2 onmisbare keukengadgets: uiensnijder en knoflookpers

Wij beoordelen dit product met een:

Ben je geen held in de keuken en neemt de voorbereiding ook teveel tijd in beslag? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar efficiënte hulpmiddelen die je wat werk uit handen nemen of tijd kunnen besparen. Een goede voorbereiding is het halve werk zegt men en dat geldt in deze situatie ook zo. Daarnaast kunnen de hulpmiddelen ook bijdragen aan de veiligheid aangezien een ongeluk met een scherp mes in een klein hoekje zit.

Als we kijken naar de gerechten die we thuis koken dan zijn er vooral een aantal groenten die enorm vaak terugkomen. Buiten dat je deze natuurlijk zelf kan snijden zijn er verschillende soorten hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Wanneer je wat meer ervaring in de keuken hebt dan is het zelf snijden van de groenten vaak geen probleem en neemt het bijna geen tijd in beslag. Als je net begint met koken of gewoonweg niet de feeling hebt dan kan het voorbereidend werk tijdrovend en frustrerend zijn. Gelukkig hebben meer mensen hier last van gehad en zijn er verschillende keukengadgets ontwikkeld.

De beste keukengadgets

Deze keukengadgets zijn gemaakt om het leven van de amateur koks onder ons wat aangenamer en veiliger te maken. De twee belangrijkste zijn in onze ogen de uiensnijders en een knoflookpers. Buiten dat je deze keukengadgets vaak nodig hebt kan een uiensnijder zeer veelzijdig zijn.

Knoflookpers

Knoflook is een veelgebruikt product omdat het je eten net iets lekkerder laat smaken en het een gezond product is. Knoflook voeg je eigenlijk altijd toe in kleine ‘snippers’ waardoor je het dus moet persen of fijn moet snijden. Knoflook is geen groot product dus als je niet handig bent met een keukenmes moet je extra voorzichtig zijn. Voor de veiligheid en de snelheid is een knoflookpers de ideale uitvinding.

Eigenlijk zijn er maar 2 varianten. Bij de ene variant klem je de knoflook tussen twee armen waarbij 1 zijde voorzien is van gaatjes. Door deze armen tegen elkaar te drukken perst de knoflook zich naar buiten door de gaatjes. Bij de andere variant heb je een oppervlak met gaatjes met daarop een handvat. Door de knoflook zelf tegen een snijplank te drukken perst de knoflook zichzelf door de gaatjes naar buiten. Kijkend naar de werking gaat onze voorkeur uit naar een pers met twee armen.

Uiensnijder

Uiensnijders behoren ook tot de veelgebruikte keukengadgets en dat is niet zonder reden. Ze zijn in meerdere varianten verkrijgbaar dus een aantal uiensnijders bekijken voordat je een keuze maakt is niet onverstandig. het is verstandig eerst te kijken welke functies je graag wel of niet wenst te gebruiken. Daarnaast ben je veel sneller klaar dan wanneer je een ui handmatig snijd of snippert.

De ‘simpelste’ variant is en soort kaasschaaf waar je de ui overheen schaaft. Wanneer je eisen iets hoger zijn kan je kiezen voor een variant waarbij je de ui met een deksel in een bak drukt. Tussen de deksel en de opvang bak zit een snijblok. Vaak zitten er meerdere snijblokken bij om te kunnen kiezen tussen grove of fijne stukjes. De automatische varianten zijn het meest makkelijk. Hier stop je de ui in (niet in zijn geheel) en de ronddraaiende messen snipperen de ui vanzelf. Deze staat wat ons betreft op de nummer 1 positie van keukengadgets omdat deze multi inzetbaar zijn. Uiensnijders bekijken

Heb je zelf ervaring met andere keukengadgets en wil je deze ervaring delen met onze lezers? Laat ze dan achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant