Altijd een lekkere geur in huis, met onze 8 trucjes lukt het jou ook!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Valt het op dat het bij andere mensen altijd een fijne geur in huis hangt als je binnen loopt? Terwijl als je thuis komt het maar wat muf ruikt? Natuurlijk wil jij ook dat er altijd een lekkere geur in huis hangt en gelukkig hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn! Soms zit het in van die kleine dingen die je maar net even moet weten. Met deze simpel tips zorg jij ervoor dat de vieze geurtjes van je huisdieren, de gootsteen en de koelkast voorgoed verleden tijd zijn en dat er altijd een fijne geur in huis hangt! 

1. Vochtigheid

Wist je dat vochtigheid een van de grootste veroorzakers van een muffe geur in huis is? Een luchtvochtigheidsmeter kan jou per kamer vertellen wat de luchtvochtigheid is, zo weet je exact in welke kamer je huis het meeste vocht vasthoudt. Als de luchtvochtigheid meer dan 60% bedraagt kan dit een reden zijn voor een muffe geur. Er zijn dehumidifiers die er voor zorgen dat de luchtvochtigheid altijd goed is! Vooral vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken moeten regelmatig gelucht worden zodat er geen vieze geurtjes ontstaan door bijvoorbeeld schimmel.

2. Koelkast

In een koelkast komen nogal wat verschillende etenswaren voor. De ene nog fris en lekker de ander helaas over de datum… Niet zo vreemd dus dat er vieze geurtjes ontsnappen! Plan iedere maand een moment in waarop je de koelkast even leeg haalt, poetst en alles weggooit wat over de datum is of niet meer lekker ruikt. Als je de boosdoeners hebt verwijdert is het tijd voor wat trucjes:

  • Leg een halve citroen zonder vruchtvlees en met een beetje zout in de koelkast, deze absorbeert de vieze luchtjes. Wel na een paar dagen verversen!
  • De geur van vanille is een old time favorite, druppel wat vanille-extract op een bolletje van watten en leg het op een schaaltje in je koelkast. Het is wel een duurder extract dus wees er zuinig mee in gebruik.
  • Wist je dat havermout naast het vangen van muizen ook geschikt is om vieze geur op te nemen? Een bakje in de koelkast is voldoende om vieze geurtjes te neutraliseren.

3. Luchten

Vieze lucht eruit en frisse lucht erin. Je ramen en deuren openzetten is de gemakkelijkst manier om van vieze geurtjes af te komen. Luchten gaat het snelst als je ramen en deuren tegenover elkaar open zet, zodat de boel even lekker door kan waaien. 

Ik woon in een huis met een open keuken die het middelpunt van de woning vormt. Na het bakken van gerechten met veel knoflook of vis zet ik altijd even de ramen en de schuifpui open. Zo voelt mijn huis direct weer fris aan en voorkom je dat je bezoek vieze gezichten trekt van de knoflook geur. Vergeet natuurlijk ook niet om even je tanden te poetsen;).

4. Kamerplanten

Wist je dat er kamerplanten zijn die de lucht in je huis reinigen? Ze zorgen voor een frisse,  natuurlijke geur in huis en zijn ook nog eens mooi om te zien! Geen chemische luchtverfrisser meer nodig, denk eens aan:

  • Geurgeranium: je hebt er die naar rozen, appel of citroen ruiken en ze zijn nog mooi ook. Ga jij achter de geraniums zitten in je fris ruikende huis?
  • Lavendel: Dit welbekende paarse kruid geeft een zoete geur aan je huis. Je kunt het heel gemakkelijk als kamerplant laten groeien zolang het maar op een warme plek staat met veel licht. 
  • Munt: Ben je echt niet goed met planten? Probeer dan munt in huis! Dit kruid is ideaal als smaak- en geurstof in bijvoorbeeld thee en daarnaast perfect om je huis op te frissen. Twee vliegen in een klap dus! Munt groeit als kool, zolang het maar voldoende water en licht heeft.

5. Vuilnis

Er zijn nou eenmaal altijd dingen die voor een vieze geur in huis kunnen zorgen en waar je wat extra op moet letten. Denk aan plekken als de vuilnisbak, de hondenmand, de kattenbak, de luier afvalemmer en vieze was. Gooi niet alleen het afval weg, maar maak ook even de binnenkant van je prullenbak eens per maand schoon, gooi de hondenmand eens in de was, want hoewel jij het niet meer ruikt omdat je er aan gewend bent. Kunnen deze vieze geurtjes voor je gasten heel vervelend zijn.

6. De gootsteen

Nog zo’n boosdoener van een vieze geur in huis is je gootsteen. Tijd om dat probleem aan te pakken! Je gootsteen goed schoon maken doe je door wat zeep met een citroengeur door je afvoer te laten lopen. Vervolgens zet je de kraan even aan en laat je de gootsteen goed doorspoelen. 

Is de geur nog niet weg? Giet dan een half kopje baking soda door je afvoerputje. Dit zuiveringszout heeft meer dan 100 doeleinden! Maak daarna alles goed droog en weg is de vieze geur in huis.

7. Verse appeltaart

Krijg je bezoek maar hangen er natte jassen aan de kapstok, heeft de kat diaree en is de hond nog nat geworden tijdens de wandeling ook. Gebruik dan dit ouderwetste trucje, een versgebakken appeltaart. Je hebt direct een overheerlijk geur in je huis en je hebt meteen iets lekkers voor je gasten. Twee vliegen in een klap dus!

8. Geur toevoegen

Als laatste zijn we aanbeland bij alles wat je kunt kopen om een lekkere geur in huis te creëren. Er is heel wat op de markt, zo zijn er diffusers met etherische oliën, geurstokjes en sprays.

Ik ben gek op decoratie, ik heb verschillende lege potten en glazen in mijn huis staan. Ik houd er van om ze te vullen met lekker ruikende spulletjes. Denk aan munt, kaneel- of vanillestokjes, dennenstokjes of gedroogde lavendel vanuit de tuin. 

Geurkaarsen laten je huis natuurlijk lekker ruiken, maar je ruikt ze pas goed als je ze op de juiste plaats zet. Het is slim om hem ergens te plaatsen waar veel zachte materialen aanwezig zijn en waar veel mensen langs lopen. De geur wordt dan echt goed verspreid! 

Wil je heel snel resultaat? Gebruik dan eens grootmoeders trucje. Neem een pannetje en vul deze met water, kruiden en fruit naar keus. Een lekker geur voor de winter is bijvoorbeeld kaneel of kruidnagel. In de zomer kun je ook kiezen voor citroen of munt. Breng het geheel zachtjes aan de kook en binnen mum van tijd ruikt je huis weer heerlijk fris!

Altijd een lekkere geur in huis, jij kan het ook!

Zoals je hebt kunnen lezen hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om je huis altijd lekker te laten ruiken! Welke truc voor een lekkere geur in huis ga jij als eerst proberen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant