Hoe overleef ik: een mindere dag? Met deze 10 tips kun jij jezelf herpakken!

Het Gezinsleven - Personal Blog

Mindere dagen, we hebben ze allemaal wel eens. Van die dagen waarop niets goed lijkt te kunnen gaan. Soms merk je het al direct als je op staat, dit wordt niks vandaag. Soms overvalt het je en komt er ineens niets meer uit je vingers. De vraag is, wat kun je aan een mindere dag doen? Hoe kun je jezelf herpakken? Ik geef je 10 tips! 

Mindere dag, mindere dagen…

Helaas zijn ze onoverkomelijk, die mindere dag. Af en toe zit je gewoon niet zo lekker in je vel, kun je huilen om niets, heb je geen inspiratie en bovendien nog slecht geslapen ook. Een of meerdere van deze dingen beïnvloeden je humeur en zorgen ervoor dat je jezelf moe en futloos voelt. Soms weet je niet eens precies wat de aanleiding is, maar je wilt natuurlijk graag van dit gevoel af! 

Wat de oorzaak ook mogen zijn, met deze 10 tips kun jij jezelf herpakken en zit je snel weer lekkerder in je vel!

1. Accepteren

Ik snap hoe flauw deze klinkt, accepteren maar hoe dan? Ik moet nog dit, ik wil nog zus… Toch zit het er even niet in. Hoe resultaatgericht je ook bent, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Het is tijd om toe te geven aan hoe je jezelf voelt en even een stapje terug te doen. Laat de boel de boel en accepteer dat je even een mindere dag hebt, des te sneller heb je jouw energie pijl weer opgekrikt! Geloof me, je rot voelen over dat je jezelf rot voelt… werkt alleen maar averechts. 

2. Alles komt goed

Als je hebt geaccepteerd dat je een mindere dag hebt, heeft het geen zin om je zorgen te gaan maken. Komt het nog goed? Ga ik me weer beter voelen? Is er iets aan de hand? Ik snap dat je ongeduldig bent en dat je graag weer aan de gang wil. Toch werkt het niet om er tegen in te werken, je maakt het onnodig moeilijk voor jezelf. Geloof in jezelf, deze situatie is tijdelijk! Zet je angsten op zij en zeg hardop alles komt goed. De wereld vergaat niet als jij even wat minder in je vel zit!

3. Waarom?

Nu je accepteert dat je jezelf rot voelt en er niet langer tegen vecht is het belangrijk om te achterhalen waarom je jezelf zo voelt. Waarom heb je een mindere dag? Pak pen en papier en schrijf op wat zich in je hoofd afspeelt. Moet je nog heel veel doen? Is er iets vervelends gebeurt? Gaat je relatie momenteel wat minder? Heb je ruzie met een vriendin?

Haal alles erbij en schrijf het op. Hoe klein sommige dingen ook kunnen voelen, alles bij elkaar kan het te veel voor je zijn. Als je het van je afschrijft, kun je er gemakkelijk afstand van nemen. Zo creëer je rust in je hoofd en weet je meteen wat je aan kunt pakken.

4. Rust

Eerst is het tijd voor rust, nu je hoofd wat kalmer is geworden en je hebt geaccepteerd dat je jezelf rot voelt, is het tijd voor wat positiefs. Doe iets wat je fijn vindt en focus al je energie op jezelf. Hoe? Wat vind jij fijn om te doen? Ik zelf houdt van een lange meditatie en vindt het fijn om een roman te lezen. 

Vaak merk je dat de druk van de buitenwereld je te veel wordt. Je voelt je rot om iets wat er is gezegd, omdat iets niet is gelukt of je bang bent dat je iemand teleurstelt. Veel mindere dagen komen door iets wat er in de buitenwereld gebeurd. Door rust te nemen, in het nu te leven en op jezelf te focussen verdwijnen deze problemen naar de achtergrond. Ga naar binnen, de binnenwereld is de plek waar je veilig bent en alles mag doen en zijn wat jij wilt!

5. Beweeg

Tijd om het bloed weer eens flink te laten stromen! Zelf maak ik graag een lange wandeling in de natuur of doe ik mijn favoriete yoga-warkout! Je kunt ook je favoriete muziek opzetten en lekker gaan dansen. Hoe onwennig die eerste pasjes ook mogen voelen, zet door! Je zult er helemaal van opleven. Ga je liever naar de sportschool of hardlopen? Doe wat jij wilt, het is jouw mindere dag, maak er het beste van!

Als je sport maakt je lichaam verschillende stofjes aan die je gelukkig zullen maken, een van die stofjes is de bekende stof endorfine. Deze werkt stemmingsverhogend, zorgt dat je minder stress ervaart en je beter kunt slapen! 

6. Lachen

Mijn rothumeur verdwijnt altijd naar de achtergrond van een aflevering Friends! Kijk een leuke film of serie, het maakt niet uit hoevaak je hem al hebt gezien. Gewoon even ontspannen, lekker lachen en even niet aan je mindere dag denken! Je zult je uit het niets beter voeleen als je lacht! Door te lachen leggen je hersenen verbanden met positieve emoties en gevoelens, probeer het eens en ervaar het zelf! 

7. Afleiding

Ga naar het terras met vrienden of bel je beste vriendin op om eens lekker te klagen het kan enorm opluchten als je jouw gevoelens deelt. Laat je lekker even afleiden en vertroetelen, dan voel je jezelf snel weer beter! 

8. Me-time

Ga eens uitgebreid in bad vol bubbels, neem een lange, warme douche en scrub er op los. Scheer, exfolieer en doe een lekker maskertje op. Het is jouw momentje! Geen zin om nat te worden? Je kunt ook je nagels eens goede opknap beurt geven en jezelf verwennen met een mani- en pedicure. Door met je lijf bezig te zijn, verdwijnen je zorgen naar de achtergrond. Laten we eerlijk zijn, wie voelt zich niet beter als we lekker gedoucht en verzorgt zijn?

9. Slapen

Echt helemaal nergens geen zin in? Wil er even niets lukken? Geen zin in je favo serie en moet je aan sporten al helemaal niet denken? Misschien ben je gewoon moe. Je gedachtes kunnen heel veel energie op slurpen en niemand voelt zich vrolijk en blij als je te weinig hebt geslapen. Doe een dutje of ga op tijd naar bed. Je lichaam heeft rust nodig en je voelt je na je dutje vast een stuk beter!

10. Neem de tijd

Het allerbelangrijkste, geef je zelf de tijd en ruimte! Je kunt het niet forceren. Zorg dat je jouw planning zoveel mogelijk leeg houdt. Pak je takenlijst erbij en doe alleen de hoognodige zaken. Het heeft geen zin om je dag vol te plannen als het niet lukt, dat werkt alleen maar demotiverend. Wees kritisch over je takenlijst en ben blij als je een taak kunt afvinken. Ben lief voor jezelf, beloon jezelf als er iets gelukt is. Het afvinken van taken werkt motiverend en geeft een boost aan jouw zelfvertrouwen! 

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, de boog kan niet altijd gespannen zijn, het is niet erg als niet altijd alles lukt. We zijn tenslotte allemaal maar mensen, we doen ons best maar soms is een mindere dag nodig. Zo komen we weer tot ons zelf en laden we op voor de rest van de week! 

Heb jij ook af en toe last van een mindere dag? Wat doe jij om er weer uit te komen? 

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - Interieur - Bankhoes - Meubelhoes

Kindvriendelijk Interieur: Bescherm je meubels met een hoes

Is je bank soms vies, wil je het voorkomen of klaar voor een nieuwe stijl. Wie zegt dat je een nieuwe bank moet kopen om je woonkamer een frisse uitstraling te geven? Met de juiste bankhoes kun je je bank beschermen, transformeren en personaliseren. Ontdek waarom bankhoezen een slimme keuze zijn en hoe ze een vleugje stijl aan je interieur toevoegen.

Lees meer →