Thuis een mooie werkplek inrichten met deze tips

Het Gezinsleven - Sponsored blog

Het is steeds gebruikelijker om vanuit huis te werken, zeker als je een kantoorbaan hebt. Werk je soms of vaak thuis? Richt een fijne werkplek in! Daar komt van alles bij kijken. Het lukt immers niet zomaar om thuis geconcentreerd aan het werk te gaan. Dit zijn onze tips voor de inrichting van je werkplek thuis.

Raamdecoratie

Het ligt er een beetje aan waar je werkplek te vinden is in je interieur, maar vaak heb je baat bij raamdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld daglicht weren, als je je scherm niet meer goed kunt zien door te fel zonlicht. Ook zorg je zo voor wat meer privacy, wat bijvoorbeeld weer fijn is als je op de benedenverdieping voor het raam zit te werken. Het is begrijpelijk dat je dan niet meteen helemaal in het donker wilt werken, en de verlichting aan moet doen. Gelukkig is er een ideale middenweg te vinden, met plisségordijnen. Dit zijn praktische gordijnen die je aan het raam bevestigt, in het midden bijvoorbeeld. Je kunt de gordijnen verder uitschuiven of zo laten zitten. Op die manier speel je met de lichtinval en de mate van privacy. Werk je bij een schuine muur met een raam erin, op de zolderkamer bijvoorbeeld? Dan is dit ook een handig type gordijn (op zolder heb je immers veel lichtinval en is zonwering welkom!), passend bij rechte ramen, dakramen, draai-kiepramen en meer ramen. Je kunt er alle kanten mee op.

Bureau en bureaustoel

Tijdens het werken breng je de meeste tijd door achter je bureau. Kies daarom voor een goed meubelstuk, waar je prettig aan werkt. Het bureau moet hoog en groot genoeg zijn. Verder is de bureaustoel van groot belang! Kies voor een ergonomische bureaustoel, die is ingesteld op jouw lichaam – denk aan je lengte. Zo zit je goed gedurende de hele werkdag. Nog beter? Je houding afwisselen! Sta dus regelmatig op: loop bijvoorbeeld even een rondje door de kamer, de tuin of de wijk. Of kies voor een zit-sta-bureau, zodat je het zitten en staan afwisselt gedurende de dag. Dat is pas een handige oplossing!

Opbergruimte

De kans is groot dat je wel het een en ander wilt opbergen op je thuiswerkplek. Denk aan notitieboeken en mappen. Richt hier dus zeker een plekje voor in, zodat het niet zo’n rommeltje wordt om je heen. Je kunt een ladekast goed gebruiken, om spullen een mooi plekje in te geven. Zo’n kast is ideaal voor documenten, omdat je per lade de spullen kunt sorteren. Hoe groot de kast moet zijn, is natuurlijk aan jou om te bepalen. Het ligt er maar net aan hoeveel je erin kwijt wilt en hoeveel plek er is voor een kast in je thuiskantoor. Als je een hele kamer hebt om in te werken, past er wel een grote kast bij. Maar in een klein hoekje in de woonkamer of slaapkamer is een kleinere kast beter passend.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Hetgezinsleven - lifestyle - mode - herenmode - ondergoed

8 Tips voor het kopen van herenondergoed

Ondergoed lijkt misschien een eenvoudige aankoop, maar het maken van de juiste keuze kan een wereld van verschil maken in termen van comfort, stijl en zelfvertrouwen. In deze blog zullen we je begeleiden door het proces van het vinden van het perfecte ondergoed voor je dierbare man. Of het nu gaat om een opgroeiende tienerzoon of een volwassen partner, deze tips zullen je helpen om de beste keuze te maken.

Lees meer →
Het gezinsleven - lifestyle - koken & recepten - ontbijt

Het geheim van een snel en gezond ontbijt

We hebben allemaal gehoord dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, dit onderwerp wordt in de blog over de ontbijtmythe uitgebreid besproken. En toch, met de hectische draaikolk van het moderne leven, wordt het vaak overgeslagen of vervangen door iets minder voedzaams. In deze blog bespreken we snelle, maar gezonde ontbijtopties voor degene die het ontbijt zeker niet willen missen.

Lees meer →
Het Gezinsleven - lifestyle - gezondheid - slaapcomfort

Slaapcomfort verbeteren? ontdek de Invloed van Ventilatie en Airconditioning

We hechten vaak niet genoeg waarde aan een goede nachtrust, terwijl dit de hoeksteen is van een gezonde levensstijl. De temperatuur en luchtkwaliteit van je slaapomgeving spelen een cruciale rol in de kwaliteit van je slaap. In deze blog duiken we dieper in op de effecten van slapen met het raam open versus het gebruik van een airconditioner. Laten we ontdekken hoe deze keuzes je slaapcomfort kunnen beïnvloeden en hoe je de beste optie voor jou kunt kiezen.

Lees meer →