Indoor speelparadijs KidZcity in Utrecht!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Zoals vele inmiddels zullen weten hebben wij (mijn vrouw en ik) twee zoontjes van 2 en 4 jaar oud. We zijn gek op leuke uitjes en zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe leuke plaatsen die we met ons gezinnetje kunnen bezoeken. Nu zijn wij nadat wij zijn benadert door een medewerker van KidZcity gevraagd om een keer een bezoek te brengen aan dit ontzettend mooie indoor speelparadijs te Utrecht. Wij zijn met vrienden en hun twee kinderen vanuit Mierlo (nabij Eindhoven) richting Utrecht afgereisd om een heerlijke dag te beleven in dit indoor speelparadijs.

Wie of wat is KidZcity nou precies?

Om heel eerlijk te zijn had ik een leuke indoor speeltuin verwacht zoals bijvoorbeeld monkeytown maar KidZcity heeft mijn verwachtingen dan ook ruimschoots overtroffen! KidZcity is veel meer dan een simpel indoor speelparadijs, het lijkt eerder op een compleet indoor attractiepark met vele verschillende leuke attracties voor kinderen met alle leeftijden.

Meestal merk je bij indoor speelparadijzen dat deze vaak gericht zijn tot kinderen van max 6 tot 8 jaar. Bij KidZcity is dit tot zeker wel 11 jaar oud waardoor het voor vele gezinnen een heerlijk dagje uit kan zijn. Zodra je bij KidZcity binnenkomt heb je meteen een duidelijke scheidingslijn, de linkerkant is gericht op de kleinere kinderen en de rechterkant voor de wat oudere kinderen. Alle kinderen kunnen zich hier heerlijk vermaken, een leuke tocht door de jungle met een treintje, lekker in de botsauto’s, klimmen op een van de vele klimrekken of lasrgamen.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles, er zijn vele attracties beschikbaar en de entree die je bij de ingang betaald is dan ook direct all-in voor wat betreft de entreeprijs van attracties.

Welke attracties heeft KidZcity allemaal?

KidZcity heeft vele attracties beschikbaar voor de kinderen, hieronder hebben we de verschillende attracties op een rij gezet:

 • Balloonride 1+
 • Kindertheater 1+
 • Paardencarrousel 1+
 • Pamperhoek 1+
 • Safaritrein 1+
 • ViZcity 1+
 • Botsauto’s 4+
 • Familieglijbaan 3+
 • KidZcity Kasteel 4+
 • Klimdoolhof 4+
 • Lasergames 3+
 • Timekeeper 4+
Het Gezinsleven - Speeltuin - KidZcity - Botsauto
Het Gezinsleven - Speeltuin - KidZcity - Draaimolen2
Het Gezinsleven - Speeltuin - KidZcity - Draaimolen klimrek, restaurant

Ook voor de ouders is KidZcity ideaal

Normaliter zijn indoor speelparadijzen altijd erg druk en lawaaierig waardoor je elkaar amper kunt verstaan als je rustig aan een tafeltje gaat zitten. Het voordeel van KidZcity is wat ons betreft de ruime opzet van het geheel. Het is een enorm groot pand en de tafeltjes staan op voldoende afstand van elkaar. Wij hadden zelf een leuk plekje gezocht tussen de twee delen in (jonge en oudere kinderen), hierdoor hadden wij een goed overzicht en konden we ook goed een oogje in het zeil houden

We konden hier dus ook heerlijk met onze vrienden een drankje drinken en gezellig kletsen zonder dat je elkaar niet kunt verstaan.

De entreeprijzen

Bij KidZcity betaal je één vaste entreeprijs: kinderen tot en met 2 jaar gratis en iedereen die ouder is dan 3 jaar betaald 16 euro per persoon. Voor deze prijs is alles voor wat betreft de attracties all-in behalve eten en drinken. Parkeren is overigens gratis. Zorg wel dat je vooraf een reservering plaatst, je moet hierbij wel aangeven hoe laat je denkt aan te komen en tot hoe laat je wilt verblijven.

Doordat je deze tijden vooraf deelt kan KidZcity beter bekijken hoeveel bezoekers zij kunnen verwachten en wat de drukste momenten zijn. Het voordeel is natuurlijk ook dat zij hierdoor in staat zijn om hier ook rekening mee te houden voor wat betreft de bezetting van het personeel.

Kinderfeestje

Ook voor een leuk kinderfeestje kan je natuurlijk terecht bij KidZcity. Ze bieden een viertal verschillende pakketten aan die varieren in een prijs van 17 euro pp tot 20 euro pp. Bij deze prijs zit natuurlijk de entree en frietjes en een pakje drinken inbegrepen en afhankelijk van het pakket krijg je er nog een heerlijk softijsje, een snack of allebei bij.

Het Gezinsleven - Speeltuin - KidZcity - Verjaardag
Het Gezinsleven - Speeltuin - KidZcity - Klimrek

Conclusie

Wat ons betreft is KidZcity een echte aanrader. Het is voor ons vanuit Eindhoven een klein uurtje rijden natuurlijk maar ons ga je er nog zeker vaker terugzien. Het grote voordeel wat ons betreft is de ruime opzet waardoor je ook als ouders rustig kunt zitten en kunt kletsen of genieten van een drankje. De kinderen hoeven zich hier absoluut niet te vervelen want met de vele aanwezige attracties vermaken zij zich op en top. Het is dan ook een super leuk uitje voor het hele gezin!

Heb jij wellicht nog andere leuke tips voor ons waar we met ons gezinnetje een leuke dag kunnen beleven? Laat deze dan achter in de comments hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant