Ben je klaar voor je verbouwing? Lees het hier!

Wij beoordelen dit product met een:

Je hebt er zin in: de verbouwing. Je hebt misschien grootse plannen, of misschien ben je op zoek naar tips om je plannen handjes en voetjes te geven. Om je te helpen je goed voor te bereiden op de verbouwing, hebben we een paar tips voor je. Zo bespaar je tijd en geld, en voorkom je teleurstellingen.

Je verbouwing plannen: wat gaat er gebeuren

Begin met het bepalen van wat je precies wilt verbouwen. Doe je een ruimte per keer, of pak je het hele huis aan? Wil je de bouw zelf begeleiden of wil je alles uitbesteden? Kies je voor duurzame materialen of zet je vooral in op budget? Het zijn allemaal vragen die heel belangrijk zijn tijdens het plannen van je verbouwing. Heb je geen antwoord op deze vragen? Dan is het een goed idee om jezelf te laten voorlichten door een architect of een constructeur.

Zorg ervoor dat je verbouwing heel precies op papier komt te staan. Welke wensen vind jij nu echt belangrijk? De technische invulling komt later wel, eerst is het belangrijk dat je weet wat het uiteindelijke doel van de verbouwing is.

Bepaal het gewenste eindresultaat

Teken zelf het gewenste eindresultaat uit. Schets simpelweg wat je ongeveer zoekt. Op die manier kan een architect je beter helpen. Het is namelijk best lastig om in iemands hoofd te kijken, en schetsen kunnen dan zeker helpen. Misschien kun je ook wat inspiratiebeelden op het internet vinden. Zo geef je een goed beeld van wat je ongeveer zoekt.

Met deze beelden kun je verschillende opties bespreken, en kun je keuzes maken en aanscherpen. Bovendien krijg je op deze manier een beter inzicht van wat de kosten ongeveer zullen zijn.

Regel de juiste vergunningen

Bij een verbouwing lopen veel mensen tegen de gemeente aan. Ze hebben niet de juiste vergunningen geregeld. Zonde, want dat kan de bouw onnodig vertragen. Check alvast welke vergunningen je nodig hebt. Soms mag je vergunningsvrij vragen, terwijl je voor sommige uitbouw wel een vergunning nodig hebt. Een constructieberekening is altijd noodzakelijk.

Kijk ook alvast of je een vergunning nodig hebt om een bouwbak te mogen plaatsen. Op eigen grond mag dat vaak wel, maar als je deze op bijvoorbeeld een parkeerplaats wilt zetten, heb je vaak toestemming nodig van de gemeente.

Offertes opvragen

Vraag alvast wat offertes op bij verschillende architecten en aannemers. Vergelijk ze met elkaar, zoek recensies op, op het internet en vraag bij kennissen en familie wat hun ervaringen zijn. Zo kun je de juiste partijen voor jouw verbouwing kiezen.

Vergeet bij het aanvragen van de offerte ook niet te kijken naar de kosten voor een afvalcontainer huren. In dit kleine detail kan qua kosten een behoorlijk verschil zitten. Dat is nu een van die dingen waar je vaak wel op kunt besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant