Thuiswerken in coronatijd

Het Gezinsleven - Personal Blog

Thuiswerken is door de omstandigheden rondom corona (COVID-19) steeds populairder geworden, ook bij ouders. Uiteindelijk gaat werken natuurlijk het beste in een omgeving waar je je zelf prettig en goed bij voelt. Dat geld niet alleen voor de echte ervaren carrièretijgers, maar evengoed voor jonge schoollopers of studenten. Nu het thuiswerken steeds vaker voorkomt is het belangrijk dat je een fijne werkplek hebt. In deze blog vertel ik je meer over een fijne werkplek voor thuis.

Kies voor de juiste spullen voor jouw werkplek

Als je thuis aan het werk gaat is het belangrijk dat je alles binnen handbereik hebt. Er is niets zo vervelend dan wanneer je je werk continu moet onderbreken omdat je iets mist. Zodra je je werkplek moet verlaten om spullen te verzamelen kan het natuurlijk altijd zo zijn dat je je partner of kinderen in huis tegenkomt, dit zorgt voor afleiding en dat kan er toe leiden dat je veel tijd verliest op een dag omdat je weer terug in je werk moet komen. Thuiswerken is daarom ook voor velen een uitdaging maar is zeker niet onmogelijk!

Thuiswerken bureau accessoires

Zorg er dus voor dat jouw werkplek is voorzien van alle gemakken om goed te kunnen thuiswerken. Denk hierbij aan diverse bureau accessoires maar ook aan de juiste documentatie, koffie, thee, snacks etc. Als je goed en geconcentreerd thuis wilt kunnen werken is het belangrijk dat je alles hebt verzameld zodat je je een tijdje kunt opsluiten om geconcentreerd aan de gang te kunnen gaan.

Als je je goed voorbereid merken we zelfs dat je vaak aan het einde van de dag tijd over houdt. Deze tijd kan je gebruiken om iets te doen wat je leuk vind met bijvoorbeeld je gezin waardoor je een win-win situatie kunt creëeren. Veel succes én plezier met thuiswerken!

Voorkom afleiding bij thuiswerken

Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Je moet een bepaalde dicipline hebben en dat is voor vele erg lastig omdat we ook met huishoudelijke taken te maken hebben. Snel tussendoor een wasje aanzetten, strijken, even stofzuigen of een boodschap doen is dan ook erg verleidelijk. Vaak zien we dan ook dat je voor je het weet een halve werkdag hebt besteed aan huishoudelijke taken.

Thuiswerken foto afleiding

Om afleiding te voorkomen kan je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je je werkplek goed inricht met de juiste spullen. Het belangrijkste aan een bureau is dat je er rustig kan werken, zonder dat je afgeleid wordt. Het is daarom het beste om te gaan werken in een aparte ruimte als dit mogelijk is of in een aparte hoek van je woning waar je niet gestoord wordt. Het is belangrijk dat deze plek echt jouw werkplek is en dat andere gezinsleden dit ook weten en jou niet storen.

Maak je werkplek een gezellig

Je werkplek mag natuurlijk aangekleed worden om het gezelliger te maken. Een leuk schilderij of familiefoto’s dragen bij aan een fijne werkplek. Let wel op dat je werkplek een werkplek blijft en voorkom dat er zaken staan die je kunnen afleiden. Staat jouw bureau bijvoorbeeld in jouw hobbykamer, dan maak je het voor je zelf wel erg moeilijk om niet iets anders te gaan doen dan te werken. 

thuiswerken gezellig maken

Uiteindelijk is het dus erg belangrijk om een gezellige omgeving te creëeren waar je je prettig in voelt. Voorkom afleiding maar het een beetje aankleden met leuke zaken zoals een mooi familieportret is altijd leuk! Zorg dat je werkplek compleet is en voorkom afleiding doordat je bijvoorbeeld spullen mist die je nodig hebt om je werk uit te kunnen voeren. Als je goed bent voorbereid kan je je werkdag veel effectiever besteden waardoor je na je werk tijd hebt voor andere leuke dingen!

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het gezinsleven - lifestyle - nachtrust - slaaphouding

Ontdek de perfecte slaaphouding voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Maar wist je dat de manier waarop je slaapt, ook van invloed kan zijn op je welzijn? Verschillende slaaphoudingen hebben verschillende effecten op je lichaam en geest. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de meest voorkomende slaaphoudingen.

Lees meer →
gereedschapskoffer van het jaar 2023

De beste gereedschapskoffers van 2023

De doe-het-zelvers onder ons hebben net als professionals de nodige tools nodig. Het is dan ook een goed idee om een gereedschapskoffer te kopen. Hierin kun je namelijk gemakkelijk al je gereedschap opbergen, organiseren en meenemen. J

Lees meer →