Voordelen van EPDM-dakbedekking met daktrimmen

Het Gezinsleven - Sponsored blog

Ben je op zoek naar een dak dat duurzaam en rendabel is? Zo ja, dan is EPDM-dakbedekking met daktrimmen wellicht de perfecte optie voor jou. Dit type dak is zeer energiezuinig en kan bij goed onderhoud tot 50 jaar meegaan. In dit artikel kijken we naar enkele voordelen van het kiezen van een EPDM-dakbedekking met daktrimmen.

Kosteneffectiviteit

EPDM daken zijn een van de meest betaalbare soorten daken die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit type dak is gemaakt van ethyleen-propyleen rubber, een synthetisch rubber dat zeer goed bestand is tegen weersomstandigheden, zoals hagel, sneeuw en wind. Omdat het gemaakt is van een duurzaam materiaal, vergt het minder onderhoud dan andere soorten daken en gaat het langer mee dan de meeste. Dat maakt het op de lange termijn voordeliger.

Energie-efficiëntie

EPDM daken zijn ook ongelooflijk energiezuinig omdat ze een uitstekende isolatie bieden tegen warmteoverdracht. De zwarte kleur absorbeert warmte tijdens de zomermaanden en reflecteert die terug naar buiten tijdens de wintermaanden, wat betekent dat je minder geld hoeft uit te geven om je huis het hele jaar door comfortabel te houden. Bovendien helpen ze je energierekening tot 40% te verlagen.

Duurzaamheid

Bij correcte installatie kan een EPDM dak tot 50 jaar of meer meegaan. Behalve dat dit type dak duurzaam is en lang meegaat, biedt het ook superieure bescherming tegen zware weersomstandigheden zoals harde wind, hagelbuien, zware regenval, extreme temperaturen en UV-stralen van de zon. Het is ook bestand tegen schade door druk voetverkeer of zware voorwerpen die op het oppervlak vallen, dankzij zijn schokabsorberende kwaliteiten.

Daktrimmen

Ga je EPDM-dakbedekking aanbrengen op een plat dan? Dan zitten er ook voordelen aan als je daktrimmen bevestigd aan het dak. Omdat het niet al te goed is als een EPDM dak veel zon aantrekt, is het verstandig om daktrimmen aan te brengen. Waarom? Daktrimmen zorgen ervoor dat het zonlicht weerkaatst, waardoor het dak niet te veel hitte aantrekt. Naast dit effectieve voordeel, biedt het uiteraard ook een esthetisch voordeel. Je dak krijgt namelijk echt een finishing touch als je daktrimmen aanbrengt op je dak.

Conclusie

EPDM dakbedekkingssystemen met daktrimmen bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele leiendaken. Niet alleen zijn ze kosteneffectief en energiezuinig, maar ze zijn ook ongelooflijk duurzaam en gaan lang mee. Met de juiste installatie en regelmatig onderhoud kunnen deze daken gemakkelijk tot 50 jaar of meer meegaan. Als je op zoek bent naar een betrouwbare oplossing die je huis jarenlang beschermt, dan is een EPDM systeem misschien wel iets voor jou.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - lifestyle - exterieur - wellness

Hoe fijn zou het zijn om een eigen wellness in de tuin te hebben?

Heb jij een tuin waar je niet veel mee doet? Dan zou je hem volledig in de tegels kunnen leggen zodat je er geen onderhoud aan hebt, maar dit is zo ongeveer de saaiste oplossing die je kunt bedenken. Veel leuker is het om je tuin om te vormen tot iets waar je echt plezier van kunt beleven. In een tuin kun je namelijk heel veel meer doen dan enkel wat plantjes neerzetten of een grasmat aanleggen. Wij laten je graag zien wat je kunt doen om van je tuin een heuse wellness te maken. Lijkt het jou ook niet heerlijk om na een lange dag werken in je eigen tuin optimaal tot rust te kunnen komen? Je zult zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om deze droom werkelijkheid te laten worden.

Lees meer →
Het Gezinsleven - Financieel - Crypto veilig bewaren

Crypto veilig bewaren: hier let je op

Steeds meer mensen investeren in crypto. Het is immers een manier om jouw geld goed te beleggen en er een goed rendement uit te behalen. De investering die je maakt, moet je hiervoor voor langere tijd vast laten staan. Jouw crypto veilig bewaren is dus een vereiste.

Lees meer →
Het Gezinsleven - lifestyle - interieur - verlichte spiegels

Verlichte spiegels: de functionele en stijlvolle voordelen

Je hebt het ongetwijfeld wel eens gezien: spiegels met verlichting erin verwerkt. Deze moderne badkameraccessoires zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een vleugje stijl en elegantie toe aan elke ruimte. Daarom bespreken we in deze blog de voordelen van deze verlichte spiegels, van hun praktische eigenschappen tot de mooie impact die ze kunnen hebben.

Lees meer →