Verlichting voor in de slaapkamer

Het Gezinsleven - Sponsored blog

Het is lastig om de juiste verlichting voor in de slaapkamer te vinden en wij merken dat veel mensen tegen bepaalde uitdagingen aanlopen. Waar moet ik lampen plaatsen, wat voor soort lampen, wit licht of geel licht? Zomaar wat vragen we voorbij horen komen. Dat is dan ook de reden om een paar handige basistips te delen zodat je gerichter van start kan gaan met de zoektocht naar de juiste verlichting voor in de slaapkamer.

Observeer eerst de ruimte

Kijk eerst goed naar de ruimte van de slaapkamer en dan bedoelen we in eerste instantie nog niet eens de grootte maar vooral naar de lichtinval. Heb je bijvoorbeeld veel of weinig ramen, zijn ze groot of klein, bij elkaar of ver van elkaar vandaan. Dit draagt allemaal bij aan de hoeveelheid licht er binnen je kamer schijnt. De ruimtes zonder ramen zijn donkerder dus daar wil je wat meer licht creëren.

Kijk ook goed naar de indeling van de kamer, waar staat het bed, de kast, het bureau of eventueel andere elementen en waar heb je licht bij nodig. Zorg er vervolgens voor dat je, afhankelijk van de natuurlijke lichtinval, voldoende licht laat schijnen op deze elementen.

Welke kleur past het beste bij mijn slaapkamer?

Buiten de gekleurde discoballen kiezen we voor verlichting in huis over het algemeen voor kleuren variërend tussen wit en geel. Bij witlicht moet je eigenlijk meer denken aan een kantoor of werkplek en dat is vaak te licht voor een slaapkamer. De kleur wordt in Kelvin uitgedrukt en wanneer je tussen 2700k en 3000k blijft zit je eigenlijk altijd wel veilig voor de verlichting voor in de slaapkamer. Dit geeft een ontspannen sfeer en dat is wat je graag terugziet in de slaapkamer.

Welke soort lamp kan ik het beste kiezen?

Dit is natuurlijk gedeeltelijk smaak afhankelijk. Voor het gemak kiezen veel mensen voor een plafonniere omdat die vanuit een centrale positie de hele kamer verlicht maar onze favoriet is een hanglamp slaapkamer. Waarom? Je hebt wel het voordeel dat het vanuit een centrale positie de hele kamer kan verlichten maar er zijn zoveel stijlen waardoor je er altijd voor kan kiezen dat het een echte blikvanger wordt in je slaapkamer. Daarbij zouden wij kiezen voor een dimbare variant omdat je dan in kan stellen hoe fel de hanglamp schijnt. Afhankelijk van het natuurlijke licht in de kamer kan je dan perfect de gewenste licht intensiteit creëren.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - lifestyle - gezondheid - slaapcomfort

Slaapcomfort verbeteren? ontdek de Invloed van Ventilatie en Airconditioning

We hechten vaak niet genoeg waarde aan een goede nachtrust, terwijl dit de hoeksteen is van een gezonde levensstijl. De temperatuur en luchtkwaliteit van je slaapomgeving spelen een cruciale rol in de kwaliteit van je slaap. In deze blog duiken we dieper in op de effecten van slapen met het raam open versus het gebruik van een airconditioner. Laten we ontdekken hoe deze keuzes je slaapcomfort kunnen beïnvloeden en hoe je de beste optie voor jou kunt kiezen.

Lees meer →
Het Gezinsleven - Lifestyle - Interieur - Identowel handdoeken

Het handdoeken probleem in een gezin

Wij zijn een gezin bestaande uit mijn man en twee zoons, die niet zo georganiseerd zijn. Regelmatig ontstond er een discussie over welke handdoek van wie was, waardoor er soms meerdere handdoeken in de wasmand belandden, terwijl ze eigenlijk nog niet vies zijn.

Lees meer →
Het Gezinsleven - lifestyle - gezondheid - insuline

De Cruciale Rol van Insuline in Voeding

In de schijnwerpers van voedingsdiscussies schitteren vaak macronutriënten zoals koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze voedingsstoffen zijn dan ook de brandstof voor het lichaam. Maar laten we eens een stap terug nemen en de aandacht vestigen op een stille held die achter de schermen werkt: insuline. Dit kleine hormoon, geproduceerd door de alvleesklier, speelt een allesbepalende rol in hoe ons lichaam voedingsstoffen verwerkt, opslaat en gebruikt. In deze blog duiken we in de intrigerende wereld van insuline en ontdekken hoe het onze voeding en gezondheid beïnvloedt.

Lees meer →