Kies voor een relaxfauteuil als voor ultiem comfort zoekt

Het Gezinsleven - Sponsored blog

Na een lange dag is niks zo fijn als neer te vallen op de bank of een fauteuil. Bij een bank moet je jezelf een fijne houding aanmeten om maximaal te ontspannen terwijl een relaxfauteuil er specifiek voor gemaakt is. Deze stoel is namelijk vanaf het hoofdeind tot het voeteneind verstelbaar waardoor je heerlijk kan ontspannen en relaxen.

Een relaxfauteuil kennen we eigenlijk al van vroeger maar ook tegenwoordig zijn ze nog steeds enorm populair. Daarnaast heeft de techniek ook niet stil gestaan. Vaak zijn ze elektrisch te verstellen zodat je jou ideale ligstand in kan stellen.

De voordelen van een relaxfauteuil

Ieder lichaam is anders waardoor er niet één stoel is die voor iedereen comfortabel aanvoelt. Een relaxfauteuil is in veel verschillende soorten verkrijgbaar waardoor er voor iedereen wel een geschikt model bij zit. Daarnaast draagt het verstellen van de elementen ook enorm bij aan het comfort.

De levensduur van een relaxfauteuil is in verhouding ook erg hoog. Omdat er veel bewegende delen nodig zijn moeten deze allemaal op elkaar afgestemd worden. Daarbij moet een relaxfauteuil ook nog eens fijn zitten. Dit zorgt ervoor dat alle onderdelen zorgvuldig uitgezocht zijn, kwalitatief hoogwaardig zijn en perfect op elkaar afgestemd zijn.

Net als bij andere meubels is het ook bij deze fauteuils mogelijk om ze op maat te laten maken. Ideaal wanneer je interieur eigenlijk nog goed is maar je er geen passend fauteuil bij kan vinden. Daarnaast zorgt deze mogelijkheid ervoor dat je relaxfauteuil ook nooit als los object gezien wordt omdat het mooi opgaat in je interieur.

Elektrisch of handmatig

De meeste modellen beschikken over een elektrische bediening waarbij er in veel gevallen meerdere opties voor vooraf ingesteld zijn. Ideaal natuurlijk wanneer je maar op een knop hoeft te drukken en je fauteuil stelt zich automatisch in. Natuurlijk zijn er ook nog handmatige modellen beschikbaar. Deze modellen werken via een hendel die ervoor zorgt dat je fauteuil in een comfortabele ligstand brengt.

Sta op stoel

Daarnaast is er natuurlijk nog de sta op stoel. Waar de sta op stoel anders is ten opzichte van de relaxfauteuil is dat deze je ook nog een steuntje in je rug geeft wanneer je opstaat. Omdat deze stoelen vaak gezocht worden wanneer iemand minder mobiel is of wordt is het van belang dat er goed naar de ergonomie gekeken wordt. Wanneer dit inderdaad de situatie is doe je er verstandig aan om voldoende advies in te winnen. Zo is het mogelijk om een sta op stoel op maat te laten maken. Hier wordt dan rekening gehouden met benodigde ondersteuning die bij het lichaam aansluit.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - lifestyle - mindset - timemanagement

Timemanagement: Praktische Gids voor Effectief tijdbeheer

In de razendsnelle wereld waarin we leven, is het vermogen om onze tijd effectief te beheren van onschatbare waarde geworden. Timemanagement gaat niet alleen over het afvinken van taken, maar ook over het creëren van een gebalanceerd en vervuld leven. In deze blog ontdek je de geheimen van doeltreffend timemanagement en hoe je je tijd kunt transformeren van een last tot een troef.

Lees meer →
Hetgezinsleven - lifestyle - interieur - kinderstoel

Zo kies je de perfecte kinderstoel voor je kleintje

Etenstijd is een belangrijk moment voor baby’s en peuters. Het is niet alleen een gelegenheid om voedzame maaltijden te nuttigen, maar ook een tijd waarin kinderen hun fysieke en motorische vaardigheden ontwikkelen. Daarom is het kiezen van de juiste kinderstoel essentieel voor hun comfort, veiligheid en gezonde ontwikkeling.

Lees meer →
Het Gezinsleven-lifestyle - mindset - doelen

10 Tips voor het stellen en behalen van doelen

Doelen stellen en behalen is een essentieel onderdeel van persoonlijke groei en succes. Of je nu werkt aan je carrière, gezondheid, relaties of persoonlijke ontwikkeling, het formuleren van een effectief doel en het nastreven ervan kan een enorm verschil maken in het bereiken van de gewenste resultaten. Daarom delen we in deze blog 10 waardevolle tips om jou te helpen bij het stellen en behalen van doelen.

Lees meer →