Kindvriendelijke restaurants

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Regelmatig ga ik met mijn vriendinnen en hun kinderen gezellig uit eten. Wij vinden dat in ieder geval heel gezellig. De kinderen soms wat minder. Niet omdat ze niet fijn met elkaar kunnen spelen, maar omdat ze zich al snel vervelen. Bij elk etentje een kleurplaat maken vinden ze op een gegeven moment niet meer leuk en het zijn ook niet altijd per sé kindvriendelijke restaurants.

Het leek mij daarom een leuk idee om eens op zoek te gaan naar een aantal kindvriendelijke restaurants. Na wat speurwerk denk ik dat ik wel een leuk lijstje heb gevonden met kindvriendelijke restaurants waar de kinderen fijn kunnen spelen en de ouders rustig kunnen genieten van hun eten.

Familierestaurant Charlie, Schaijk

De eerste in mijn lijstje van kindvriendelijke restaurants is eigenlijk de plek waarvan je zelf baalt dat je er als kind nooit geweest bent. Voor jou is het een super hippe plek vol botanische schoonheid en rotan. Voor de kinderen is het een waar Walhalla. Ze hebben er een speelbos, een waterpark, fun bowlen en nog veel meer.

Vooral de woensdagen en vrijdagen zijn dagen om in de gaten te houden. Op Forest Fairy Friday mogen de kinderen hun eigen pannenkoekentoren versieren met magisch fairydust en ze krijgen hun eigen magische elfen vleugels. Er wordt een leuke polaroidfoto gemaakt zodat je altijd een herinnering hebt aan deze leuke dag én je maakt kans op een gratis diner.

Op Woodland Wednesday draait het bosrijke thema allemaal om een speurtocht die de kinderen gaan maken. Hierbij volgen ze voetstappen van verschillende dieren en gaan ze marshmallows roosteren boven het vuur. (Onder toezicht uiteraard) De kids krijgen oortjes en kleurplaten en ook hier wordt weer een leuke polaroidfoto gemaakt en maak je kans op een gratis diner.

Terwijl de kinderen op avontuur zijn kunnen jullie als ouders genieten van fijn samenzijn en de gerechten op de kaart. Onder jouw toeziend oog, want het is zo ingericht dat je kind nooit ver bij je vandaan is. Krijgen de kids honger, dan is er leuk kindermenu samengesteld waaruit ze kunnen kiezen.

Pand Pannenkoek, Schalkwijk

De tweede op mijn lijstje kindvriendelijke restaurants is Pand Pannenkoek in Schalkwijk. Je komt binnen in een hippe schuur met een eigentijdse en authentieke inrichting. Denk hierbij aan een Amerikaanse barn met houten balken, een stoere vloer en enorme ramen. Het is stoer, hip en gezellig.

De speelhoek in Pand Pannenkoek is niet zomaar een doodgewone speelhoek. Er staan zelf een caravan en auto in(!) waar de kinderen in mogen spelen. Er is een tekenhoekje, houten blokken, levensgroot vier-op-een-rij en ga zo maar door. Op de placemats voor de kinderen staan puzzels en leuke kleurplaten.

Buiten is nog een terras met een enorme speeltuin waar zelfs een echte tractor staat waar de kinderen in mogen spelen. Het fijne aan dit buitengedeelte is dat het gehele terras en de speeltuin afgesloten zijn met een hek, dus je kunt hier met een gerust hart zitten als de kinderen aan het spelen zijn.

Het menu bestaat voornamelijk uit pannenkoeken, maar er is ook gedacht aan de niet-liefhebbers. Er zijn bijvoorbeeld ook gewoon broodjes, burgers en salades. Voor ieder wat wils dus.

Brasserie Streek, Culemborg

Dan zijn we aangekomen bij nummer drie op het lijstje van kindvriendelijke restaurants. Brasserie Streek in het hart van historisch Culemborg. Zij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Van het vlees dat ze serveren tot de houtskool op de barbecue. Ze proberen zo bewust mogelijk te koken met voornamelijk lokale en verse producten uit de polder en ook met duurzame middelen.

Brasserie Streek is een ontmoetingsplek voor iedereen die van een drankje, lekker eten en gezelligheid houdt. Je kunt er met grote groepen terecht, maar ook kleiner, met je gezin bijvoorbeeld.

Voor de kids zijn er onder andere frietjes, worst en nuggets, maar dit zijn dus wel frietjes van verse aardappelen, lokale worst en zelfgemaakt nuggets.  Ook de appelmoes is home-made.

De volwassenen worden hier zeker niet vergeten. Wat dacht je van een biefstuk met bearnaisesaus, eendenborst of huis gerookte zalm? Het menu spreekt voor zich en klinkt allemaal even heerlijk!

Voor de kinderen is er is er een groot speelgedeelte, bijna een speelparadijs. Dit zit verstopt achter het restaurant. Het is zo opgezet dat de gasten in het restaurant geen “last” hebben van eventueel geluid van de kinderen die aan het spelen zijn, maar als ouder kun je je kind goed in de gaten houden dankzij de grote glazen wand.

Er is onder andere een speelhuis(!), een speelboot, klimnetten en een rekstok. Het hoogtepunt is toch wel de glijbaan die een verdieping lager uitkomt in een soort donkere discoruimte, ja je leest het goed. Kortom, de kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen terwijl jullie lekker aan het dineren zijn.

Overige kindvriendelijke restaurants

Een aantal andere kindvriendelijke restaurants zet ik hieronder nog voor je op een rijtje zodat je zelf eens kunt kijken op hun websites:

  • De Vreemde Vogel, Vlaardingen
  • Molen De Zwaluw, Kesteren
  • Haarlemmer Kweektuin, Haarlem
  • KOKS, Gemert
  • Dennenlucht, Breda

Ken je zelf ook nog leuke kindvriendelijke restaurants? Laat ze hier achter in de comments!

Vind je kind proeven lastig? Bekijk dan onze blog met tips om proeven bij kinderen te stimuleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant