Auto wassen in 4 simpele stappen

Het Gezinsleven - Personal Blog

Soms zie je een auto die er als nieuw uit ziet, zonder al te veel moeite kun jij jouw auto ook zo laten stralen. En zeg nou zelf, een schone auto rijdt een stuk fijner. Je auto wassen, sommige vinden het heerlijk andere hebben er een hekel aan. Maar met onze tips kun jij een beter resultaat behalen met dezelfde investering. Als je je auto wil verkopen is het overigens slim om te zorgen dat hij goed schoon is, daar wordt je auto weer wat meer waard van.

Auto wassen in de wasstraat of toch met de hand?

Wil jij jouw auto wassen met de hand of kies je voor de gemakkelijke optie en maak je gebruik van de wasstraat. Het voordeel van een wasstraat is dat je binnen enkele minuten klaar bent en zelf niet nat of vies wordt. Je kunt in de meeste gevallen in je auto blijven zitten terwijl je auto schoon wordt, ideaal!

Wat is dan het nadeel? Het nadeel is dat de wasstraat niet zonder risico’s is. Aan de ene kant ben je zelf verantwoordelijk voor het inklappen van je spiegels en antenne. Daarnaast is er een risico op kleine beschadigingen in de lak. Ondanks de wasstraten tegenwoordig bijna allemaal voorzien zijn van textielborstels, is er altijd een risico dat zand of andere zaken de lak van jouw auto lichtjes beschadigd. Vaak zie je deze beschadigingen slechts bij goed licht of wanneer de auto in de zon staat. 

Daarnaast is met de hand je auto wassen ook een stuk goedkoper dan de wasstraat. Voor een wasstraat betaal je al gauw tussen de 7 en 10 euro. Als ik mijn auto bij het tankstation met de hand was ben ik zo’n 2,50 euro kwijt. 

Auto wassen met de hand

Het is even een klusje maar het resultaat is zoveel beter dan wanneer je jouw auto door de wasstraat rijdt. Zorg dat je de tijd neemt om je auto eens goed onderhanden te nemen en ervaar dat je er ook echt van kan genieten. Het is immers een hele investering geweest, waar je maar beter goed voor kunt zorgen!

Stap 1: Waar begin je mee?

Goed je auto wassen begint allemaal met zorgen dat je de goede spullen hebt, denk daarbij aan:

Basis:

Gevorderd:

Stap 2: Beginnen met je auto wassen

Een aantal korte tips om mee te beginnen:

  • Allereerst, zorg dat je auto in de schaduw staat, in de volle zon werken de producten minder goed en heb je het risico dat producten in je autolak branden.
  • Gebruik geen spons maar een microfiber handschoen, zand en vuil kan zich in een spons ophopen waardoor je krassen kunt veroorzaken.
  • Gebruike twee emmers, één met schoonwater en één met autoshampoo. Zo voorkom je dat het vuil van je auto in je sop terecht komt.

Je begint met de insectenspray. Zorg dat je deze spray gebruikt op de droge auto. Spuit de plekken met insecten goed in en laat enkele minuten in trekken. Vervolgens spuit je je auto goed af en je zult zien dat je de insecten gemakkelijk kunt verwijderen met een stevige straal water. 

Spoel je auto goed af om te zorgen dat het grove vuil van je auto is verdwenen. Vervolgens begin je met wassen. Pak je microvezel handschoen en doop die in de emmer met sop. Je auto wassen doe je van boven naar beneden in horizontale rechte lijnen. Spoel je washandschoen regelmatig in de emmer met schoonwater af. Nadat je auto schoon is gemaakt met de handschoen, spoel je je auto goed af. Zorg dat er geen zeepresten meer op de auto zitten. Spuit je natte auto goed en voorzichtig in met de Keramische wax. Droog je auto met de droogdoek, hiermee smeer je het product uit. 

Maak je auto nogmaals nat. Spuit de keramische wax weer dunnetjes over het hele voertuig.

Spoel het voertuig grondig af, te beginnen bij het dak. De kracht van de waterstraal verdeelt de keramische wax en bedekt de gehele lak van jouw auto met de keramische bescherming. Vervolgens droog je de auto af met de droogdoek.

Spuit je velgen in met velgenreiniger, doe dit voor alle 4 de velgen tegelijkertijd en begin daarna met poetsen. Zo kan de velgenreiniger intrekken terwijl jij aan het poetsen bent. Gebruik een schilderkwastje om op de plekken te komen waar je moeilijk bij kunt met je handen. Spoel je velgen daarna goed af.

Stap 3: Het interieur van je auto wassen

Met een allesreiniger kun je het interieur van je auto wassen. Zorg dat je hiervoor een microvezel doek gebruikt en alles goed en netjes droogt nadat je de onderdelen hebt gewassen.

Je kunt wederom een schone kwast gebruiken om de plekken te reinigen waar je met je handen moeilijk bij kunt komen. 

Heb je een lederen interieur, of lederen onderdelen zoals het stuurwiel? Zorg dan dat je deze verzorgt met leerpoets. 

Gebruik de glasspray om de ramen goed schoon te maken. Deze kun je zowel van binnen als van buiten gebruiken (als dat nog nodig is na het reinigen van de buitenkant van je auto).

Stap 4: Auto wassen voor gevorderde 

Wil jij dat jouw auto écht goed schoon is? En heb jij kunnen genieten van de voorgaande stappen? Probeer dan de auto klei. Met deze klei reinig je de poriën van je lak. Ik weet het, het klinkt wat ongeloofwaardig, maar geloof me! Koop de klei en gebruik deze met de meegeleverde spray. De klei moet je in rechte lijnen over je auto wrijven. Je zult zien dat er ongelofelijk veel viezigheid van je auto afkomt nadat jij deze als grondig hebt gepoetst. Het bewijs is je klei, de viezigheid blijft namelijk aan de klei zitten.

Open vervolgens de motorkap en gebruik de motorruimte reiniger. De doffe zwarte onderdelen, de doppen van je remvloeistof, koelvloeistof en olie. Alles wat je inspuit kun je reinigen met deze vloeistof. Gebruik een doek om alles goed schoon te maken en je zult ervan versteld staan wat het eind resultaat is. 

Als alles dan helemaal schoon is, erger je je natuurlijk aan de doffe grijze banden. Daarvoor gebruik je de bandenreiniger. Het eindresultaat is een prachtige auto die niet zou misstaan in iedere showroom!

Conclusie

Met bovenstaande stappen is je auto wassen niet moeilijk en kan iedere man (of vrouw natuurlijk) genieten van een prachtig schone auto. Met een kleine investering kun je jaren lang je auto schoonhouden en tegen betrekkelijk lage kosten regelmatig wassen. En zeg nou zelf zo’n schone auto staat toch een stuk beter voor de deur? Het hoeft echt niet jouw hobby te worden, maar geef toe het is toch best lekker ontspannen!

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - Lifestyle - Mode - Hoe vind ik een goede pyjama

Hoe vind ik een goede pyjama?

Pyjama’s worden namelijk van allerlei verschillende stoffen gemaakt. Koop daarom nooit de eerste beste pyjama die je tegenkomt, maar verdiep je goed in de stofsoort. Iedere stof heeft immers andere eigenschappen.

Lees meer →