Kunst kerstboom of toch een echte kerstboom kopen?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Ieder jaar laait deze discussie wel weer ergens op in je omgeving. Misschien zelfs thuis maar anders wel bij vrienden, familie of bijvoorbeeld op het werk. Je hebt mensen die een sterke voorkeur hebben voor een kunst kerstboom en mensen die minstens net zo’n sterke voorkeur hebben voor een echte kerstboom. Onderaan de streep is er geen goed of fout maar hangt het eigenlijk af van je persoonlijke wensen. Hieronder willen we je wijzen op een paar handige weetjes over een kunst kerstboom en een echte kerstboom zodat je een betere overweging kan maken wanneer je hierover twijfelt.

Echte kerstboom

Een echte kerstboom heeft een grote voorkeur bij veel mensen en de meningen hierover lopen flink uiteen. Veel mensen kopen een echte kerstboom omdat dit van vroeger uit altijd zo gedaan is. Daarnaast zijn er mensen die veel waarde hechten aan een bepaald type boom. De bekendste zijn wel de Nordmann en de Blauwspar. De charme van een echte kerstboom is vaak dat de vorm nooit perfect is en dat er toch een lekker natuurlijke geur vanaf komt. Daarnaast zijn veel mensen ook blij dat wanneer kerst voorbij is dat ze de boom eenvoudig op kunnen ruimen. Met opruimen bedoelen we dan wegbrengen.

Als we kijken naar de nadelen van een echte kerstboom dan is het verliezen van de naalden vaak de grootste ergernis. Als eerste tijdens de periode dat die in de kamer staat en als laatste wanneer je de versiering eruit haalt en de boom naar buiten brengt. Op een houten of stenen vloer kan je de naalden relatief eenvoudig opzuigen maar op een vloerbedekking wordt dit erg lastig. Daarnaast kunnen de takken zakken waardoor de kerstboom minder mooi staat of dat de (zwaardere) decoratie eruit valt.

Kunst kerstboom

Kunstkerstbomen zijn steeds populairder aan het worden. Veel mensen kiezen ervoor om een kunstkerstboom in plaats van een echte kerstboom in hun huis te zetten. Dit kan om verschillende redenen zijn, zoals allergieën, duurzaamheid of gewoon omdat ze makkelijker te onderhouden zijn. We gaan nu we dieper in op de voordelen van kunstkerstbomen en geven we tips voor het kiezen van de perfecte kunstkerstboom voor jouw huis.

De voordelen van een kunstkerstboom zijn legio. Ten eerste zijn ze allergievrij, wat betekent dat je geen last zult hebben van hooikoorts of andere allergische reacties die vaak voorkomen bij echte kerstbomen. Bovendien zijn ze ook veel makkelijker te onderhouden. Je hoeft geen dode naalden op te ruimen en je hoeft de boom ook niet water te geven, wat betekent dat je er minder tijd aan hoeft te besteden. Dit is vooral handig als je het druk hebt tijdens de feestdagen en liever tijd wilt besteden aan andere dingen.

Een ander voordeel van kunstkerstbomen is dat ze veel duurzamer zijn dan echte kerstbomen. Echte kerstbomen moeten worden gekweekt en getransporteerd voordat ze bij jou in huis komen, wat een behoorlijke ecologische voetafdruk met zich meebrengt. Kunstkerstbomen daarentegen kunnen jarenlang meegaan en hoeven niet te worden gekweekt, waardoor ze een stuk beter voor het milieu zijn.

Tips

Bij het kiezen van een kerstboom is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm van de boom. Het is aan te raden om een boom te kiezen die past bij de grootte van je kamer, zodat het niet te druk wordt. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een stabiele voet, zodat je er zeker van kunt zijn dat de boom niet omvalt. Bovendien is het ook aan te raden om na te denken over de kleur van de boom en de lichtjes die erop komen. Kies bijvoorbeeld voor een wit licht als je voor een rustige, elegante sfeer wilt gaan, of voor kleurrijk licht als je voor een vrolijkere uitstraling wilt zorgen.

Benieuwd waar je dan je bomen en verlichting moet halen. Lees dan nu onze blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant