Leuke tips voor pakjesavond!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het is bijna zover, nog twee dagen en dan is het 5 december en dat betekent Pakjesavond! Vele van ons vieren deze feestdag met familie en vrienden en er worden dan vele cadeautjes uitgepakt. Maar je kunt pakjesavond natuurlijk ook op een andere manier vieren. Het is overigens wel echt een feest om met elkaar thuis te vieren. Ben je benieuwd naar een andere invulling van deze bijzondere avond? Lees dan verder in deze blog.

Laat Sinterklaas op bezoek komen

Sinterklaas is voor de meeste kinderen erg spannend, zeker als Sinterklaas ook zelf op bezoek komt tijdens pakjesavond. Het is erg leuk om lokaal een Sinterklaas met een aantal pieten uit te nodigen bij je thuis, als zij dan ook nog eens de cadeautjes mee naar binnen kunnen nemen maakt dit alles extra speciaal.

Sommige kinderen zijn totaal niet verlegen, gaan op schoot bij Sinterklaas of gaan zelfs spelen met de pieten. Anderen worden juist erg verlegen en kruipen weg bij papa of mama op schoot of kijken toe van een afstandje. Mocht je ervoor kiezen om Sinterklaas op bezoek te laten komen dan zou ik adviseren om dit tijdig te regelen, want de beste man zit vaak al vroeg vol met reserveringen. Maar het is echt wel veel leuker dan alleen maar cadeautjes uitpakken!

pakjes avond

Een video met een persoonlijke boodschap van Sinterklaas

Afgelopen twee jaren was ik zelf helaas te laat met het regelen van een Sinterklaas, daardoor ben ik opzoek gegaan naar andere mogelijkheden en zo kwam ik op de persoonlijke videoboodschap van Sinterklaas. Door de huidige Corona maatregelen kunnen we helaas ook niet meer zomaar iedereen uitnodigen waardoor deze optie wellicht steeds populairder wordt. Maar ook voor kinderen die verlegen of bang zijn voor Sinterklaas kan dit een stuk fijner zijn.

Er zijn bedrijven die een video (dvd) voor je opnemen met daarop een persoonlijke boodschap van Sinterklaas. Deze kan je dan tijdens Pakjesavond afspelen in plaats van dat de Sint met zijn pieten bij je op bezoek komt. Natuurlijk heb jij die boodschap al lang aan ze doorgemaild. Het effect is erg leuk om te zien, want de kinderen zijn helemaal verwondert om persoonlijk aangesproken te worden door de Sint op tv.

Lootjes trekken (Suprise avond) voor pakjesavond

Het trekken van lootjes voor een Suprise tijdens pakjesavond is een ook een heel traditioneel feest. Dit doe je als de kinderen al wat ouder zijn en zij op de hoogte zijn van het sprookje rondom Sinterklaas. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren loodjes gaat trekken zodat iedereen voldoende tijd heeft om cadeautjes te kopen, een leuk gedicht te schrijven en eventueel iets leuks te knutselen. Spreek wel duidelijk vooraf af wat er van iedereen wordt verwacht, het zou vervelend zijn als de ene een compleet kuntstwerk heeft gemaakt en de andere er zo goed als niets aan gedaan heeft.

Het is tegenwoordig alweer een stuk gemakkelijker om inspiratie of Ideeën op te gaan doen. We hebben inmiddels vele websites zoals Pinterest waarop vele voorbeelden te vinden zijn. Ook op kanalen zoals Youtube vind je veel inspiratie en zelfs voorbeelden hoe je bepaalde dingen het beste kunt maken.

Sinterklaas snoepgoed

Het Sinterklaasspel

Er zijn vele verschillende sinterklaasspellen op de markt die je tijdens pakjesavond kunt spelen. Wij hebben zelf met de familie de laatste keer een dobbelspel gespeeld. Je speelt het dobbelspel met een grote dobbelsteen met daarbij op ieder vlak een opdracht. De opdrachten luiden bijvoorbeeld: “geef een cadeautje weg” of “iedereen geeft een cadeautje door naar links”.

Iedereen heeft een leuk cadeau gekocht en ingepakt maar ook iets meegenomen en ingepakt waar hij of zij vanaf wilt. Omdat alles is ingepakt heb je dus tijdens dit spel geen idee wat je precies weggeeft wat het spel erg grappig kan maken. Pas nadat het spel afgelopen is (dat is na een bepaalde afgesproken tijd) mag iedereen de cadeautjes houden die hij of zij op dat moment in zijn of haar bezit heeft.

De uitkomst van dit spel kan dan ook behoorlijk grappig zijn. Vaak maak je je toch een voorstelling van een pakje en aas je op juist dat pakje. Zo heeft iedereen zijn favorieten. En dan kom je er uiteindelijk achter dat het iets heel anders was.

Een speurtocht door het huis

Wat ook erg leuk is is het voorbereiden van een speurtocht door het huis tijdens pakjesavond! Je kunt ook speurtochten kopen als je deze niet zelf wilt maken maar het is ook juist extra leuk om deze wel zelf te verzinnen. Als je zelf een speurtocht wilt maken moet je starten met het verzinnen van ‘een probleem’ welke je dan met je kinderen moet gaan oplossen. Je kan iemand vragen die als piet of Sint fungeert en met de kinderen kan bellen ondertussen om de opdrachten door te geven.

Een leuk voorbeeld is bijvoorbeeld “Sint is zijn pakjes kwijt”. Je kan dan je kinderen aan de hand van opdrachten de pakjes laten zoeken. Mochten de kinderen er niet uitkomen kan je ze altijd even met de hulplijn laten bellen.

Hebben jullie al leuke plannen gemaakt voor Pakjesavond? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant