Low-budget je keuken opknappen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Al zo’n 10 jaar woon ik in mijn kleine knusse appartementje. Het is echt mijn thuis, maar toch was ik niet helemaal tevreden meer. Het was tijd voor iets nieuws. Toen heb ik besloten dat de keuken aan verandering toe was. Het was echt nog een saaie witte woningbouw keuken en veel mensen met mij, weten dat hier weinig aan gedaan wordt door de woningbouwvereniging, dus ik heb besloten om dit project zelf aan te gaan pakken. 

Het aanrechtblad 

Veel mensen denken dat je hier meteen honderden euro’s aan kwijt bent, maar als je het slim aanpakt dan kun je met een paar tientjes al klaar zijn. Ik vond bijvoorbeeld mijn aanrechtblad ontzettend lelijk, oud gebroken wit met gekleurde spikkeltjes erin. Niet mijn ding. Online ben ik gaan zoeken naar goedkopere opties om dit te veranderen. Zo kwam ik terecht bij plakfolie. Ik wist niet zeker of dit wel echt zou werken, maar wie niet waagt wie niet wint, dus bestellen maar. 

De volgende dag werd de folie bezorgd en ik ben meteen aan de slag gegaan. Het kostte me een kleine moeite om de folie goed en bubbelvrij op het oude aanrechtblad te krijgen, maar binnen een klein uur had ik een nieuw donker aanrechtblad voor nog geen €30. 

De keukenkastjes 

Ook de keukenkastjes heb ik op deze manier aangepakt. Ik ben op zoek gegaan naar een wat lichtere folie die goed bij het aanrechtblad zou passen. Dit kostte me iets meer tijd, maar dit komt mede doordat de deurtjes eerst gedemonteerd moesten worden en ik wat meer moest passen en meten. Al met al heeft het me een middag gekost. 

Handgrepen 

Nadat ik de deurtjes klaar had en ze weer had opgehangen zag ik dat ik toch nog wat mistte, maar wat? Het duurde even, maar toen zag ik het! 

De handgrepen, deze pasten er totaal niet meer bij. Omdat de handgrepen maar een klein oppervlak in beslag nemen wilde ik hier het donkere van het aanrechtblad in terug laten komen. Ik heb een matzwarte spuitverf gekocht en ik kon weer beginnen aan mijn volgende mini projectje. De handgrepen heb ik eerst gedemonteerd, geschuurd en afgestoft. Toen ben ik begonnen met het spuiten van de handgrepen, dit klusje was echt binnen 5 min gepiept. 

Het Gezinsleven - keuken pimpen totaal
Het Gezinsleven - keuken pimpen greepjes

Even laten drogen, handgrepen omdraaien en weer spuiten. Wederom even laten drogen en controleren of je nog wat plekjes gemist hebt zodat je deze nog bij kunt werken. Nadat ze handgrepen volledig droog zijn (ik heb hier voor de zekerheid een uurtje mee gewacht) kun je ze weer bevestigen aan de kastjes. 

Terwijl ik dit aan het schrijven ben heb ik besloten om ook de vensterbank in de keuken nog donker te maken met dezelfde folie als het aanrechtblad. De muren blijven mooi wit zodat het goed tegen elkaar afsteekt. 

Als ik heel eerlijk ben, het totaalplaatje is fantastisch! Ik kan het iedereen aanraden en ben zo ontzettend blij dat ik besloten heb om de keuken heb aan te pakken. Het is een totaal ander gezicht voor, alles bij elkaar, nog geen €75,-!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant