Gewicht verliezen met behulp van de BESEM-methode

Het Gezinsleven - Personal Blog

Vele onder ons zijn altijd op zoek naar de juiste manier om gewicht te verliezen. De BESEM-methode is daarbij een veelbelovende succesformule om een gezonde leefstijl te creëren. Je kent het vast wel. Als je in balans bent kan je alles aan. Maar hoe vindt je nu die balans? In deze blog vertellen we je meer over hoe de BESEM-methode je hierbij kan helpen.

Waarom de BESEM-methode toepassen?

De BESEM-methode is een complete aanpak om je leefstijl aan te pakken. Of je nu wilt afvallen, aankomen of op gewicht wil blijven. Je kunt zelfs met de BESEM-methode aan een angst, fobie, trauma of verslaving werken. Met de BESEM-methode is dat allemaal mogelijk.

Hoe maakt deze methode dat mogelijk dan?

De BESEM-methode bestaat uit vijf pijlers. Namelijk Bewegen, Eten, Slapen, Energie en Mindset. Deze BESEM-methode wordt ook wel een integrale of holistische aanpak genoemd. Door juist met al deze facetten van de BESEM-methode aan de slag te gaan om die gezonde leefstijl te creëren ontwikkel je die makkelijk en heel snel.

De B van Bewegen

De BESEM-methode plaatst deze pijler als eerste in deze succesformule. Want het is geen hogere wiskunde. Wie voldoende beweging krijgt, raakt zijn afval- en gifstoffen sneller kwijt. De stoffen die ervoor zorgen dat je moe- en futloos voelt. En dan hebben we het niet over de dagelijkse beweging die je nodig hebt voor je beroep. Juist de extra beweging in deze methode zorgt ervoor dat je spiermassa creëert en je koppie lekker leegmaakt.

De E van Eten

De BESEM-methode legt ook de focus op wat je eet. Als je veel bewerkt eten consumeert, haal je onvoldoende bouwstenen uit je voedsel om knuffelhormonen aan te pakken. Juist, de hormonen die ervoor zorgen dat je lekker in je vel gaat zitten. In de BESEM-methode krijg je handvatten welk voedsel je zou consumeren zodat je jouw dagelijkse koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels binnen krijgt.

Voldoende water drinken

En wat denk je van water drinken? Onmisbaar om de dagelijkse processen in je lijf gestroomlijnd te laten verlopen. De rekenformule daarvoor is 30 ml water per kilo lichaamsgewicht. Haal jij dat per dag? En laat je optelsom thee, koffie en andere dranken weg. Van warme dranken bijvoorbeeld verlies je meer vocht dan dat je er van drinkt. Je lichaam moet het eerst afkoelen voordat het naar de rest van je spijsverteringsstelsel gaat. En dat doet het door te transpireren. Minder merkbaar in de winter en toch gebeurt het.

Het Gezinsleven - Besem methode

De S van Slapen

De BESEM-methode bevat deze pijler omdat daar zoveel winst in je gezonde leefstijl mee te behalen valt. Iedereen wil uitgerust wakker worden. Jij toch ook? En toch gebeurt dat niet altijd. Er zijn heel veel verschillende trucs om dat voor elkaar te krijgen. Binnen de BESEM-methode is uitgerust wakker worden binnen handbereik. Zodat je overdag gezondere keuzes maakt qua eten én genoeg energie hebt om die broodnodige training te pakken.

Slaaptechnieken

Leg je telefoon bijvoorbeeld maar eens wat vaker weg zodat je brein minder overprikkeld wordt. En lees een boek voor het slapen gaan om te voorkomen dat het blauwe licht van je scherm je wakker houdt. En wist je dat de ademhalingstechniek 4-7-8 ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt? Handig voor als je slecht inslaapt en bruikbaar als jij ’s nachts tussendoor wakker wordt. En zo leer met de BESEM-methode allemaal handige trucs om je slaap te verbeteren.

De E van energie in de BESEM-methode

Kan jij bluetooth zien met het blote oog? Of de satellietverbinding? Nee hè?! En toch bestaat het. Zo ook de energie in jouw lichaam. Niet aan te tonen met scans of machines, maar wel degelijk aanwezig. Als jij niet lekker in je vel zit, is je energielevel heel laag. De BESEM-methode bevat legio technieken om op een simpele manier jouw energie om hoog te krijgen. De energiser van Donna Eden bijvoorbeeld. Of de routine die Tony Robbins dagelijks gebruikt. Supersimpel en mega effectief zodat jij bereikt wat je wilt.

De M van Mindset

En tenslotte de laatste pijler van de BESEM-methode. De M van Mindset. Michael Pylarczyk heeft er zelfs zijn werk van gemaakt. Verander het verhaal in je hoofd en de hele wereld veranderd met je mee is het credo van de BESEM-methode. Ga aan de slag met je mindset om die gezonde leefstijl te creëren. En ook dit is weer toepasbaar voor angsten, fobieën, trauma’s en (eet)verslavingen. Teken maar eens een 9 op papier. En draai het blaadje dan 180 graden om. Wat staat er dan? Juist een 6. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Jaimy Strik
Het gezinsleven - Het Gezinsleven Lifestyle Gezondheid Jaimy Strik Besem methode

Wie is Jaimy Strik

Jaimy Strik is de oprichter/bedenker van de BESEM-methode. Jaimy is een Hypnocoach en en helpt jou aan een gezonde(re) leefstijl. Waarom? Omdat zij aan de lijve heeft ondervonden hoe het is om ongezond te leven met als gevolg een burn-out. Hoe het voelt om uit balans te zijn. Overgewicht te hebben en niet tevreden te zijn met zichzelf. De BESEM-methode heeft zij ontwikkeld omdat ze gelooft dat je niet alleen maar meer kan gaan sporten of gezonder te gaan eten om een angst, fobie, trauma en (eet)verslaving te lijf te gaan.

Benieuwd naar deze methode? Bekijk dan de website van Jaimy Strik!

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het gezinsleven - lifestyle - interieur - raambekleding

Zo kies je de perfecte raambekleding voor elk type woonruimte

Raambekleding is niet alleen een functioneel element in je huis, maar het kan ook een groot verschil maken in de sfeer en het uiterlijk van elke kamer. Het kiezen van de juiste raambekleding is cruciaal voor het creëren van de perfecte sfeer in huis. In deze blog nemen we je mee door de verschillende kamers in huis en bespreken we welke raambekleding het meest geschikt is voor elk type woonruimte.

Lees meer →
Het gezinsleven - lifestyle - financiën - beleggen

Beleggen voor de toekomst van je kinderen: een gids voor ouders

Als ouder wil je het beste voor je kinderen, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Een krachtige manier om voor hun financiële toekomst te zorgen, is door vroeg te beginnen met beleggen. In deze gids nemen we je mee door de essentiële stappen om verstandig te beleggen voor je kinderen en zo een stevige financiële basis voor hen te leggen.

Lees meer →