4 tips voor het leasen van een auto

Wij beoordelen dit product met een:

Het is altijd leuk om op zoek te gaan naar een nieuwe auto. De zoektocht kan op een gegeven moment echter ook voor frustraties zorgen, vooral als je geen geschikt model vindt of je budget simpelweg niet toereikend is voor de auto die je op het oog hebt. Je kunt dan in principe kiezen voor een leaseauto. De initiële aanschafkosten heb je dan niet, in plaats daarvan betaal je maandelijks een bepaald bedrag. Je spreidt zo dus de kosten, waardoor je mogelijk toch nog in je droomauto kunt rijden. Ga je een voertuig leasen? Gebruik deze tips!

Tip 1: Kies uit nieuw of occasion

Wist je dat je tegenwoordig niet alleen nieuwe auto’s kunt leasen? Een gebruikte occasion leasen is anno 2023 namelijk ook gewoon mogelijk. Je moet daarom bepalen welke voorkeur je optie geniet. Bij een occasion leasen rijd je natuurlijk niet in een gloednieuwe auto, maar je bespaart hierdoor vaak wel flink wat centen. De tweedehandsauto is bovendien altijd nog relatief nieuw en heeft nog weinig kilometers op de teller. Wil je een occasion leasen? Check dan privateleaseused.nl!

Tip 2: Ga voor duurzaam

Je kunt bij het afsluiten van een leasecontract natuurlijk kiezen voor een elektrische auto. Tegenwoordig is dit zelfs erg populair, onder meer doordat je tot en met eind 2025 profiteert van een lagere bijtelling. Een elektrische auto leasen biedt nog meer voordelen. Zo zijn deze voertuigen natuurlijk beter voor het milieu, maar ze zijn ook goed voor de gezondheid van mensen en dieren. Bovendien betaal je geen motorrijtuigenbelasting en bespaar je op brandstof.

Tip 3: Kies de looptijd

Als je een auto gaat leasen, moet je altijd nadenken over de looptijd van de overeenkomst. De duur beïnvloedt je maandbedrag: hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag. Dit is ook het geval als je een occasion leaset overigens. De leeftijd van de tweedehandsauto beïnvloedt de looptijd dan zelfs doordat een tweedehandsleaseauto niet ouder dan 10 jaar mag zijn. Houd hier rekening mee bij het afsluiten van een leasecontract!

Tip 4: Bepaal de leasevorm

Je kunt tegenwoordig meerdere leasevormen gebruiken. Deze opties zijn echter niet voor iedereen geschikt. Zo zijn er bepaalde leasevormen die puur voor ondernemers bedoeld zijn. Op dit gebied kan bijvoorbeeld gekozen worden voor operational lease of financial lease. Wil je als particulier een occasion of een gloednieuwe auto leasen? Je zult dan zeer waarschijnlijk kiezen voor private lease.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant