Bespaar tijd met het mooiste kunstgras

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Zelf hebben wij geen hele grote tuin. Naast een leuk terrasje en een aantal grote betonnen bloembakken wilden we ook graag gras of kunstgras in de tuin. Het mooie van gras vind ik toch wel dat het wat extra kleur brengt in de tuin. Daarnaast is het vooral voor de kinderen ook heerlijk om op te spelen. Het nadeel is dat gras ook wel onderhoud vraagt, er komt snel mos tussen en als je het goed hebt bemest kan je soms wel meerdere keren per week het gras maaien en dat heb je bij kunstgras niet.

Gewoon gras of kunstgras?

Heb je last van veel mos tussen het gras of wil het gras maar niet goed groeien vanwege de lichtval of andere redenen? Een van de oplossingen zou dan kunnen zijn om van “levend” gras over te stappen naar kunstgras. Ondanks dat ik zelf echt een liefhebber ben van gras, en vooral ook van de geur van vers gemaaid gras is het soms toch beter om te kiezen voor kunstgras. Het scheelt veel tijd in onderhoud en je hebt nooit last van irritatie (hooikoorts). Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten en deze zijn niet van echt gras te onderscheiden en zo heb je dus altijd een groen en strak gazon!

soorten kunstgras

Wanneer is kunstgras interessant?

Hieronder heb ik een aantal zaken op een rij gezet die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

Een kleinere tuin

Kunstgras is interessant als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt, maar toch graag groen wilt hebben in je tuin. Alles verharden vind ik persoonlijk minders sfeervol en een beetje gras brengt toch direct wat meer gezelligheid in je tuin.

Goed voor de afwatering

In de mat van het kunstgras zitten veel kleine gaatjes, dit zorgt ervoor dat de afwatering bij regenval erg goed is. De ondergrond van kunstgras is dan ook erg belangrijk maar wanneer je je kunstgras door een professioneel bedrijf laat leggen dan is dat natuurlijk direct op orde.

Fijn als speelveldje voor de kinderen

In kunstgras zit geen onkruid en er zit veel minder ongedierte en insecten in dan gewoon gras. Dit maakt dit dan ook ideaal als speelveldje voor de kinderen.

Onderhoudsarm

Wellicht één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor kunstgras is toch wel dat het onderhoudsarm is. Echt gras vergt veel onderhoud, je moet minimaal elke week je gazon maaien en je moet het gazon bij tijds voorzien van kalk of mest zodat dit mooi groen blijft. Persoonlijk heb ik hier geen hekel aan maar ik heb dan ook maar een kleine tuin, ik kan het me voorstellen als je een flinke lap grond hebt dat je hier toch tegenaan hikt.

kunstgras met waterafvoer

Nadelen van kunstgras?

Kunstgras heeft veel voordelen maar hoe je het ook went of keert is het wel onnatuurlijk. Het is gemaakt van kunststof gemaakt en bevat dan ook geen levende materialen. Wanneer je een echte kleine tuin hebt is het wel een ideale vervanger, je kunt altijd nog je tuin verder opvullen met leuke bloembakken en mooie planten.

Wanneer je thuis een grote tuin hebt moet je goed nadenken of je wilt overstappen op kunstgras. Het is namelijk een flinke investering want het kost al snel een € 25 tot € 32 per vierkante meter. Het voordeel is wel dat je daarna weinig kosten hebt omdat je dit niet hoeft te maaien en je hebt natuurlijk geen mest en kalk etc. nodig. Gewoon gras is daarentegen wel vele malen goedkoper, voor ongeveer € 6 per vierkante meter kan je al graszoden aanleggen, bedenk je alleen wel dat je dan elke week het gras mag gaan maaien.

Hebben jullie nog leuke tips die we kunnen meenemen bij het maken van de juiste keuze? Laat deze dan achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant