Badkamer inspiratie

Het Gezinsleven - Personal Blog

Waarschijnlijk ken je dit gevoel wel, je woont al een hele tijd in je huis en je bent je interieur of badkamer eigenlijk een beetje beu. Je wilt een nieuw badkamermeubel zodat het weer fris, gezellig en uitnodigend is, maar je hebt totaal geen badkamer inspiratie.

Er zijn veel vragen waar mensen vaak tegenaan lopen als het gaat om badkamer inspiratie. Waar moet ik beginnen? Hoe ga ik het indelen? Welke stijl wil ik in mijn badkamer? In deze blog probeer ik wat handige badkamer inspiratie tips geven zodat je een goede start kunt maken met het opnieuw inrichten van je badkamer.

Badkamer met veel of weinig opbergruimte?

Begin eerst met kijken naar hoeveel opbergruimte je nodig hebt en kwijt kunt in je badkamer. Als je alleen bent heb je zeer waarschijnlijk niet zo veel opbergruimte nodig als wanneer je met een heel gezin bent. Je gebruikt de badkamer met meerdere personen, dus is er meer opbergruimte nodig. Alle handdoeken, tandenborstels, washandjes, cosmetica- en doucheproducten moeten immers ergens worden opgeborgen. Maar je wil natuurlijk niet dat elk hoekje van je badkamer volgepropt staat met meubels, dus kijk goed naar welk(e) meubel(s) past bij de beschikbare ruimte in je badkamer.

badkameraccessoires sets

Welke stijl wil je in je badkamer?

Nadat je hebt bepaald hoeveel opbergruimte je nodig hebt in je badkamer kun je gaan kijken naar de stijl van de badkamermeubels. Als je op internet gaat kijken zijn er honderden mogelijkheden en vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Belangrijk is dat de meubels passen bij de stijl van je badkamer.

Ikzelf bijvoorbeeld, heb een oude badkamer met grauwe lichtgrijze tegels die al 50 jaar tegen de muur aan zitten en waar ik niets mee kan. Omdat ik dit niet mooi vind heb ik besloten om ze wit te verven, zodat de badkamer direct een frissere uitstraling krijgt en ik veel meer keuze heb wat betreft badkamermeubels, want wat past er niet bij witte tegels?

Welke stijl vind je zelf mooi en past bij je badkamer? Landelijk, modern of ga je liever voor industrieel of een tijdloze uitstraling? Neem ook echt de tijd voor deze keuze, want het kan best lastig zijn om de juiste stijl te bepalen. Zolang het maar bij jezelf en bij je badkamer past.

badkameraccessoires rek roze

Badkamer inspiratie: Kastjes

Een kast neemt vaak heel veel ruimte in beslag. Ruimte die je waarschijnlijk niet hebt op je badkamer. Kolomkasten zijn hier de ideale oplossing voor. Dit zijn lange, smalle kasten die weinig ruimte in beslag nemen, maar waarmee je toch voldoende opbergruimte creëert. Doordat de kast zo hoog is kan er meestal ook nog een spiegel aan bevestigd worden, dit scheelt weer ruimte omdat je de spiegel dan niet op een aparte muur hoeft te hangen.

Er zijn verschillende soorten kolomkasten. Je hebt kasten die volledig gesloten zijn, maar er is ook genoeg keuze voor een open of halfopen kast. Ook zijn er kolomkasten die deurtjes en lades hebben. Kortom, keuze genoeg en voor ieder wat wils.

Geen badkamer zonder wastafelmeubel

Elke badkamer heeft een wastafel nodig. Ga zelf maar eens na, je gebruikt je wastafel elke dag voor het tanden poetsen, om je make-up op te doen of om je haren te doen.

Wat is er fijner dan dat je een wastafelmeubel hebt om daar de spullen die je dagelijks gebruikt in op te bergen? Ook binnen de wastafelmeubels is heel veel keuze. Zorg er ook hier weer voor dat de stijl klopt. Heb je een badkamer die landelijk is of industrieel, dan is een wastafelmeubel waarin hout is verwerkt heel erg mooi. Het hout zal de landelijke of industriële stijl complimenteren omdat het goed bij elkaar past en het geeft je badkamer ook meteen een warme uitstraling. Heb je een groot gezin en genoeg ruimte, dan kun je ook eens kijken naar een dubbele wastafel en de daarbij passende badkamermeubels

badkameraccessoires wastafel

Een handdoekradiator op je badkamer

Met een handdoekradiator sla je twee vliegen in één klap. Het is een radiator om je badkamer te verwarmen en je kunt tegelijkertijd je handdoeken kwijt om ze snel te laten drogen, want niet iedereen heeft de ruimte en mogelijkheid om ze bijvoorbeeld buiten te laten drogen. De handdoekradiator is niet alleen heel handig, het is vaak ook nog een mooie eyecatcher op je badkamer.

Badkameraccessoires

Inmiddels heb je een stijl gekozen en opbergruimte gecreëerd, nu is het natuurlijk heel leuk om je badkamer verder aan te kleden. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tandenborstelhouder, een zeeppompje of een leuk rekje om je doucheartikelen neer te zetten. Heb je een badkamer met toilet dan kun je bijvoorbeeld ook de stijl van je toiletrolhouder en de wc-borstel aanpassen naar de stijl van de rest van je badkamer.

Voor je het weet heb je een compleet nieuwe badkamer waar je weer jaren mee vooruit kunt!

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het gezinsleven - lifestyle - gezondheid - lymfedrainage

Lymfedrainage: een zegen voor je lichaam

Je lymfestelsel, een vaak over het hoofd gezien maar essentieel aspect van onze gezondheid. Ons lymfestelsel, dat als een onzichtbaar netwerk door ons lichaam stroomt, heeft meer invloed op onze algehele gezondheid dan we ons vaak realiseren. Laten we samen ontdekken waarom lymfedrainage niet alleen een therapie is, maar eerder een zegen voor ons lichaam.

Lees meer →