Eerste keer uit logeren

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Slapen is tot Diede haar 4e jaar een issue geweest, laat staan logeren. In slaap komen en vervolgens ook doorslapen was lastig. De laatste paar jaren gaat het gelukkig al een stuk beter! Maar door dit alles, sliep ze alleen af en toe bij haar opa’s en oma’s. Nooit ging het over logeren bij een vriendinnetje, tot afgelopen kerstvakantie.

De eerste keer logeren bij een vriendinnetje

Ze is lekker op de zolder aan het spelen met haar vriendinnetje Suze. Opeens komen ze naar beneden gesprint. ‘Mama, mag ik bij Suze logeren?’ Ik ben verrast over de onverwachte vraag, maar ze is zo enthousiast. Dus ik denk; waarom niet?! Ik ga mee in haar enthousiasme en geef een ‘JA, natuurlijk! Leuk!’. Ze lopen naar de ouders van Suze om te vragen of zij ook oké zijn met het plan. Diede komt stralend terug en vertelt dat het door kan gaan. Ze loopt direct door naar boven om haar logeerspulletjes in te pakken.

We zitten aan de eettafel en ze kletst de oren van ons hoofd. Ook oma moet nog even gefacetimed worden om te vertellen dat ze gaat logeren. Ik merk dus echt wel dat ze het ergens ook heel spannend vindt. Maar Suze woont bij ons in de straat, dus mijn man en ik denken dat dit de uitgelezen kans is om het eens te proberen. We hebben zelf niets op de planning deze avond en zijn dus gewoon thuis. Mocht het niet lukken, dan kan ze zo in haar pyjama de straat oversteken en alsnog in haar eigen bedje kruipen.

Na het eten, breng ik Diede naar haar vriendinnetje Suze toe. In alle vrolijkheid loopt ze met haar koffertje door de straat. Daar aangekomen moet ik eigenlijk maar gewoon weer naar huis. Ze doet stoer en ik krijg met moeite nog een knuffel en kus, want eigenlijk heeft ze het al te druk met spelen, lachen en gek doen.
Lees; ze is super zenuwachtig….. 😉

Tijd om te gaan slapen

Diede heeft het erg naar haar zin gehad de hele avond, tot het moment dat de moeder van Suze aankondigt om naar boven te gaan.
Het is bedtijd.
Op dat moment barst Diede in tranen uit.
Ze wil naar mama toe.

Tien minuten later zitten we thuis op de bank. Ze is nog zo ontzettend verdrietig en boos. Boos op en teleurgesteld in zichzelf dat ze het uiteindelijk niet gedurfd heeft. Ze wilde het zo graag! Dan breekt m’n hart. Ik had het haar zo gegund dat het wel lukte.

Logeerpartijtje thuis

Morgen komt Haar vriendinnetje Suze hier logeren. Dat is misschien een betere eerste stap. Laten we hopen dat ze hier een succeservaring bij op gaat doen! Fingers crosst! 🤞

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant