Kraamvisite of kraamborrel?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Na de bevalling wil iedereen de baby graag zien, de tijd van kraamvisite is aangebroken. Tegenwoordig kun je dit ook anders aanpakken, namelijk een kraamborrel. Wat past bij jou?

Kraamvisite

Toch nog wel het meest voorkomende is kraamvisite. Ook ik kies daar deze keer weer voor omdat ik het persoonlijker vind, hoewel het ook een bepaalde druk kan opleveren. De kunst is om zo goed mogelijk te luisteren naar je eigen gevoel. Het is oké als jij niet de eerste week om iedereen in je huiskamer staat te springen. Zeker als je een zware bevalling achter de rug hebt of je kindje nog heel erg moet leren kennen.

Tip: maak een planning

Om de druk van je kraamvisite wat af te laten nemen is het handig om een planning te maken. Bespreek met je partner hoeveel mensen jullie per dag maximaal willen ontvangen en hang daar een tijdsslot aan. Niks mis mee! Onthoud altijd; jullie bepalen en niet het bezoek. Maak ook een lijstje vooraf met kraamcadeaus zodat je direct wat door te geven hebt na de geboorte en niet daar ook nog mee bezig hoeft te zijn. Het fijne van kraamvisite is dat je het kunt verspreiden naar eigen zin, het nadeel? Je bent er waarschijnlijk langer zoet mee.

Het Gezinsleven - Kraamvisite of kraamborrel - geboortekoekjes
Het Gezinsleven – Kraamvisite of kraamborrel – geboortekoekjes

Bedankje

Het is leuk (maar zeker geen verplichting) om je kraambezoek na afloop een bedankje mee te geven. Je kunt dit zo gek maken als je zelf wilt. Zelf heb ik gekozen voor leuke geboortekoekjes . Deze personaliseer ik door er een sticker met naam op te plakken. Kleine tip in deze; zet ze klaar in een schaal op tafel zodat je ze niet vergeet mee te geven! Dit geldt tevens ook voor het kraambezoekboek, zorg dat dit klaar ligt op tafel zodat jij of je partner er erg in heeft.

Kraamborrel

Een alternatief op kraamvisite is een kraamborrel. Je plant met je partner een moment in om iedereen tegelijk te ontvangen. Dit kun je zowel thuis als op een externe locatie organiseren. Het voordeel van een kraamborrel is dat je thuis niet veel visite over de vloer hebt, mits je dit dus goed plant. Er zijn namelijk altijd mensen die toch graag vooraf willen komen kijken dus het is aan jullie ouders te kunst om je grenzen hierin te bewaken.

Uitnodigingen voor een kraamborrel

Het meest handige is om vooraf na te denken over de periode waarin je deze borrel wilt organiseren zodat je de uitnodiging direct met het geboortekaartje kunt verzenden. Je jaagt jezelf anders twee keer op kosten en we weten allemaal; een baby is duur genoeg! Sommige mensen verwerken de uitnodiging al in het geboortekaartje, wat natuurlijk ook erg handig is. Houd wel rekening met de kans dat je later bevalt dan de uitgerekende datum.

Externe locatie of thuis?

Sommige mensen kiezen bewust voor een externe locatie in plaats van thuis. Hapjes en drankjes worden vaak geregeld en daardoor kunnen mensen voor hun gevoel meer genieten. Houd er wel rekening mee dat je dus alle spullen (kraambezoekboek, kraambezoek bedankjes) meeneemt naar de externe locatie. Denk ook na over de versiering, regel je dit zelf of laat je dit iemand doen. Ook het kostenplaatje is niet geheel onbelangrijk.

Dit laatste kan een reden zijn om de kraamborrel thuis te vieren. Een externe locatie huren brengt veel gemak met zich mee maar natuurlijk ook de nodige kosten. Voor mij een reden om hiervan af te zien. Ik denk niet (zeker bij een tweede) dat wij genoeg bezoek zullen ontvangen om deze kosten voor lief te nemen. Daarbij weet ik dat mijn familie me thuis ook met liefde en plezier wil helpen en we misschien zelfs meer rust hebben door iedereen persoonlijk te ontvangen dan door een grote borrel.

Het Gezinsleven - proost 1
Proost op de baby

Tot slot

Ik denk dat het belangrijkste bij beide is dat je kiest waar je hart ligt. Het moet beide geen druk opleveren, je moet genieten! Luister naar tips van anderen, maar doe vooral wat je zelf wilt. Niks is fout, alles is goed.

1 gedachte over “Kraamvisite of kraamborrel?”

  1. Belangrijk om te zeggen: je kunt natuurlijk ook kiezen voor een nestelperiode! Het houden van een kraamtijd, in de vorm van kraamvisites of een kraamborrel, is uiteraard niet verplicht. Tegenwoordig durven steeds meer vrouwen hierin hun eigen weg te kiezen. Heb je niets met kraamrituelen, dan kun je ervoor kiezen om lekker met je gezin te “nestelen”. Heerlijk genieten van je baby in een vakantiehuisje of met het gezin rustig aan doen terwijl je af en toe wandelt en kleine uitstapjes met de oudste kinderen doet. De tijd waarin vrouwen verplicht waren om een kraamtijd te houden, is gelukkig voorbij! Een nestelperiode is een natuurlijke keuze waarbij het belang en het plezier van moeder en baby centraal staan. En de omgeving? Die krijgt de baby vanzelf nog wel te zien. In de speeltuin waar je voor je oudste kinderen naartoe gaat, op de feestjes waar je zodra je dat wil weer verschijnt of wanneer jullie weer eens iets leuks gaan doen met vrienden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant