Gevel bekleden met kunststof rabatdelen? 6 voordelen op een rijtje

Wij beoordelen dit product met een:

Wie niet de gehele gevel van zijn woning wil optrekken uit baksteen, gaat op zoek naar alternatieven. Grote kans dat je ook rabatdelen tegenkomt. Veel mensen kiezen er namelijk voor om hier een deel van hun gevel mee te bekleden. Vroeger waren rabatdelen vaak van hout, maar vandaag de dag zijn ze steeds vaker van kunststof. Twijfel je nog of deze gevelbekleding iets voor jou is. In deze tekst zetten wij 6 voordelen op een rijtje.

1. Weerbestendig

Een groot voordeel van kunststof rabatdelen is dat deze gevelbekleding bestand is tegen het wisselende weer in Nederland. Bekleed je (een deel van) jouw gevel hiermee? Dan hoef je niet bang te zijn dat het materiaal gaat rotten. Kunststof kan namelijk geen vocht opnemen. Daarbij komt dat kunststof rabatdelen niet verkleuren door uv-licht, waardoor ze hun uitstraling behouden.

2. Duurzaam

Wanneer je voor kunststof rabatdelen kiest, kies je voor duurzame gevelbekleding. Aangezien dit materiaal bestand is tegen het Nederlandse weer, hoef je rabatdelen van kunststof niet snel te vervangen. Daarbij komt dat ze vrijwel volledig recyclebaar zijn. Moet je ze toch vervangen? Dan heeft dit relatief weinig impact op het milieu.

3. Onderhoudsvriendelijk

Kies je ervoor om je gevel gedeeltelijk te bekleden met houten rabatdelen? Dan ben je relatief veel tijd kwijt aan onderhoud. Hout kan namelijk gaan rotten en verkleurt door de zon. Vandaar dat je dit materiaal eens in de zoveel tijd moet behandelen en schilderen. Kunststof rabatdelen hoef je niet te onderhouden. Vaak is het al voldoende om ze één à twee keer per jaar schoon te maken.

4. Veel mogelijkheden

Wie denkt dat de mogelijkheden op het gebied van kunststof rabatdelen beperkt zijn, heeft het mis. Doordat deze gevelbekleding verkrijgbaar is in talloze kleuren, zijn er ongetwijfeld ook rabatdelen te vinden die bij jouw woning passen. Er zijn tegenwoordig zelfs rabatdelen met houtnerf, waardoor kunststof nauwelijks nog van hout te onderscheiden is.

5. Isolerende eigenschappen

Door de stijgende energieprijzen gaan steeds meer mensen aan de slag met het isoleren van hun woning. Kunststof rabatdelen kunnen je helpen om te besparen, want deze gevelbekleding heeft een isolerende werking. Wanneer jij een deel van je gevel hiermee bekleedt, trekt warme lucht minder snel naar buiten op koude dagen. Het gevolg hiervan is dat je minder hoeft te stoken, waardoor jouw energierekening daalt. Op warme dagen helpen kunststof rabatdelen je bovendien om het koeler te houden in huis.

6. Makkelijk te monteren

Een zesde en laatste voordeel van kunststof rabatdelen is dat je deze gevelbekleding relatief makkelijk monteert. Breng allereerst regelwerk op de gevels aan en monteer de kunststof rabatdelen hier één voor één op. Doordat je de panelen over elkaar heen kunt schuiven, zie je straks geen naden. Werk het geheel af met de benodigde profielen, voor een strakke uitstraling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant