Voor- en nadelen van lenen als ondernemer: waarom het soms de beste optie is

Wij beoordelen dit product met een:

Ben je ondernemer? Dan heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van de mogelijkheid om zakelijk geld te lenen. Je gebruikt in dat geval geld van iemand anders om in jouw bedrijf te investeren. Als je nog niet eerder zakelijk geld geleend hebt, kunnen wij ons voorstellen dat je twijfelt of zakelijk geld lenen een goede keuze is. Wij helpen je graag om een antwoord op deze vraag te vinden. Daarom hebben we hier de voor- en nadelen van lenen als ondernemer op een rijtje gezet.

Voordeel: groei

Het eerste voordeel van zakelijk geld lenen is wat ons betreft direct ook de grootste. Door een lening voor ondernemers af te sluiten, kun jij jouw bedrijf namelijk laten groeien. Als je een zakelijke lening afsluit, staat er namelijk direct een groot bedrag tot je beschikking. Met dit geld kun je vervolgens investeren in uitbreiding van je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe machine aanschaffen, een nieuw product op de markt brengen, nieuwe markten betreden of investeren in marketing. Je kunt het geleende geld ook gebruiken om jouw bedrijf online uit te breiden. Dergelijke investeringen leiden vaak tot groei, waardoor je uiteindelijk meer geld gaat verdienen.

Voordeel: flexibiliteit

Een tweede voordeel van zakelijk geld lenen is dat je er een stuk flexibeler door wordt. Door een lening voor je bedrijf af te sluiten, hoef je het eigen vermogen van je onderneming niet aan te spreken. Je houdt zo altijd geld achter de hand voor onvoorziene situaties, maar kunt toch investeren op momenten dat het nodig is. Hierdoor ben je in veel mindere mate afhankelijk van het moment waarop jouw klanten hun facturen betalen.

Het is overigens niet zo dat er slechts één soort zakelijke lening is die je af kunt sluiten. Zo kun je vaak kiezen uit een zakelijke lening en zakelijk krediet. Een zakelijke lening wordt vooral veel gebruikt voor langlopende investeringen, terwijl een zakelijk krediet geschikt is om bijvoorbeeld een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Als je van mening bent dat zakelijk krediet voor jouw bedrijf de beste optie is, wil je dit misschien direct aanvragen. Maar hoe vraag je zakelijk krediet aan? Dit kan tegenwoordig meestal via de website van de geldverstrekker.

Nadeel: kosten

Aan zakelijk geld lenen zitten niet alleen maar voordelen, want het brengt ook nadelen met zich mee. Wat ons betreft zijn de kosten het grootste nadeel. Onderaan de streep betaal je namelijk altijd meer terug dan je daadwerkelijk leent. Dit komt doordat je rente betaalt over het geld dat je leent. De hoogte van de rente hangt af van de rentestand, maar ook van het bedrag dat je leent. Bij een zakelijke lening betaal je overigens rente over het hele bedrag dat je leent, terwijl je bij zakelijk krediet alleen rente betaalt over het geld dat je opneemt.

Nadeel: verplichtingen

Een tweede nadeel van een zakelijke lening is dat je te maken krijgt met verplichtingen tegenover de partij waarbij je het geld leent. Je moet iedere maand namelijk een deel van het geleende bedrag terugbetalen. Dit bedrag bestaat uit zowel aflossing als rente. Ook hier geldt weer dat de hoogte van het maandelijkse bedrag afhankelijk is van meerdere factoren, waaronder de looptijd. Bij zakelijk krediet kun je afgelost geld opnieuw opnemen, maar bij een zakelijke lening is dit niet het geval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant