Exterieur

Zoek je inspiratie, trends, tips en klusprojecten om je exterieur compleet of deels te vernieuwen? Met allemaal leuke en interessante blogs helpen wij je een handje op weg om je exterieur te vernieuwen. Wij zijn ook erg benieuwd naar jullie eigen ervaringen. Dus wil je met ons en onze lezers delen hoe je jouw exterieur vernieuwd hebt neem dan even contact met ons op.

Het Gezinsleven blog - Lounge- en hangstoelen banner
Met lounge- en hangstoelen in de tuin kun je comfortabel zitten en genieten van de frisse lucht. Doe hier inspiratie op…
Het Gezinsleven blog - kunstgras kopen
Overweeg je kunstgras aan te schaffen? Lees dan hier de voordelen….
Het Gezinsleven blog -tuinmeubels banner
Op zoek naar nieuwe tuinmeubels? Lees dan hier waar je op moet letten zodat je goed voorbereid op zoek kan….
Het gezinsleven blog - epdm-dakbedekking banner
Ben je op zoek naar een dak dat duurzaam en rendabel is? Zo ja, dan is EPDM-dakbedekking met daktrimmen wellicht de perfecte optie voor…
tuinscharen dikkere takken
Tuinscharen zijn een handig hulpmiddel om te hebben in je tuin, of je nu een kleine tuin hebt of een groot terrein. Ze zijn…
dakgoot gootreiniger gardena met telescoopstok
De dakgoot bladvrij maken is vaak een vervelende klus wij hebben hier de ideale oplossing voor gevonden….
Het Gezinsleven blog - tuin winterklaar maken - banner
De tuin winterklaar maken, je ontkomt er niet aan. Lees hier handige tips om goed voorbereid aan de slag te gaan….
Het Gezinsleven blog - VONROC accu grastrimmer banner
De VONROC accu grastrimmer is je perfecte compagnon om je gras te onderhouden. Lees hier waarom….
kinder-picknicktafel
Onze zoontjes wilden graag een tafeltje voor in de tuin. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een mooie picknicktafel waar zij heerlijk aan…
Het Gezinsleven - Lifestyle - Exterieur - Tuin opfleuren
Een tuin is een geweldige plek om je te ontspannen en van de natuur te genieten. Het is ook een fijne manier om wat…
Het Gezinsleven blog - HappyCooler banner
De HappyCooler houdt je drinken buiten lekker koel tijdens de warme zomermaanden. Bekijk de HappyCooler hier….

Het exterieur en de tuin zijn belangrijke onderdelen van een woning. Ze bepalen niet alleen het uiterlijk van de woning, maar ook hoe we ons voelen als we buiten zijn. In deze categorie gaan we in op hoe we het exterieur en de tuin kunnen ontwerpen en onderhouden, zodat we kunnen genieten van een mooie en aangename buitenomgeving.

Het belang van een goed onderhouden exterieur

Het exterieur van een woning is het eerste wat mensen zien als ze langs komen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het exterieur van onze woning goed onderhouden is. Een goed onderhouden exterieur kan bijdragen aan de uitstraling en de waarde van de woning en kan ons ook een goed gevoel geven als we naar huis komen.

Het belang van een goed ontworpen tuin

Een tuin is niet alleen een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, maar kan ook bijdragen aan het welzijn en de waarde van een woning. Een goed ontworpen tuin kan ons helpen om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht en kan ons ook inspireren om tijd buiten door te brengen.

Het ontwerpen van een tuin

Het ontwerpen van een tuin kan een leuke en uitdagende activiteit zijn. Bij het ontwerpen van een tuin is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen en de ligging van de tuin, de doelgroep en de stijl die we willen bereiken. We kunnen ook letten op aspecten zoals privacy, zonlicht en drainage.

Planten en bloemen in de tuin

Planten en bloemen zijn een belangrijk onderdeel van een tuin en kunnen de tuin een frisse en kleurrijke uitstraling geven. Bij het kiezen van planten en bloemen voor de tuin is het belangrijk om rekening te houden met de groeiomstandigheden, zoals de grondsoort, de hoeveelheid zonlicht en het klimaat. We moeten ook letten op de verzorging van de planten, zoals het bewateren en het afknippen van bloemen.

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn een belangrijk onderdeel van een tuin en kunnen ons helpen om te genieten van de buitenlucht. Bij het kiezen van tuinmeubelen is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de tuin, de stijl die we willen bereiken en de comfortabele zit. We kunnen kiezen uit verschillende soorten tuinmeubelen, zoals stoelen, tafels, ligbedden en parasols.

Verlichting en sfeer in de tuin

Verlichting en sfeer zijn belangrijke elementen voor een tuin en kunnen ons helpen om te genieten van de buitenlucht ’s avonds. Bij het creëren van verlichting en sfeer in de tuin is het belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van lampen en kaarsen en het gebruik van kleuren en materialen. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor zachte, warmwit licht om een rustige sfeer te creëren, of voor fel, kleurrijk licht om de tuin op te vrolijken.

Onderhoud en reparatie van het exterieur en de tuin

Om ervoor te zorgen dat het exterieur en de tuin in goede staat blijven, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele reparaties op tijd uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we de gevel schilderen, het onkruidvrij houden van de tuin of het vervangen van beschadigde tuinmeubelen. Door regelmatig onderhoud te plegen, kunnen we ervoor zorgen dat het exterieur en de tuin in topconditie blijven.

Tuinaccessoires

Tuinaccessoires zijn een leuke manier om de tuin een persoonlijk tintje te geven. We kunnen kiezen uit verschillende soorten tuinaccessoires, zoals plantenbakken, fonteinen, tuindecoraties en zitjes. Door het toevoegen van tuinaccessoires kunnen we de tuin aanpassen aan onze eigen wensen en stijl.

Tuinarchitectuur

Tuinarchitectuur is een manier om de tuin een specifieke stijl of sfeer te geven. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een minimalistische tuin met strakke lijnen en weinig decoraties, of voor een klassieke tuin met formele beplanting en statige elementen. Door tuinarchitectuur te gebruiken, kunnen we de tuin aanpassen aan onze eigen persoonlijke voorkeuren.

Do-it-yourself projecten voor het exterieur en de tuin

Er zijn veel leuke do-it-yourself projecten die we kunnen uitvoeren voor het exterieur en de tuin. We kunnen bijvoorbeeld een tuinpad maken, bloemen planten of een tuinhuisje bouwen. Door zelf projecten uit te voeren, kunnen we onze creativiteit uiten en tegelijkertijd het exterieur en de tuin op een persoonlijke manier aanpassen.