De leukste spellen die je met het hele gezin kunt doen

Wij beoordelen dit product met een:

Er zijn veel leuke spellen die je met het gezin kan spelen en in deze blog behandelen we twee spellen die toch wel tot de leukste spellen behoren. Vooral omdat je ze thuis meestal niet kan spelen omdat de aanschafwaarde hoog is en je er veel vrij ruimte voor nodig hebt. Dit soort spellen speel je vaak op vakantie of in een speelhal want we hebben het namelijk over tafeltennis en airhockey. Beide spellen trekken bij ieder kind toch wel de aandacht en voor de ouders en volwassenen is het ook nog leuk om te spelen. Vooral met tafeltennis zijn vroeger veel kinderen opgegroeid.

Tafeltennistafel

Als je over de luxe beschikt dat je zelf een tafeltennis tafel hebt of je kent iemand met een tafeltennistafel dan weet je dat kinderen zich hier uren aan kunnen vermaken. Het is wel een spel wat je met oudere kinderen speelt, simpelweg omdat de kinderen al wat groter moeten zijn om boven de tafel uit te komen. Vaak zie je een betonnen tafeltennistafel op een camping of in een speelhal of op sommige openbare plekken buiten. Iedereen die vroeger een vakantie op een camping doorgebracht heeft kan hier waarschijnlijk over meepraten.

Spelvormen

Afhankelijk van de het aantal personen kan je verschillende leuke spelletjes spelen bij een tafeltennistafel. De basisregels voor een normaal enkel- of dubbelspel zijn:

 1. Elke game gaat tot elf punten
 2. Een wedstrijd gaat volgens de ‘best of five’ methode: diegene die het eerst drie games wint, heeft gewonnen.
 3. Om een game te winnen moet er minimaal twee punten verschil zijn.
 4. De opslag/service wisselt om de twee keer
 5. Vanaf 10-10 wisselt de service om en om, telkens één opslag per persoon per keer
 6. Bij de opslag moet je de bal plusminus 16 centimeter recht omhoog gooien voordat je de bal slaat
 7. Via een toss bepaal je wie de wedstrijd met de opslag mag beginnen
 8. Bij de service moet je de bal op een vlakke hand hebben bij de opgooi
 9. Je hand met bal mag bij het begin van de opgooi niet onder de tafel zijn
 10. Je tegenstander moet de bal bij de opslag kunnen zien, je mag hem niet afschermen met een hand, hoofd, schouder of buik
 11. Je bent verplicht met een batje te spelen met een rood rubber aan de ene kant en een zwarte aan de andere kant

Naast een enkel- of dubbelspel is er nog een populair spel wanneer je met meer dan 4 personen bent en dat is rond de tafel. De spelers verzamelen zich rond de tafel waarbij de eerste persoon serveert en aansluit achter de laatste speler richting de andere kant van de tafel. Iedere speler speelt de bal terug naar de andere kant van de tafel en loopt/ rent vervolgens ook die kant op.

Hoe minder spelers er overblijven hoe moeilijker het wordt om op tijd aan de andere kant van de tafel te zijn om de bal terug te spelen. De winnaar is de persoon die als laatste overblijft en vaak ‘verdient’ deze dan een leven wat in een volgende ronde ingezet kan worden als hij of zij het niet haalt om de bal op tijd terug te slaan.

Airhockey

Een ander populair spel is airhockey en omdat hier elektronica mee gemoeid is zie je deze spellen vaak indoor. Airhockey speel je in een speciale arena die een speciale vloer heeft. De vloer van de tafel is voorzien kleine luchtgaatjes waar lucht uitkomt waardoor de speciale puck op een luchtlaagje boven de tafel zweet. Dit zorgt ervoor dat je de puck met speciale pushers richting de andere kant van de tafel kan duwen/stoten. Je behaalt punten door de puck in het vijandelijke doel te spelen.

De basisspelregels zijn:

 1. De airhockey puck mag door elke kant van de pusher geraakt worden. Je mag daarbij ook aan elke kant van jouw helft van de airhockey tafel staan.
 2. Wat niet mag, is om de pusher bovenop de puck neer te zetten om hem te stoppen.
 3. Je mag de airhockey puck alleen met je handen aanraken als er gescoord is. Gebeurd dit tijdens het spel, dan heet dat “palming” en gaat de puck naar de tegenstander.

Je wint het spel bijvoorbeeld wanneer de tijd op is of telt bijvoorbeeld tot 7 of 10. Bij professionele wedstrijden zijn er meer regels en er worden ook regels per toernooi bepaald maar als recreant zijn dit wel de basisregels.

Andere ‘leukste spellen’

Wij horen graag van jullie welke andere spellen nog meer bij de leukste spellen horen en dan het liefst ook spellen die in dezelfde categorie thuishoren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant