Kinderen in een hittegolf? Dit moet je doen!

Wij beoordelen dit product met een:

Tegenwoordig kunnen we er vrijwel iedere zomer vanuit gaan dat er weer een hittegolf op komst zal zijn. Zo hebben we zelfs al eens de 40 graden aangetikt enkele jaren geleden. Krijg jij het al benauwd van de gedachte hoe jij jouw kindje(s) door die hittegolf heen helpt? Je bent niet de eerste en ook niet de laatste die op zoek is naar handvatten om zo goed mogelijk en ongeschonden uit de strijd te komen! Want die hittegolf, die lusten we rauw en zullen we juist omzetten naar een bijzondere ervaring! Hoe je dat aanpakt, lees je hier.

Binnenomgeving

Zorg ervoor dat je woning zo koel mogelijk blijft. Dit doe je door alleen ramen en deuren te openen op koele momenten. Laat het huis ’s avonds goed doorluchten, zet alle ramen en deuren minimaal een half uur open. Maar ook ’s ochtends vroeg kan het nog lekker koel zijn buiten; tijd om nog een keer goed te luchten. Zorg er natuurlijk wel voor dat je over goede horren beschikt! Je zult zien dat je woning echt een tijd lang nog enigszins koel blijft! Overdag draai je het zonnescherm uit, op plekken waar geen zonnescherm is kies je voor goede raambekleding van Decorette bijvoorbeeld. Hier is de keuze het allergrootst voor de warmste dagen van het jaar.

Kamers die donker moeten blijven kun je voorzien van zwarte luxaflex, rolgordijnen of overgordijnen. Maar let wel, witte raambekleding zorgt voor nog meer verkoeling, wit kaatst immers het licht af.

Buitenomgeving

Tegeltuinen zijn natuurlijk fantastische buitenruimtes die je heel veel bruikbare vierkante meters tuin opleveren, maar erg koel zijn ze niet. Echte verkoeling komt nog altijd van bomen en gras. Probeer als het even kan beiden écht te combineren in je tuin; stukje gras, een mooie boom en de rest is voor jullie als gezin. Plaats de boom op een plekje waar hij voor schaduw zorgt tijdens de zomer. Onder de boom zorg je voor een klein gazonnetje; in dit stukje gras is prima ruimte voor een zand-water speelbak. Het afval valt in het gras, dus zit niet de hele tuin onder en je kinderen kunnen lekker met hun blote voeten in het gras lopen: héérlijk!

Verder mag een grote parasol niet ontbreken in je tuin; schaduw is the magic word en natuurlijk een klein kikkerbadje, waarin je je kindje nooit alleen laat, zorgt voor de nodige afkoeling!

Kleding

Natuurlijk is luchtige kleding een must. Koop bij voorkeur katoenen kleding, dat zit het lekkerste, zorgt voor de minste oververhitting en ademt. Tijdens echte hittegolven kunnen zelfs rompertjes te warm aanvoelen voor je kind. Doe hem/haar een luchtig vallend hemdje aan en gewoon een waterbestendige luier. Soms worden natte sokjes aanbevolen, maar hier geen fan daarvan. Je kindje kan een zompige, ribbelige huid daarvan krijgen aan de voeten, dat is (voelt) gewoon onprettig. Laat je kindje lekker blootvoets de dag doorkomen (mits natuurlijk de tuintegels e.d. niet te heet zijn). Smeer je kindje met Pfas-vrije (microplastics vrije) zonnebrandcrème in.

Eten & drinken

Gekoelde spullen uit de koelkast zijn heerlijk. Je hoeft niet overal ijsjes van te maken, want dan krijgt je kindje continu ijsproducten in de maag – iets wat we zélf ook niet hadden als kind. Gekoeld is prima en af en toe een zelfgemaakt vruchtenijsje tijdens de grootste hitte. Plaats dus lekker een kan gekoelde (vruchten)drank in de koelkast, en bewaar het fruit gekoeld (op bananen na).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant