Wat te doen als je EPDM-dak beschadigd is

Het Gezinsleven - Personal Blog

Een EPDM-dak is een populaire keuze voor veel huizen en gebouwen, omdat het onderhoudsarm is en tientallen jaren meegaat. EPDM daken zijn echter niet onverwoestbaar en ze zijn soms gevoelig voor schade door zwaar weer, vallend puin en andere ongelukken. Als je EPDM-dak beschadigd is, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen om verdere schade aan je dak of je gebouw te voorkomen. Dus, wat moet je doen als je EPDM dak beschadigd is? Lees verder om erachter te komen.

Veel voorkomende oorzaken van schade

Er zijn een aantal dingen die schade aan een EPDM-dak veroorzaken. Enkele oorzaken van schade zijn zonlicht, hagel, wind of bomen. Het is belangrijk om een Uv-bestendige coating op het EPDM-dak aan te brengen. Hagelstenen, wind en takken zorgen voor kleine gaatjes en scheuren. Ook ontstaan er soms kreukels en knikken door het gewicht van sneeuw of ijs. Daarom is het belangrijk om sneeuw en ijs regelmatig van je dak te verwijderen. Ondanks dat EPDM dakbedekking erg sterk en duurzaam is, is het dus wel belangrijk om het dak goed te controleren op beschadigingen.

Hoe kleine schade aan EPDM-daken te repareren

De eerste stap is het identificeren van de bron van het lek. Als je het lek hebt gelokaliseerd, maak dan het gebied eromheen schoon met een mild sopje van water en zeep. Gebruik vervolgens een scherp mes om langs de randen van het beschadigde gebied te snijden om een schoon oppervlak te creëren voor de reparatie. Zodra je het beschadigde gebied hebt weggesneden, breng je een royale hoeveelheid EPDM-cement of EPDM-lijm aan rond de omtrek van de patch die je hierna aanbrengt.

Het Gezinsleven - Lifestyle - Duurzaam - EPDM Dak 2

Plaats dan de EPDM-patch over het gat en druk hem stevig op zijn plaats. Strijk tenslotte eventuele luchtbellen glad met een roller of je hand en laat het 24 uur drogen voordat je op het gerepareerde gebied loopt. Als de schade aan je EPDM-dak te groot is om te repareren met een pleister of lijm, is het wellicht nodig om het hele stuk dakbedekking vervangen.

Conclusie

EPDM daken zijn duurzaam, maar ze zijn niet onverwoestbaar. Als je EPDM dak beschadigd is, is het belangrijk om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken om verdere schade te voorkomen. Voor kleine schade kun je het probleem meestal repareren met een patch of wat lijm. Bij grotere schade moet je misschien een heel deel van de dakbedekking vervangen. Het volgen van deze stappen zal je helpen om je EPDM dak in een mum van tijd weer in orde te krijgen.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Ook interessant