Met deze 4 tips hoef je je verwarming minder vaak aan te zetten

Het Gezinsleven - Sponsored blog

Door de stijgende energieprijzen is heel Nederland massaal op zoek naar manieren om de verwarming minder vaak aan te hoeven zetten. Niet zo gek, want tijdens de wintermaanden wil iedereen er warm bij zitten. Hoe krijg je het nou voor elkaar om de thermostaat minder hoog te hoeven zetten, maar tegelijkertijd een warme en behaaglijke temperatuur in je woning te creëren? Je leest het in dit artikel!

Houd deuren dicht

Je doet er goed aan om er een gewoonte van te maken om je deuren dicht te houden. Heb je bijvoorbeeld de verwarming aan in de woonkamer? Houd dan de woonkamer deur dicht zodat je warmte niet kan ontsnappen naar andere vertrekken in je huis. Zijn er kamers waar je de verwarming niet aan hebt staan? Houd ook de deuren van deze kamers gesloten, omdat de kou uit deze kamers door kan stromen naar ruimtes die je wel graag warm wil houden. Komt er veel kou van je voor- of achterdeur af? Hang hier dan een gordijn voor om deze kou te blokkeren.

Pak er een kleedje bij

Wat is er nou fijner dan met een plaid om je heen een Netflix-serie kijken? Schaf daarom fijne dekentjes of plaids aan die je op je bank drapeert en altijd bij de hand hebt wanneer je op de bank gaat relaxen. Woon je met meerdere mensen in huis? Zorg dan dat iedereen een lekker warm exemplaar tot zijn of haar beschikking heeft. Dan hoef je de verwarming helemaal niet aan te zetten of op een hoge temperatuur in te schakelen. Qua materiaal is het dan het beste om voor een fleecedeken of wollen deken te kiezen. 

Gebruik je apparatuur

Wist je dat sommige apparaten in je huis veel warmte afgeven? Zo kun je bijvoorbeeld goed gebruikmaken van de warmte die vrijkomt wanneer je je droger gebruikt. Staat je droger in je bijkeuken of gangkast? Zet de deur hiervan dan open en laat de warmte door je woning circuleren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze apparaten speciaal hiervoor aanzet, maar als je toch een wasje droogt kun je net zo goed meteen profiteren van de warmte. Nog een apparaat dat dit effect heeft is je oven. Ben je klaar met het opwarmen van je eten? Zet dan de oven even open om de warmte door je woning te laten stromen.

Installeer een slimme meter

Kun je echt niet zonder je verwarming? Dan kan het een goed idee zijn om een slimme meter te installeren. Deze is aangesloten op een app en zo kun je goed zien wat je verbruikt en waar je op zou kunnen besparen. Je kunt dan bijvoorbeeld instellen dat je verwarming automatisch aan- en uitgaat op momenten dat je wel of niet thuis bent of op momenten dat je wakker bent of slaapt. De meeste maatschappijen bieden zelf al zo’n slimme meter aan en het kan dan ook zeker geen kwaad om hier eens naar te informeren. 

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

Het Gezinsleven - konijnenhok - banner

Konijnenhok uitkiezen? Let hierop!

Als je een konijn of meerdere konijnen hebt, wil je er natuurlijk goed voor zorgen. Je hebt verschillende spullen nodig voor je konijn. Het konijnenhok is een van de belangrijkste items. Maar waar let je nu op in je zoektocht naar het beste konijnenhok?

Lees meer →
Het gezinsleven - lifestyle - sporten - hiit

De kracht van HIIT: maximale resultaten in minimale tijd

Tijd is het meest kostbare wat je hebt goed. De sleutel is dan ook om er goed mee om te gaan. Dit geldt niet alleen voor werk en dagelijkse taken, maar ook voor lichaamsbeweging. Daarom willen we je voorstellen aan een trainingsmethode: High-Intensity Interval Training, oftewel HIIT. Het wordt veel gebruikt om maximale fitnessresultaten in minimale tijd te behalen. In deze blog gaan we dieper in op wat HIIT is, waarom het zo effectief is en hoe het verschilt van de traditionele conditietraining.

Lees meer →