Kluis in huis: let op deze belangrijke aandachtspunten

Wij beoordelen dit product met een:

Het is zeker een goed idee om een kluis in huis te nemen. Hiermee bescherm je namelijk je waardevolle spullen, bijvoorbeeld bij inbraak of brand. Haal echter niet zomaar de eerste de beste kluis in huis, zonder hier verder bij na te denken. Er zijn namelijk best wat aandachtspunten waar je maar beter rekening mee kunt houden. In dit artikel leggen we er meer over uit.

Gecertificeerde kluis

De belangrijkste tip die we je mee willen geven: kies voor een gecertificeerde kluis in huis. Alleen met zo’n kluis kun je namelijk uitgaan van een gedegen kwaliteit en een optimale bescherming. Dergelijke kluizen moeten aan hoge voorwaarden voldoen, wat betekent dat een certificaat dus niet zomaar wordt gegeven. Bij Kluisstore kies je voor een kluis van een specialist en van een erkende kwaliteit. Maak hierin een weloverwogen keuze.

Prijsklasse kluis

We komen uit op het volgende punt, namelijk de prijsklasse van de kluis. Uiteraard is het fijn dat er voor elk budget een kluis te vinden is, maar toch kun je in gedachten houden: als een prijs te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dit waarschijnlijk ook zo. De kluis biedt dan dus ook niet de bescherming waar je naar op zoek bent.

Om te besparen kun je misschien een tweedehands kluis overnemen, waarbij je wel voor een gecertificeerde kluis kiest. Of ga voor kluizen in een iets lagere beschermingsklasse, als je wilt besparen. Hoe beter de bescherming is, hoe hoger de prijs doorgaans ook is. Het is goed om je hier bewust van te zijn: ga op die manier na wat je voor een goede kluis over hebt.

Doel kluis

Kluizen worden met verschillende doelen gemaakt. Zo heb je kluizen voor in het bedrijfsleven, maar ook bij kluizen voor thuis heb je verschillende mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan het soort spullen dat je erin wil opbergen. Dit kan heel specifiek zijn, bijvoorbeeld bij sleutelkluizen. Maar je kunt ook voor een algemenere kluis kiezen en er verschillende spullen in opbergen. Bepaal op basis van het doel ook hoe groot de kluis moet zijn; het ligt er immers maar net aan wat je er allemaal in op wilt bergen. En er is meer om rekening mee te houden.

Zo zijn bepaalde kluizen enkel bedoeld om bescherming te bieden bij inbraak. Breekt er brand uit? Dan zit je niet per se veilig met zo’n kluis. Daarom is het nog wel slimmer om het doel van de kluis te combineren: haal een kluis in huis die zowel bescherming biedt bij inbraak als bij brand.

Kluis installeren

Goed, je hebt een kluis gevonden. En dan? De installatie ervan is tevens een belangrijk onderwerp! Kies idealiter voor een professionele installatie zodat je er zeker van bent dat de kluis de bescherming biedt die je wilt. Dit is ook nog eens erg praktisch! Misschien wil je de kluis bijvoorbeeld wel op de zolder hebben staan. Een kluis die al gauw ruim honderd kilogram weegt krijg je echt niet eenvoudig boven. Verder moeten kluizen, in ieder geval onder de duizend kilogram, worden verankerd. Laat dit door een professional doen, voor een optimale hechting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant