Zó voel je jezelf mooi in de zomer

Het Gezinsleven - Sponsored blog

Merk je dat je je ’s zomers onzeker voelt over je lichaam? Het is eigenlijk zonde om je hier zo mee bezig te houden. Probeer liever van de zomer te genieten: het lekkere weer, de gezelligheid en de vakantie. Met déze tips lukt het om jezelf mooi te vinden in de zomer – zodat je je aandacht kunt richten op de leukere dingen.

Juiste kleding dragen

Een eerste stap? Kijk eens goed naar je garderobe. Ben je blij met de zomerkleding die je hebt? De juiste kleding dragen maakt dat je je goed voelt in je looks. Kies bijvoorbeeld voor comfortabele stoffen, die zacht aanvoelen. Denk aan een korte broek dames van katoen of linnen. Dat zit al gauw lekkerder dan strak denim. Losse pasvormen zijn sowieso aan te raden. Lekker luchtig! Dit kun je ook toepassen bij zomerjurkjes, die heerlijk om je lijf mogen zwieren. En durf vrolijke kleuren en prints gewoon aan te trekken als je daar zin in hebt: je hoeft je lichaam niet weg te stoppen.

Omarm je lichaam

Je mentale houding ten opzichte van je lichaam speelt een grote rol. Nu is het natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan: omarm je lichaam. Dit kan een lang proces van zelfacceptatie zijn, waarin je stukje bij beetje meer van jezelf gaat houden. Ga hier actief mee aan de slag! Merk het op als je negatieve gedachten hebt over je lichaam, en zet dit om in positieve gedachten.

Op een gegeven moment heb je je denkpatronen door, en kun je hier gericht op inspelen. Misschien zijn er wel specifieke momenten waarop je onzekerheden optreden. En vergeet niet: ie-de-reen heeft onzekerheden. Zelfs mensen waarvan je het zelf niet verwacht. Te weinig rondingen, een buikje, vollere benen of onzuiverheden op de huid – laten we al deze omschrijvingen overboord gooien. Accepteer je lichaam zoals je lichaam is. Anderen zien waarschijnlijk een veel mooiere versie van jou dan dat je zelf ziet: we zijn veel te streng voor onszelf. Focus liever op wat voor een kracht en power je lichaam heeft! Zo kun je er trots op zijn.

Laat het los

Mocht het nog niet (helemaal) lukken om je lichaam te omarmen, dan is het wellicht eenvoudiger om je negatieve gedachten los te laten. Houd je niet steeds maar weer bezig met hoe je lichaam eruitziet. Er zijn genoeg andere (leukere!) zaken om je op te richten. Op die manier geniet je ook meteen meer van de zomer.

Trap niet in marketingtrucs

Het is absurd, maar waar: marketing is er vaak op gericht om vrouwen ‘lelijk’ te laten voelen. Zo krijg je het idee dat je al die crèmes, haarproducten en misschien zelfs plastische chirurgie nodig hebt. Met name in de zomer treden zulke gedachten op, aangezien je dan meer van je lichaam laat zien. Trap niet in zulke trucs: je kunt jezelf aanleren om hier de baas over te blijven. Dat kost wel wat tijd aan training, maar op een gegeven moment prik je er zo doorheen. En ook dat draagt weer bij aan je proces van zelfacceptatie!

Zorg goed voor jezelf

Tot slot: zorg goed voor jezelf. Eet gevarieerd, beweeg wanneer je er zin in hebt, slaap voldoende. Dit maakt allemaal dat je lekker in je vel zit. Ook respecteer je je lichaam zo beter. We leven tegenwoordig veel in ons hoofd, en zitten minder in ons lichaam. Door goed voor jezelf te zorgen, kies je voor een betere balans. Dat betekent ook dat je af en toe lekker een dagje naar de sauna

Deel deze blog:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ook interessant

sodastream banner

Waarom zou je een SodaStream aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een SodaStream aan kan schaffen. De meest voorkomende reden is natuurlijk dat je graag bruiswater drinkt of dat je momenteel juist iets anders drinkt en over wil stappen op (bruis)water. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Lees meer →