Viaplay brengt Formule 1 naar Nederland

Het Gezinsleven - Personal Blog

Wie is Viaplay en wat willen we daarover weten? Ben je zelf groot fan van Formule 1 of heb je een gezinslid (vaak de man des huizes) wat groot fan is dan gaat er vanaf volgend jaar het nodige veranderen. Het oude vertrouwde ziggo Sport kanaal zal vanaf volgend jaar geen Formule 1 meer uitzenden omdat de rechten bij een andere partij liggen. Hoe kan ik dan voortaan Formule 1 kijken, waar kan ik het kijken en hoe duur is het? Zomaar wat vragen die we hier behandelen.

Viaplay is onderdeel van de Nordic Entertainment Group (NENT) en zal alles rondom onder ander Formule 1 uitzenden omdat het nu eenmaal het hoogste bod uitgebracht heeft voor deze rechten (naar verluid € 35 miljoen voor 3 jaar). Daarnaast bezitten ze ook de uitzendrechten van andere sporten zoals het voetbal van de Premier League en Bundesliga en (PDC)Darts. Verder bieden ze ook nog talloze films en series aan. Dit nieuws brengt toch enige onzekerheid met zich mee bij de Formule 1 fans.

Wanneer je bij Ziggo geabonneerd bent kan je (gratis) via Ziggo Sport iedere race genieten van zowel de vrije trainingen, kwalificaties races als programmering er omheen. Voor vele fans toch een reden om een abonnement bij Ziggo af te sluiten. Vanaf 2022 is er dus een andere speler die alles rondom de Formule 1 verzorgt en zal dit niet meer via Ziggo Sport te zien zijn. Om naamsbekendheid op te bouwen zal Viaplay enkele races in 2022 gratis uitzenden al is nog niet aangegeven op welk zender dit zal zijn. De kans is echter klein dat dit op RTL, Talpa of NOS zal zijn. Voor alle overige races zal dus een abonnement afgesloten moeten worden.

Hoe kan ik Formule 1 kijken bij Viaplay?

Daar kunnen we op dit moment nog geen duidelijk antwoord op geven. Aangezien het een streamingdienst betreft zal het naar alle verwachting niet via een bekende zender zijn. Streamingdiensten als Netflix of Videoland beschikken bijvoorbeeld over een applicatie waar dus ook aan gedacht kan worden. Tot op heden kunnen we er helaas weinig over zeggen.

Wat kost een Viaplay abonnement

Helaas kunnen we hier nog geen antwoord op geven omdat er nog geen prijzen afgegeven zijn. Daarnaast is er ook nog geen uitsluitsel hoe het pakket vormgegeven wordt. Er is wel gekeken naar prijzen in andere landen en daar kunnen we uit opmaken dat er nog niet heel veel duidelijk is. In Zweden betaald men bijvoorbeeld (omgerekend) € 44,- en in Denemarken (omgerekend) € 33,- maar het is niet bekend of eenzelfde pakket voor Nederland zal gelden. Daarnaast ligt de levensstandaard in deze landen vele malen hogel dus is dit bedrag waarschijnlijk niet representatief. In Polen kost een abonnement bijvoorbeeld € 7,50 per maand.

Presentatoren

Er zijn verschillende roddels gaande over welke bekende gezichten we terug gaan zien tijdens de Formule 1 weekenden. Wilfred Genee van Voetbal Inside werd veelvuldig genoemd maar deze naam kunnen we inmiddels van ons lijstje schrappen. Het nieuwe gezicht wordt, groot Formule 1 fan, Amber Brantsen die de NOS inruilt voor Viaplay. Amber is momenteel al een vaste gast bij de Formule 1 podcast van de NOS dus ze weet goed waar ze het over heeft. Deze ’transfer’ zorgt er ook voor dat Rob Kamphues volgend jaar niet te zien in het nieuwe format.

Als het goed is kunnen we naast Amber nog 1 extra naam toevoegen aan het lijstje en dat is Robert Doornbos. De bekende oud coureur en Formule 1 analyticus zal ons ook volgend jaar dus voorzien van alle belangrijke informatie, gameplans, nieuwe innovaties, feitjes en leuke weetjes.

Het vertrouwde commentatoren duo Olaf Mol en Jack Plooi hebben, naar eigen zeggen, nog geen contact gehad met Viaplay. Het zal dus spannen blijven of deze twee heren volgend jaar nog te zien en te horen zijn tijdens de race weekenden.

Hopelijk krijgen we op korte termijn meer informatie voorgeschoteld zodat we weten waar we aan toe zijn komend seizoen.

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant