Wist jij dat je je ook kunt verzekeren voor juridische bijstand?

Het Gezinsleven - Sponsored blog

Alhoewel niemand ernaar op zoek is, kan het gebeuren dat je in een conflict terechtkomt. Dit kan op allerlei terreinen gebeuren: je huurt een huis en je huisbaas stelt onredelijke eisen en is niet te vermurwen, je baas is van mening dat de huur zomaar verdubbeld kan worden of je hebt een ongeluk gehad en je wilt een schadeclaim indienen. Voor al deze conflicten kun je een beroep doen op rechtsbijstand. Dat kan echter duur zijn. Het goede nieuws is dat je ook een verzekering kunt nemen zodat je altijd juridische hulp op maat kunt krijgen. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en waar je moet zijn om deze verzekering af te sluiten.

Altijd toegang tot juridische bijstand

Heb jij een conflict met je werkgever? Het kan zijn dat jullie er zelf niet uit gaan komen en in dat geval is het goed om een jurist in te schakelen. Als je een rechtshulp verzekering hebt, kun je contact opnemen met je verzekeraar om een gesprek in te plannen met een professionele jurist. Deze kijkt samen met jou naar je situatie en leest ook nauwkeurig je contract na. Blijkt dat je werkgever zich niet aan de afspraken houdt die jullie hebben vastgelegd, of dat deze in strijd met de wet handelt dan kun je een zaak beginnen. Dankzij je verzekering wordt je niet geconfronteerd met hoge kosten.

juridische bijstand bij conflicten

Problemen met je huurbaas?

Een gebied waar vaak conflicten ontstaan is in de huursector. Huisbazen kunnen soms geneigd zijn om de service naar hun huurders tot een minimum te beperken. Dat kan tot vervelende, of zelfs gevaarlijke situaties leiden. Het kan voor een huurder heel lastig zijn om uit te vogelen wat de mogelijkheden zijn om deze situaties op te lossen, laat staan dat mensen weten wat hun rechten zijn. Heb je een verzekering waarmee je rechtshulp kunt inschakelen, dan kun je met een jurist naar jouw situatie gaan kijken. De situatie zal in kaart worden gebracht en waar nodig zal het tot een zaak komen. Zo kun je aanspraak maken op je rechten zonder dat je daar veel voor hoeft te betalen.

Ben jij ondernemer?

Als ondernemer kun je ook met allerlei soorten conflicten te maken krijgen. Het is daarom goed om eens te kijken welke zakelijke verzekeringen interessant zijn voor jouw bedrijf. Met de juiste verzekeringen kun je een hoop problemen voorkomen en bovendien zorg je er ook voor dat een conflict niet zoveel tijd vergt dat je niet meer aan de rest van je bedrijf toekomt. Eveneens kun je contracten voorleggen aan een jurist zodat je zeker weet dat je geen addertjes onder het gras mist. Kijk op de site van Univé om te zien hoe je een rechtshulpverzekering afsluit.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant