Het allerleukste kinderbed uitzoeken, enkele tips!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Ben je op zoek naar een leuk kinderbed voor je peuter? Mijn zoontje is inmiddels uit zijn ledikantje gegroeid en daarom zijn wij dan ook op zoek gegaan naar een leuke kinderslaapkamer. Het is tijd voor een groter kinderbed, maar hoe weet je nu welke je het beste kunt kopen? Wellicht dat ik je met de verschillende tips in deze blog een beetje op weg kan helpen met het maken van de juiste keuze.

Houd rekening met de lange termijn

Kinderbedden zijn over het algemeen voorzien van een lattenbodem wat een prima optie is. Het is bij een kinderbed nog niet nodig om direct te kijken naar een dure boxspring. Een kind is namelijk veel lichter dan een volwassene waardoor er op dat gebied minder hoge eisen gesteld worden aan een kinderbed.

Ons zoontje is op dit moment 2,5 jaar oud en we hebben twee verschillende opties voor een nieuw bed. De eerste optie is een juniorbed (matras van 70 x 150 cm) en de tweede optie is een normaal bed (200 x 90). Voor kinderen vanaf drie jaar wordt normaliter aanbevolen om te kiezen voor een matrasbreedte 70 x 150 cm, dit wordt ook wel een juniorbed genoemd.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om direct een maat groter te kopen waardoor je bij een tienerbed uitkomt of je kiest voor een flexibel bed wat eenvoudig uit te bouwen is.

Verschillende type kinderbedden

Een kinderbed met een lade

Opbergruimte is met kinderen natuurlijk altijd een grote wens, we kunnen hier niet genoeg van hebben. Met name om al het speelgoed etc. op te kunnen bergen is een kinderbed met lades dan ook erg populair. Als je ervoor kiest om toch niet voor een (half)hoogslaper te gaan kan een kinderbed met lades alsnog een prima alternatief zijn. Als je geen extra opbergruimte nodig hebt in de kinderkamer zou je er ook nog voor kunnen kiezen om in de lade extra matras te leggen voor de logeerpartijtjes met vriendjes.

Naast een standaard kinderbed of een kinderbed met lade heb je ook de keuze uit een hoogslaper, halfhoogslaper of uit een stapelbed. Geen van deze bedden wordt specifiek bestempeld als een goede of slechte keuze. Het gaat meer om de thuissituatie en je voorkeuren. Heb je een kleinere kinderkamer dan kan een hoger bed juist een uitkomst zijn omdat je hiermee extra ruimte kunt creëren onder het bed. Je kunt de ruimte onder je bed bijvoorbeeld gebruiken als bergruimte of misschien zelfs een bureau eronder plaatsen.

Een houten halfhoogslaper

De houten halfhoogslaper is hoger dan een normaal bed en lager dan een hoogslaper. Halfhoogslapers zijn vaak rond de 1,5 meter hoog. Onder de meeste halfhoogslapers past gewoon een bureau en daardoor heb je voldoende opbergruimte of een andere creatieve oplossing. Een halfhoogslaper is vooral geschikt voor jongere kinderen, onze eigen zoontjes (2018 en 2020) slapen beide in een mooie halfhoogslaper.

De hoogslaper

De hoogslaper is de meest ruimtebesparende optie als het gaat om een kinderbed. Hierdoor is je ruimte onder het bed nog volledig beschikbaar als leef-/speelruimte. Voor de echt wat jongere kinderen is het wellicht nog niet geschikt vanwege de hoogte. Als je kiest voor een hoogslaper dan is het wel belangrijk om te kijken naar de hoogte van de kamer, een hoogslaper is meestal hoger dan anderhalve meter en het zou vervelend zijn als je elke ochtend je hoofd stoot als je rechtop gaat zitten.

Heb jij inmiddels al een keuze kunnen maken voor een mooi kinderbed in de kinderkamer? Of heb je misschien nog andere tips voor onze lezers welke nog zoekende zijn? Laat deze dan achter in de comments hieronder!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant