Een droogmolen, handig en duurzaam

Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij vertellen je hieronder graag waarom wij fan zijn van de droogmolen. We hebben naast de wasmachine bijna allemaal wel een wasdroger staan en het liefst zo dicht mogelijk bij elkaar. Naast elkaar of op elkaar dus zodat je de was met zo min mogelijk moeite van de ene trommel naar de andere trommel kan verhuizen. Dat is natuurlijk heel makkelijk maar kijkend naar het milieu en de energieprijzen van tegenwoordig misschien niet te beste oplossing. Daarvoor biedt een droogmolen een ideaal alternatief, als het weer het toelaat in ieder geval.

Waarom een wasdroger?

Natuurlijk is gemak het grootste pluspunt van een wasdroger en vooral als die in de buurt staat van de wasmachine. Het scheelt in ons drukke leven ook extra tijd want de verplaatst de hele was 1 stap naar links of rechts. Daarnaast zijn de wasdrogers al jarenlang zo technisch dat je er verschillende soorten droogprogramma’s op hebt waardoor bijna alles in de wasdroger kan. Het is ook een voordeel dat je een wasdroger eigenlijk overal kan plaatsen omdat het niet noodzakelijk is deze op het water aan te sluiten. Dit verlaagt de drempel natuurlijk ook bij de aanschaf wanneer je geen water toevoer hebt voor een wasdroger.

Waarom geen wasdroger?

Ook hier zijn natuurlijk enkele redenen voor te bedenken. Sommige kleding artikelen mogen bijvoorbeeld niet in de wasdroger maar een andere belangrijke reden is het financiële plaatje. De aanschafwaarde van een wasdroger is best hoog wat voor sommige mensen niet of moeilijk op te brengen is. Vooral met alle opties van tegenwoordig wordt het er niet goedkoper op al zijn. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om een wasdroger aan te schaffen met een kleinere portemonnee zoals een abonnement of tweedehands.

Heb je wel een wasdroger maar wil je op de kleintjes letten dan kan je zoeken naar een alternatief. Kort onderzoek online laat zien dat een droogbeurt net geen € 2,- kost, volgens NIBUD. Afhankelijk van de aantal droogbeurten per week kan je al snel een leuke besparing realiseren. Wanneer je milieubewust bent zal je er waarschijnlijk ook over nadenken om een alternatief te zoeken voor de wasdroger.

De droogmolen biedt de oplossing

Wanneer je was wil droger zonder gebruik te maken van een wasdroger dan biedt in veel gevallen een droogmolen een ideale uitkomst. Probeer maar eens na te gaan welke kleding er allemaal niet wasdroger bestendig zijn, dat is stiekem best veel. vanaf het moment dat het voorjaar begint zie je eerste droogmolens al in de tuinen verschijnen om de was te drogen en zeg eerlijk. Het ruikt ook lekkerder wanneer de was in de buitenlucht heeft kunnen drogen. Daarnaast maakt het eigenlijk ook niet uit hoelang het duurt voordat de was droog is want na het ophangen kan je gewoon iets anders gaan doen.

Stel je voor dat je normaal twee keer per week de was droogt en je kan dit tussen maart en oktober lekker in de buitenlucht laten drogen aan een droogmolen. Dan heb je al een leuke financiële besparing te pakken en daarnaast ben je ook nog eens milieubewust bezig.

Een ander voordeel van een droogmolen is dat je weinig bijkomende accessoires nodig hebt. Eigenlijk is alleen een grondanker voldoende zodat je de droogmolen in de tuin kan plaatsen. Dit grondanker zorgt ervoor dat de droogmolen niet om kan vallen. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om een grondanker te plaatsen dan is een parasolvoet een goed alternatief en zorg er wel voor dat deze zwaar genoeg is.

Kijk ook goed naar de hoogte van de droogmolen, als je zelf wat kleiner bent is het niet fijn wanneer je de was continu boven je eigen hoofd op moet hangen. Gelukkig wordt eigenlijk altijd aangegeven wat de pluspunten van de droogmolen zijn. Bekijk bijvoorbeeld deze Brabantia Droogmolen Lift-O-Matic bij Droogmolenstore. Handige tip: wanneer je geen plek hebt voor een droogmolen die je in de grond kan plaatsen dan is een wanddroogmolen een perfect alternatief.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het gezinsleven - lifestyle - ondernemen - sollicitatiegesprek

Een succesvol sollicitatiegesprek: solliciteren doe je zo – deel 3

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Gefeliciteerd! Maar wacht, voordat je de deur uitrent om die geweldige kans te grijpen, is het tijd om je voor te bereiden. Sollicitatiegesprekken kunnen zenuwslopend zijn, maar met de juiste voorbereiding en een beetje zelfvertrouwen kun je de baan van je dromen binnenhalen. In deze blog delen we waardevolle tips om je te helpen schitteren in je volgende sollicitatiegesprek.

Lees meer →
Het Gezinsleven - lifestyle - gezondheid - slaapcomfort

Slaapcomfort verbeteren? ontdek de Invloed van Ventilatie en Airconditioning

We hechten vaak niet genoeg waarde aan een goede nachtrust, terwijl dit de hoeksteen is van een gezonde levensstijl. De temperatuur en luchtkwaliteit van je slaapomgeving spelen een cruciale rol in de kwaliteit van je slaap. In deze blog duiken we dieper in op de effecten van slapen met het raam open versus het gebruik van een airconditioner. Laten we ontdekken hoe deze keuzes je slaapcomfort kunnen beïnvloeden en hoe je de beste optie voor jou kunt kiezen.

Lees meer →
Het Gezinsleven - lifestyle - ondernemen - autoverzekering

Het belang van een juiste autoverzekering

Een tijdje geleden las ik op een nieuwswebsite een verhaal dat me aan het denken zette. Op de Rondweg in Emmen maakte een moeder met haar twee kinderen een akelig ongeluk mee. Gelukkig kwamen ze er ongedeerd vanaf, maar hun auto liep flinke schade op. Dit bracht me op de vraag: hoe zit het eigenlijk met mijn eigen autoverzekering? En waar moet ik op letten bij het afsluiten van een autoverzekering? Als ouder wil ik zeker weten dat ik de juiste bescherming heb onderweg. Laten we de wereld van autoverzekeringen eens nader bekijken! 

Lees meer →