De kerstmarkten top 3 in Nederland!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Vind jij het ook zo fantastisch om kerstmarkten te bezoeken? Of ben je eigenlijk nog nooit naar een kerstmarkt geweest, maar ben je wel erg benieuwd hoe het er is? In dit artikel nemen we je mee in de leukste kerstmarkten om jouw een fantastische dag te laten beleven op een van de wonderlijke kerstmarkten die jaarlijks worden georganiseerd. 

Wat is een kerstmarkt?

Een kerstmarkt is markt, indoor of outdoor, met allerlei producten en etenswaren die samenhangen met kerst. Op een kerstmarkt waan je je werkelijk in een kerstwereld. Mooie versieringen, kerstmuziek, lekkere winterse geuren en gezelligheid. Je kunt hier perfect inspiratie op doen voor de leukste jaren van het jaar. 

Na een bezoekje aan een van de kerstmarkten heb je oneindig veel inspiratie voor het versieren van jouw huis, kerstboom of eventueel zelfs jouw werkplek! Met andere woorden het bezoeken van een van de kerstmarkten is het perfecte dagje uit voor het hele gezin om lekker in de kerstsfeer te komen.

De leukste kerstmarkten

Kerstmarkt in de Gemeentegrot in Valkenburg

Wist jij het? Nederland herbergt de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa, namelijk de kerstmarkt in de Gemeentegrot van Valkenburg. Deze kerstmarkt is er een om nooit te vergeten. In de prachtige stad Valkenburg vindt ondergronds in grote lange gangen een gezellige kerstmarkt plaats. Dit is de perfecte plek om inspiratie op te doen voor wonderlijke kerstdagen. 

Jaarlijks worden prijzen uitgereikt voor de beste kerstmarkten van Europa en daar is Valkenbrug verschillende trotse winnaar van geweest. Al met al is dit een kerstmarkt die je echt eens moet bezoeken. Vergeet ook niet om de tijd te nemen om van de rest van de stad in kerstsferen te genieten. Van medio november tot begin januari is deze stad namelijk volledig in kerstsferen gehuld.

Kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof

Naast Valkenburg is Maastricht ook een prachtige stad die in het najaar volledig in kerstsferen gehuld wordt. De historische uitstraling van de stad gaat perfect samen met de kerstversieringen die worden aangebracht. Het Vrijthof is het middelpunt van al deze pracht en praal, hier vindt dan ook een van de meest unieke kerstmarkten in Nederland plaats. Een schaatsbaan, een reuzenrad, de mooiste kerstversieringen zoals beelden en ornamenten en natuurlijk heerlijke lekkernijen. 

Een bezoekje aan deze wonderlijke kerstmarkt in Maastricht brengt dan ook het echte kerstgevoel naar boven. Lekker met het hele gezin rondneuzen tussen de kraampjes, de kinderen een rondje schaatsen op de ijsbaan om daarna te genieten van een lekkere warme kop chocolade melk bij de kachel met uitzicht op de schaatsbaan. 

Zodra het begint te schemeren stap je lekker met z’n allen in het reuzenrad met een prachtig vergezicht over de stad. Met de heerlijke restaurantjes langs het Vrijthof kun je de stad afsluiten met een heerlijk etentje. De stad Maastricht heeft ontzettend veel te bieden en daaraan is deze kerstmarkt de perfecte toevoeging.

Castle Christmas Fair Velsen

Deze kerstmarkt is alleen al het bezoeken waard omdat deze plaatsvindt op een bijzonder locatie, namelijk op Buitenplaats Beeckestijn. Dit is de bekendste en kerstmarkt in Noord-Holland. Dit is een van de kerstmarkten die erg compleet is. Een exclusief programma en een breed scala aan kerstproducten wordt hier tentoongesteld en is beschikbaar voor de 20.000 bezoeker die jaarlijks naar deze wondere kerstwereld in Velsen toe komen.

Andere ideeën

Heb je de smaak te pakken en ben je benieuwd naar meer? Dan geef ik je graag nog een tip mee, bezoek ook eens wat verschillende tuincentra. Het ene tuincentrum doet wat beter haar best dan het andere om alles in kerstsferen te versieren, maar de meeste hebben bijzonder goed hun best gedaan. Dit maakt het shoppen voor kerstspullen toch wel een stukje leuker en inspirerender. Ik heb een aantal echte aanraders die je zou moeten bezoeken:

  • Christmas world in Intratuin Duiven
  • Tuincentrum Leurs in Venlo
  • Tuincentrum van den Hurk in Culemborg

We hopen dat je met dit artikel inspiratie op kunt doen om eens lekker te genieten van bijzondere kerstmarkten die worden georganiseerd. Een kerstmarkt is het ideale dagje uit voor het hele gezin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant