Het leukste kraamcadeau

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het is zover, er is weer een baby geboren en jij mag op kraamvisite. Heerlijk knuffelen met de baby en horen hoe de bevalling is gegaan. Maar je hebt nog geen kraamcadeau en je hebt ook geen idee wat je zou kunnen geven.

Ik heb een paar leuke kraamcadeaus bij elkaar gezocht ter inspiratie.

Geboortesteen

Een geboortesteen is een heel mooi kraamcadeau. Het is een edelsteen die de geboorteperiode van een persoon vertegenwoordigt. Het verhaal gaat dat de steen geluk zou brengen voor diegene die in een bepaalde maand, waarbij de steen hoort, geboren zijn. Het dragen van je eigen geboortesteen zou je geestelijke en lichamelijke kracht geven.

Elke maand heeft zijn eigen geboortesteen. Zelf vind ik het heel leuk om een geboortesteen te laten verwerken in een sieraad, bijvoorbeeld een armband, ring of een ketting.

Geboortetreintje

Je hebt ze vast weleens gezien, zo’n houten treintje met leuke vrolijke kleurtjes. Je kunt deze personaliseren door de geboortegegevens van de baby erop te laten zetten. Bijvoorbeeld de naam, lengte en het gewicht van de baby.

Dit kraamcadeau is een leuke accessoire voor in de babykamer en tevens kan het kindje ermee spelen als hij of zij wat groter is.

Houten hobbeldier

Het volgende kraamcadeau dat ik zelf erg leuk vind is een houten hobbeldier

Ik hoor je denken, wat is een houten hobbeldier? Dit is een schommelstoel in elke willekeurige vorm van een dier. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze bestaan. Je hebt hobbelpaarden, hobbelolifanten, hobbelezels en ga zo maar door. Het is niet alleen een heel leuk cadeau, het is ook een educatief cadeau. Je kindje kan op een hobbeldier goed leren om zijn of haar evenwicht te bewaren als hij of zij wat ouder is.

See how you grow handdoek en milestone cards

Het see how you grow  kraamcadeau is leuk om de mijlpalen van je baby vast te leggen. Het is een zacht dekentje waarop 12 getallen staan en de woorden, days, weeks, months en years. Je kunt je baby op het dekentje leggen en door middel van een pijl of cirkel die erbij geleverd worden, aangeven hoe oud je baby is. Ik vind dit een leuk kraamcadeau omdat je hiermee de groei van je baby kunt vastleggen. Bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks. Na een tijd zou je de foto’s in een fotoboek kunnen plakken zodat je altijd terug kunt kijken naar de groei van je kindje.

Ik heb ook de Milestone cards hierbij gezet als kraamcadeau, omdat je deze twee leuk zijn om te combineren. Dit zijn kaarten waarmee je ook weer mijlpalen van je kindje kunt vastleggen. Bijvoorbeeld, mijn eerste tandje, ik kan kruipen of ik heb vandaag papa gezegd.

Het is vooral een hele leuke herinnering voor later.

Kraamkussen/Zwangerschapskussen

Dit kraamcadeau kun je eigenlijk al voor de geboorte van de kleine spruit geven, maar het mag ook zeker nog na de zwangerschap. Hoe verder een vrouw komt in de zwangerschap, hoe groter de buik en hoe meer druk er op haar benen, heupen en rug komt te staan. Een kraamkussen biedt ondersteuning en ontlast de druk. Het kussen werkt ook goed ter ondersteuning van de buik. Slapen op je zij bevordert de bloedcirculatie, maar voor een zwangere vrouw kan dit lastig zijn vanwege de groeiende buik en het kussen kan hierbij een uitkomst zijn.

Luiertaart

Ik denk dat we het volgende kraamcadeau allemaal wel kennen. De luiertaart. Het is niet alleen een leuk kraamcadeau maar ook heel handig voor papa en mama, zij hebben (nadat je de luiertaart een tijdje hebt laten staan) weer wat extra luiers voor de baby. Je kunt ze kant en klaar kopen, maar het is ook heel leuk om er zelf eentje te maken. Dit ook helemaal niet zo moeilijk. Omdat de meeste mensen de luiertaart een tijdje bewaren, zou ik ervoor kiezen om de luiers die je gebruikt een maatje groter te pakken.

Wil je weten hoe je een luiertaart maakt? Hieronder volgt een korte uitleg:

  1. Rol de luier strak op (met de mooie kant naar buiten natuurlijk) en bind er een lintje, elastiekje of touwtje om. Net wat je zelf leuk vindt.
  2. Zorg voor een stevige ondergrond, bijvoorbeeld een stuk stevig karton waar je de taart op kunt bouwen. Daarna zet je de opgerolde luiers rechtop tegen elkaar in de vorm van een cirkel.
  3. Hier bind je weer een touw omheen en voilà, je hebt je eerste laag al klaar. Het touw kun je nog mooi wegwerken met bijvoorbeeld een lint erover.
  4. Nu kun je verder met de andere lagen, het maakt niet uit hoeveel, dat bepaal je zelf.
  5. Nadat de taart helemaal klaar is kun je er eventueel nog wat leuke kleine cadeautjes bij doen en dan kun je er doorzichtige folie omheen doen, zodat alles mooi bij elkaar blijft.

De kraammand (10-dagen mand)

Voor de creatieveling onder ons, die al een keer een luiertaart heeft gemaakt en iets anders wil geven, hebben we nog een ander kraamcadeau. Je kunt natuurlijk altijd zelf het kraamcadeau maken of samenstellen. Koop een leuke mooie grote mand, waarin je allerlei cadeautjes stopt. De 10-dagen mand is een Brabantse traditie. Omdat de kraamperiode vroeger 8-10 dagen duurde houden veel mensen dit aantal nog aan. Je stopt voor elke dag een cadeautje in de mand, zo hebben papa en mama elke dag een leuke verrassing om open te maken. Je kunt zelf bepalen wat je in de mand stopt. Dit kan een zelfgemaakte kaart zijn, maar ook verzorgingsproducten, speelgoed of kleertjes.

Ik hoop dat er een leuk idee voor je bij staat en veel plezier met het geven van je kraamcadeau!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant