De kerstinkopen: wanneer begin jij ermee?

Wij beoordelen dit product met een:

Het zorgt ieder jaar opnieuw voor een ware rush op de (online) winkels: de kerstinkopen. Van cadeautjes tot kerstversiering, van een kerstdiner tot lekkere wijn, alles moet op tijd in huis worden gehaald. Wanneer begin jij daarmee? Ben jij één van die mensen die zich op de laatste dag voor kerst in de drukte werpt, op pad met een missie? Of zoek je juist liever de wat meer rustige momenten op?

Besparen door heel het jaar door je slag te slaan

Als je wilt voorkomen dat de feestdagen duurder worden dan nodig is, begin je op tijd met inkopen doen. Dat geldt om te beginnen al voor de cadeautjes. Heb je al een idee over bepaalde dingen die je wilt gaan kopen, zelfs als dat al in de zomer is, houd dan alvast je ogen goed open. Grote kans dat het cadeau in kwestie ergens in de komende maanden wel een keer afgeprijsd wordt, en jij goedkoop je slag kunt slaan.

Ook als je nog geen vastomlijnde ideeën hebt over wat je wilt gaan kopen kan het helemaal geen kwaad om op tijd te beginnen actief om je heen te kijken. Vlak voor kerst gaan er weinig dingen meer afgeprijsd worden, maar in de maanden ervoor kom je vaak al wel leuke dingetjes tegen waarvoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. 

Ook onderdelen van je kerstmenu kun je al best wat eerder in huis halen dan vlak voor kerst. Nee, de verse dingen natuurlijk niet, die koop je kort van tevoren. Maar je wijn bestellen kun je al weken tot zelfs maanden vooraf doen. Misschien heb je geluk dat deze dan in de aanbieding is, maar anders kun je deze aankoop in ieder geval alvast van je lijstje afvinken. Wijn en champagne bewaren, je slaat natuurlijk ook meteen voor oudjaarsavond in, kan maanden tot jaren, dus die aankoop kun je gerust vooraf al doen.

De puntjes op de i als de planning rond is

Ga je slim met je kerstinkopen om, dan heb je dus voor de echte countdown naar kerst begint al best wat dingen in huis. De laatste puntjes op de i zet je vervolgens in de laatste weken en dagen. Daarvoor moet je precies weten met wie je kerst viert, en waar. Wat je precies op het menu wilt zetten, en wat iedereen nog op het laatste moment verzint als kerstcadeau. Inkopen doen in de laatste, drukke dagen voor kerst valt bijna niet te voorkomen. Heb je echter de basis al in huis, dan ben je wel een stuk sneller klaar, en kan het genieten van deze bijzondere tijd in het jaar beginnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant