Onze tips voor kleine badkamers

Wij beoordelen dit product met een:

De badkamer is één van de belangrijkste kamers in je huis. ’s Ochtends bereid je je voor op een lange dag en ‘s avonds kun je hier heerlijk relaxen onder de douche of in bad. Je wilt jouw badkamer natuurlijk zo goed mogelijk gebruiken, maar in kleine badkamers is dit soms lastig. Kies je voor een bad of een douche en voor welke kleuren en accessoires kies je nou? Hieronder hebben we enkele tips om kleine badkamers, een écht spagevoel te geven.

Douche of bad?

De grootste keuze bij het inrichten van een badkamer is of je gaat voor een bad of het houdt bij enkel een douche. Een douche neemt minder ruimte in beslag en daarom zie je dit vaak terug in kleine badkamers. Met name douchecabines nemen weinig ruimte in beslag, maar het kan zijn dat je vindt dat dit niet genoeg ruimte biedt. Toch is een douchecabine de beste optie om ruimte te besparen in de badkamer.

Wil je toch de mogelijkheid hebben om te badderen na een lange dag? Maak dan gebruik van een douchebad! In een douchebad kun je lekker tot rust komen in bad, maar je kunt ook gauw onder de douche springen om je klaar te maken. Zo geniet je van de optimale combinatie van een douche en een bad.

Slimme vormen

Als je hebt gekozen voor een douchecabine of douchebad kun je nog meer ruimte besparen. De meeste cabines of baden zijn namelijk vierkant of rechthoekig van vorm, maar het kan nog een stuk slimmer. Kijk bijvoorbeeld voor kwartronde of vijfhoekige douchecabines. Zo heb jij onder de douche of in bad alsnog de ruimte die je nodig hebt, en zorg je tegelijkertijd ook voor een hoop extra loopruimte in jouw badkamer. De ruimte die je bespaart kun je dan bijvoorbeeld gebruiken voor een badmat, of misschien kun je dan ergens een wasmand kwijt.

Gebruik de muren

Een andere manier om ruimte te besparen in een kleine badkamer is door gebruik te maken van de muren. Je kunt aan jouw muren bijvoorbeeld zorgen voor een hoop extra opbergruimte. Zo kun je kiezen voor een ondieper badkamermeubel en een nis of handdoekrek ophangen. Om één of twee handdoeken een plekje te geven kun je ook nog gebruik maken van een buisradiator. Zo heb je niet alleen meer ruimte in jouw badkamer, maar geniet je ook nog eens van warme handdoeken voor na het douchen.

Lichte kleuren

Een andere tip om jouw kleine badkamer groter te doen lijken is om gebruik te maken van lichte kleuren. Lichte kleuren, zoals wit en lichtblauw, doen jouw interieur groter lijken dan dat het eigenlijk is. Je kunt jouw badkamer eenvoudig een lichte kleur geven door te kiezen voor de juiste tegels, of door te kiezen voor lichte badkameraccessoires, zoals een witte radiator of een lichtgrijze badmat.

Ook lijkt een badkamer groter als er een hoop natuurlijk licht binnenkomt. Als je een nieuwe badkamer gaat bouwen is het dus aan te raden om voor grote ramen te zorgen als je jouw kleine badkamer groter wilt laten lijken.

Houd het simpel

De allerlaatste tip om jouw badkamer kleiner te doen lijken is om het simpel en ingetogen te houden. Richt eerst jouw badkamer in met de belangrijkste aspecten, zoals een douche, badkamermeubel, toilet en radiator. Begin pas zodra dit staat met het kijken voor badkameraccessoires. Dingen als plantjes en kaarsen staan erg leuk in een badkamer, maar ze kunnen ook voor een druk beeld zorgen. Als jouw kleine badkamer te druk oogt, lijkt deze alleen maar kleiner. Je wilt daarom zorgen voor een minimalistische look, zonder al te veel afleidingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant