Gezondheid

Onze gezondheid is het allerbelangrijkste in ons leven, voor jezelf maar ook voor je gezin, familie en vrienden. We houden je hier op verschillende manieren op de hoogte van interessante onderwerpen rondom gezondheid.

Het gezinsleven - lifestyle - gezondheid - huidverzorging
Net zoals we onze garderobe aanpassen aan de stijgende en dalende temperaturen, vereist onze huid een vergelijkbare zorgvuldigheid. De overgang van de schrale winterkou…
migraine
Migraine, een steeds vaker voorkomend fenomeen. Waar komt het vandaan en nog belangrijker, hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf? Lees het allemaal…
Het Gezinsleven - Lifestyle - Gezondheid - Bioresonantie Therapie
Bioresonantie therapie is een alternatieve geneeswijze die is gebaseerd op het principe van bio-energetische resonantie. …
Het Gezinsleven - Lifestyle - Gezondheid - traplift
Het laten plaatsen van een traplift heeft nooit een leuke oorzaak. Desalniettemin is het belangrijk om je even goed in alle mogelijkheden te verdiepen….
sportvasten
8 jaar geleden ben ik voor de eerste keer gaan sportvasten. Ik was te zwaar en deed niet aan sport. Omdat ik in die…
cocktails drankje
De vrijdagmiddag borrel, een wijntje bij het eten, een borreltje op de zondag of flink uitpakken tijdens het stappen. Het is tegenwoordig vrij normaal…
Het Gezinsleven - Lifestyle - Gezondheid - Het gevecht tegen een whiplash
Een van de meest voorkomende verwondingen die optreedt bij auto-ongevallen, vooral bij aanrijdingen van achteren, is de gevreesde whiplash. …
gezond afvallen
Bijna iedereen kent het wel… Je begint aan een nieuw dieet of traject waarbij je gaat afvallen, start fanatiek met sporten en let goed…
Het gezinsleven - lifestyle - gezondheid - eenzaamheid
Eenzaamheid is een schaduw die velen van ons kan achtervolgen, maar gelukkig zijn er pluizige metgezellen die als een zon doorbreken in deze duisternis….
Het gezinsleven - lifestyle - gezondheid - lymfedrainage
Je lymfestelsel, een vaak over het hoofd gezien maar essentieel aspect van onze gezondheid. Ons lymfestelsel, dat als een onzichtbaar netwerk door ons lichaam…
Het Gezinsleven - Gezondheid - Stinkende adem
Er zijn talloze redenen mogelijk voor een stinkende adem. Van tijdelijke oorzaken zoals een gekruide maaltijd of een avond flink doorzakken en -paffen, tot…

Gezondheid is iets wat we vaak voor lief nemen, maar het is een belangrijk onderdeel van ons leven. Gezondheid betekent niet alleen dat we vrij zijn van ziekte, maar ook dat we ons goed voelen en in staat zijn om onze dagelijkse activiteiten uit te voeren. In deze website tekst gaan we in op wat gezondheid precies is en hoe we dit kunnen behouden.

Wat is gezondheid?

Gezondheid kan op verschillende manieren worden gedefinieerd. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is gezondheid “een toestand van volledig fysiek, mentaal en sociaal welzijn, en niet alleen het afwezig zijn van ziekte of zwakte”. Dit betekent dat gezondheid niet alleen gaat over het afwezig zijn van ziekte, maar ook over het goed functioneren van ons lichaam en onze geest, en het hebben van een goede sociale verbinding met anderen.

De belangrijkste pijlers van gezondheid

Er zijn een aantal belangrijke pijlers waarop we onze gezondheid kunnen bouwen. Deze pijlers zijn beweging, voeding, slaap en stressbeheersing. Door op deze pijlers te letten, kunnen we ervoor zorgen dat we gezond blijven en ons goed voelen.

Beweging en/of sporten is een belangrijke pijler van gezondheid, omdat het helpt om ons hart en onze bloedvaten gezond te houden en ons energie te geven. Voeding is ook belangrijk, omdat het ons helpt om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Slaap is belangrijk omdat het ons helpt om te herstellen en om ons energiek te voelen. En stressbeheersing is belangrijk omdat het ons kan helpen om met de uitdagingen van het leven om te gaan zonder dat onze gezondheid eronder lijdt.

Gezondheid op lange termijn

Om onze gezondheid op lange termijn te behouden, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben. Dit betekent dat we ons moeten richten op de belangrijke pijlers van gezondheid die we hiervoor hebben besproken. We moeten ons houden aan een gezonde voeding, voldoende bewegen, genoeg slapen en en leren omgaan met stress.

Voeding

Een gezonde voeding is belangrijk voor onze gezondheid. Het helpt om ons lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen die we nodig hebben om goed te functioneren. Een gezonde voeding bevat veel groenten, fruit, volkoren granen, eiwitten en gezonde vetten. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken om ons hydrateren. Door een gezonde voeding te volgen, kunnen we ons energiek en gezond voelen en ons beschermen tegen bepaalde ziektes.

Beweging

Beweging is ook een belangrijke pijler van gezondheid. Het helpt om ons hart en onze bloedvaten gezond te houden en ons energie te geven. Het is belangrijk om voldoende beweging te krijgen, wat betekent dat we minstens 30 minuten per dag matig intensief bewegen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door te wandelen, hardlopen of sporten. Door voldoende beweging te krijgen, kunnen we ons energiek en fit voelen en ons beschermen tegen bepaalde ziektes.

Slaap

Slaap is ook een belangrijke pijler van gezondheid. Het helpt ons om te herstellen en om ons energiek te voelen. Het is belangrijk om voldoende slaap te krijgen, wat betekent dat we gemiddeld 7-9 uur per nacht moeten slapen. Als we te weinig slapen, kunnen we ons moe en uitgeput voelen en kan onze gezondheid eronder lijden.

Stressbeheersing

Tot slot is stressbeheersing ook een belangrijke pijler van gezondheid. Stress kan een negatief effect hebben op onze gezondheid als we het niet goed kunnen beheersen. Het is belangrijk om te leren hoe we stress kunnen beheersen, bijvoorbeeld door middel van ontspanningstechnieken, zoals meditatie of yoga. Door stress te beheersen, kunnen we ons goed voelen en onze gezondheid behouden.

Kort samengevat

Gezondheid is een belangrijk onderdeel van ons leven en het is belangrijk om ons te richten op de belangrijke pijlers van gezondheid: beweging, voeding, slaap en stressbeheersing. Door deze pijlers in ons leven te integreren, kunnen we onze gezondheid op lange termijn behouden en ons goed voelen. Het is ook belangrijk om regelmatig naar een arts te gaan voor check-ups en om ons te laten vaccineren tegen bepaalde ziektes. Zo kunnen we onszelf beschermen tegen ziektes en onze gezondheid op lange termijn behouden.