Nieuw tweepersoonsbed gekocht

Het Gezinsleven - Personal Blog

We waren al langer opzoek naar een nieuw tweepersoonsbed omdat we het interieur van onze slaapkamer aangepast hebben en uiteindelijk hebben we ons nieuw droombed gevonden. Omdat we toch van plan zijn ± 10 jaar op het nieuw bed te blijven liggen moesten we er zeker van zijn dat we de goede keuze gemaakt hebben. Na veel winkels en websites bezocht te hebben konden we onze keuze maken waar we je graag meer over vertellen.

Boxspring vs bed

Het belangrijkste verschil is dat een bed een ombouw heeft met een bodem waar een matras op ligt en een boxspring een gestoffeerde box is waar het matras op ligt. Bij een boxspring zie je vaak dat de box mee gestoffeerd is met de matrassen en eventueel het hoofdbord. Bij een bed/ledikant gaat er meer detail uit naar het geheel van de ombouw, hoofdbord en nachtkastjes. Bij ons is de keuze gebaseerd op smaak en wij vinden een bed mooier dan een boxspring. Daarnaast lijkt het ons minder mooi bij een boxspring wanneer je nieuwe matrassen zou komen omdat de kleur dan anders is dan de boxen.

Afmeting van ons tweepersoonsbed

Tweepersoons bedden zijn meestal 140 cm, 160 cm of 180 cm breed (uitzonderingen zijn nog breder) en 200 cm, 210 cm of 220 lang. Omdat we een vrij grote kamer hebben is onze keuze gevallen op een bed van 180 cm breed. Ons oude bed was 160 cm breed en al lijkt 20 cm niet veel toch hebben wij echt het gevoel dat we in een veel breder bed liggen. We zijn zelf niet heel erg lang waardoor 200 cm lang genoeg is. Achteraf is de keuze voor de afmeting 180×200 ook gunstig als we kijken naar beddengoed. Omdat dit een standaard maatvoering is hebben we een ruime keuze uit soorten, materialen en kleuren.

Tip: controleer vooraf goed of het bed en eventuele accessoires zoals een hoofdbord wel hun weg naar de kamer kunnen vinden. Het is namelijk vervelend als je ze niet door het trappenhuis naar boven krijgt en het raam te klein is.

De zoektocht

Omdat we niet wisten waar we moesten beginnen zijn we op een willekeurige zaterdag de auto ingestapt en hebben we verschillende bedden speciaalzaken bezocht. Niet om direct een bed te kopen maar om meer informatie in te winnen. Natuurlijk heeft iedere bedden speciaalzaak een favoriete voorkeur maar dat zorgt er ook wel voor dat je extra veel informatie ontvangt. Uiteindelijk zijn we met deze kennis online gaan kijken en vergelijken.

Hoewel we op voorhand nooit dachten dat we online ons nieuwe tweepersoonsbed zouden kopen kregen we toch steeds meer vertrouwen in de online bedden speciaalzaken. Veel zaken bieden uitgebreide informatie aan op hun website, hebben vriendelijke chatfuncties of mailcontact en het assortiment lijkt soms nog groter dan bij de fysieke winkels.

Onze keuze

Zoals eerder aangegeven trekt een bed ons meer aan dan een boxspring waardoor we hier ook expliciet naar gezocht hebben. Vrij snel kwamen we eigenlijk uit bij slaapkamerweb.nl waar we enorm veel keuze hadden tussen stijlen, materialen en accessoires. Wij hebben gekozen voor een houten bed met speciale poten.

Het bestelproces werkt als een soort configurator waar je eerst je bed kiest op basis van stijl waar je vervolgens accessoires zoals hoofdbord, nachtkastjes en soms zelfs lampjes toe kan voegen. Op dit moment heb je ”het bed” geconfigureerd en kan je de binnenzijde samenstellen. Hier kan je precies bepalen welke lattenbodem en matras je wil kiezen. Omdat het een tweepersoonsbed is kan je dus ook apart van elkaar een lattenbodem en matras kiezen. Als je veel leest kan een elektrische lattenboden prettig zijn omdat je deze eenvoudig omhoog en omlaag kan zetten. Afhankelijk van de slaapstijl kan je kiezen tussen een wat zachter of harder matras. Op deze manier kan je dus allebei je eigen perfecte bed samenstellen.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - lifestyle - gezondheid - insuline

De Cruciale Rol van Insuline in Voeding

In de schijnwerpers van voedingsdiscussies schitteren vaak macronutriënten zoals koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze voedingsstoffen zijn dan ook de brandstof voor het lichaam. Maar laten we eens een stap terug nemen en de aandacht vestigen op een stille held die achter de schermen werkt: insuline. Dit kleine hormoon, geproduceerd door de alvleesklier, speelt een allesbepalende rol in hoe ons lichaam voedingsstoffen verwerkt, opslaat en gebruikt. In deze blog duiken we in de intrigerende wereld van insuline en ontdekken hoe het onze voeding en gezondheid beïnvloedt.

Lees meer →
Het Gezinsleven - lifestyle - mindset - timemanagement

Timemanagement: Praktische Gids voor Effectief tijdbeheer

In de razendsnelle wereld waarin we leven, is het vermogen om onze tijd effectief te beheren van onschatbare waarde geworden. Timemanagement gaat niet alleen over het afvinken van taken, maar ook over het creëren van een gebalanceerd en vervuld leven. In deze blog ontdek je de geheimen van doeltreffend timemanagement en hoe je je tijd kunt transformeren van een last tot een troef.

Lees meer →