Persoonlijke ontwikkeling: Boeken top 5

Het Gezinsleven - Personal Blog

Wil je gaan werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Is het tijd voor verandering maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze top 5 met boeken vol tips om jouw persoonlijke ontwikkeling in gang te zetten, perfect voor jou. Leer omgaan met je gedachtes, je doelen behalen en ontdek wat jij echt belangrijk vindt. Deze boeken zijn stuk voor stuk bestsellers die al veel hebben betekent en verandert in de levens van anderen en in die van mijzelf. Ik heb ze allemaal gelezen, bestudeerd en er veel van geleerd. 

Het is tijd voor een lijst met boeken die je leven zullen veranderen, het is tijd om aandacht te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Persoonlijke ontwikkeling: Boeken top 5

1. Master your mindset – Michael Pilarczyk

Dit boek gaat over persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei in combinatie met zakelijk succes en dat is precies wat dit boek zo uniek maakt. Het is geschreven op basis van de ervaringen van Michael Pilarczyk zelf. Een verhaal over bewustzijn, zingeving en inzicht. Het boek laat je inzien hoe je jouw eigen denkwijze, ook wel mindset genoemd, kunt begrijpen en effectief kunt veranderen. Zodat jij jouw mooiste leven kunt leven! Want hoe ziet jouw mooiste leven eruit? 

Je wordt in het boek stap voor stap meegenomen zodat jij een persoonlijke ontwikkeling door kunt maken. Wat duidelijk wordt is dat jouw gedachten krachten zijn maar ook je grootste tegenstander. Jij bent er zelf de veroorzaker van. Gedachten vormen zich tot woorden, vanuit die woorden ontstaan daden. Daden worden gewoontes en dit worden jouw persoonlijkheid. Uiteindelijk bepaalt jouw persoonlijkheid wat je gaat bereiken in het leven. 

Je leert jezelf door opdrachten beter kennen. Voor mij zorgde die opdrachten er voor dat het wel even duurde voordat ik het boek uit had. De vragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden en maken een hoop bij je los. Ik zal een paar voorbeelden geven: 

  • Welke 3 gedachten houden jou het meeste bezig?
  • Wat vind je belangrijk in het leven?
  • Wie ben je? Beschrijf je persoonlijkheid en je gedrag. 

Het is belangrijk om het boek te lezen met een open mind. Je vindt antwoorden als wie ben je echt? Wat zijn jouw belangrijkste persoonlijke waarde? Ik waarschuw je, het is niet gemakkelijk, het is een boek wat je er regelmatig bij moet pakken, maar dan weet ik zeker dat het een grote impact op jouw leven en persoonlijke ontwikkeling kan hebben.

2. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

Dit boek is wereldberoemd, het is een inspiratiebron gebleken voor iedereen die de kwaliteit van zijn werkende-, privé- of gezinsleven wil verbeteren. De eigenschappen die behandeld worden zijn:

Eigenschap 1: Wees proactief

Neem een proactieve houding aan ten opzichte van jouw cirkel van invloed. Focus je op zaken waar je echt iets aan kunt doen. Door energie te richten op wat voor jou belangrijk is en op zaken waar jij invloed op hebt, kun je doelen realiseren. Het is een valkuil dat wij mensen vaak letten op de zwakheden van anderen of ons verschuilen achter problemen in onze omgeving of omstandigheden die niet ideaal zijn.

Eigenschap 2: Begin met het einde voor ogen

Wat is jouw persoonlijke missie? Door middel van persoonlijke ontwikkeling creëer je een resultaatgerichte mindset.

Eigenschap 3: Belangrijke zaken eerst

Het is een oefening om jezelf zo te programmeren dat je jouw focus richt op de doelen die in lijn liggen met jouw persoonlijke waarde. Hierdoor verlies je geen energie en tijd meer aan onbelangrijke zaken van anderen. Je krijgt veel praktische handvatten aangereikt, zodat de informatie ook echt toepasbaar is in het dagelijkse leven.

Eigenschap 4: Denk win-win

Hoe kun je jouw persoonlijke kracht inzetten om samen met anderen tot de beste resultaten te komen? Leer jouw kennis in te zetten op alle fronten.

Eigenschap 5: Eerst begrijpen… dan begrepen worden

We willen allemaal begrepen worden maar zullen nooit precies weten wat er in het hoofd van een ander afspeelt. Je gaat leren empathische te luisteren, zodat je leert succesvol te communiceren.

Eigenschap 6: Synergie 

Zoek naar de middenweg. Door te luisteren naar elkaar, kun je botsingen voorkomen en opzoek gaan naar een middenweg die voor beide partijen prettig aanvoelt. Zo leer je omgaan met mensen die jouw irriteren of waarmee je vaak van mening verschilt. 

Eigenschap 7: Houd de zaag scherp

In het dagelijkse leven tegenwoordig is het een hele strijd om alle ballen in de lucht te houden. Juist deze laatste eigenschap zorgt voor balans, focus, discipline en persoonlijke ontwikkeling en groei.

Zoals je kunt lezen is dit het perfecte boek voor mensen die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Benieuwd geworden? Je kunt het boek hieronder aanschaffen en kijken wat het voor jou leven kan betekenen. 

3. Mindset – Carol S. Dweck

Dit is een echte eye-opener. Deze Amerikaanse psychologe beschrijft in dit boek wat de tientalen jaren onderzoek naar prestaties en succes hebben opgeleverd. Wat ze ontdekte? Dat niet alleen onze vaardigheden en talenten voor succes zorgen, maar ook mindset hierin een belangrijke rol speelt. Er zijn twee soorten mindsets: de statische mindset of op groei gebaseerde mindset. 

Kunnen mensen zich ontwikkelen of liggen onze capaciteiten vast? Deskundigen denken dat het een wisselwerking is tussen nature (aanleg) en nurture (opvoeding). Iemand met een statische mindset gaat ervan uit dat intelligentie vast staat. Hij vermijdt uitdagingen, wil geen fouten maken en zoekt steeds bevestiging van zijn intelligentie, persoonlijkheid of karakter. Het draait allemaal om het hebben van succes, je wilt slim overkomen en je geaccepteerd voelen. De angst voor falen is vernietigend. Deze statische mindset beperkt de prestaties, is destructief voor je gedachten en leidt tot slechte leermethoden.

Hoe moet het dan wel? Het is tijd voor de op groei gerichte mindset, mensen zijn verschillend maar iedereen is in staat om te veranderen. Je leert en doet ervaring op, hiermee kun je jouw basiskwaliteiten veranderen als jij je hier maar voor inzet. Nee, we worden niet allemaal zo slim als Einstein, maar geloven dat de ware potentie van de mens onbekend is en dat kwaliteiten ontwikkeld kunnen worden kan zorgen dat je graag wilt leren. 

Dit boek onthult wat goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al lang weten, het laat je kennis maken met je eigen hersenen. Hoe werken deze? Hoe leg je de basis voor prestaties op elk terrein?

4. Je ongekende vermogens – Tony Robbins

You either hate him or you love him, er zit niets tussen in. Deze man adviseert wereldleiders en topsporters, het is een internationale veelgevraagde spreker en hij heeft wereldwijd de levens beïnvloed van meer dan 50 miljoen mensen. De ideale man om je door te laten inspireren als jij wilt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Dit boek is helder geschreven, af en toe komt er wat humor om de hoek kijken maar het is vooral inspirerend. Het zijn teksten die jou zullen helpen om zelfbewust en positief te denken. Wat wil jij echt in het leven en hoe ga je dit bereiken? Het boek leert je wat Neuro-Linguistisch Programmeren is, ook wel NLP genoemd. Het principe is eenvoudig, maak een innerlijke voorstelling van hoe je wilt zijn of wat je wilt bereiken. Dat beeld, die gedachte heeft dan een duidelijk positieve uitwerking op het resultaat.

Succes is geen toeval. Je leert het verschil tussen mensen die resultaten bereiken en de mensen die niet succesvol zijn. Wat hebben John F. Kennedy en Martin Luther King gemeen? Hoe konden deze mensen zoveel anderen op een diep-emotionele wijze beïnvloeden? Ze werkte aan hun persoonlijke ontwikkeling en verwezenlijkten hun dromen! Dit boek leert je om ook jouw dromen waar te maken, door passie, overtuiging, strategie, heldere waarden, energie, je leert ook relaties aan te gaan met anderen en een communicatief meester te worden alles in het teken om jouw ongekende vermogens waar te maken. Awaken the giant within!  

5. Think and grow rich – Napoleon Hill 

Dit boek staat bewust onderaan in deze lijst. Het is namelijk perfect voor mensen die al wat hebben gelezen en gedaan als het aankomt op persoonlijke ontwikkeling. Dit boek is namelijk ideaal om het geloof en het vertrouwen in jezelf te ontdekken en te verbeteren. 

Heb je door alle andere boeken voor persoonlijke ontwikkeling al ontdekt wat je graag wilt, weet je diep van binnen wat je echt wilt bereiken maar lukt het nog niet om het waar te maken? Dan is dit boek de perfecte aanvulling, jouw succes is namelijk het resultaat van de manier waarop je denkt. Jouw geluk en succes zijn maakbaar en in dit boek vind je de juiste handvatten en principes om jouw dromen tot een succes te maken. Het kan zijn dat je het boek een paar keer moet lezen, of eens een tijdje weg moet leggen. De kennis uit dit boek openbaart zich op het moment dat jij er klaar voor bent.

Ik snap dat dit flauw klinkt, maar ik zelf heb het boek de eerste keer na een paar hoofdstukken weggelegd. Het raakte me niet, wat er in stond trok me niet aan en was voor mij op dat moment niet toepasbaar. Pas na anderhalf jaar heb ik het er weer bij gepakt en ik was verkocht. Je leert hoe je dat zaadje, jouw idee, plan of doel in je geest kunt planten en wat je dagelijks moet doen om het te laten groeien. Alles om te zorgen dat je jouw verlangen kunt omzetten in resultaat.

“Ergens in onszelf hebben we een kracht die elke droom en ieder verlangen kan waarmaken. Het gaat erom dat je die kracht ontdekt en leert te gebruiken.” – Napoleon Hill

Persoonlijke ontwikkeling

Dit waren mijn favoriete boeken voor als je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Stuk voor stuk hebben deze boeken mij nieuwe inzichten en krachten gegeven. Ze hebben mij geholpen bij het vinden van een doel in het leven, ze hebben ervoor gezorgd dat ik beter kan communiceren en me meer inzicht gegeven in mijn persoonlijke waarde. Ik hoop dat ze jou ook gaan helpen de stappen te zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling waar je zo naar verlangt. 

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - Lifestyle - Exterieur - Robotmaaier 4

Het aanleggen en aansluiten van de Gardena Robotmaaier Smart SILENO City: Maak van je gazononderhoud een moeiteloze ervaring

De Gardena Robotmaaier Smart SILENO Life is een geavanceerd stukje tuingereedschap dat je gazon automatisch maait, zodat jij kunt ontspannen en genieten van je vrije tijd. In deze blog gaan we dieper in op het proces van het aanleggen en aansluiten van de Gardena Robotmaaier Smart SILENO Life, zodat je snel aan de slag kunt gaan met een prachtig onderhouden gazon.

Lees meer →
Het Gezinsleven - lifestyle - financiën - dynamic pricing

Dynamic pricing: de evolutie van slimme prijsstrategieën

In de snelle wereld van vandaag moeten bedrijven zich voortdurend aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. Een strategie die steeds meer aandacht krijgt, is dynamic pricing, en dat is geen verrassing. Dynamic pricing stelt bedrijven in staat om in real-time prijzen aan te passen op basis van een reeks factoren. In deze blog duiken we dieper in op dynamic pricing, ontdekken we hoe het werkt en waarom het zo belangrijk is in de moderne zakelijke wereld.

Lees meer →