Luchtreiniger nodig? Rolfstone helpt!

Wij beoordelen dit product met een:

Waarom een Rolfstone luchtreiniger?

Een luchtreiniger is geen overbodige luxe in je interieur. Wist je dat schone lucht je op heel veel fronten kan helpen? Denk bijvoorbeeld eens aan hooikoorts klachten, of slecht slapen. Een simpel apparaat als een luchtreiniger kan wonderen voor je doen. De luchtreiniger van Rolfstone vangt pollen, stof, huisdierharen, bacteriën, virussen en nog vele andere ongewenste dingen op in de filter en geeft jou daarvoor in de plaats schone lucht terug. Zeker in deze vreemde tijd met een virus als Corona dus een prettige gedachte dat de lucht in jouw huis zo schoon mogelijk is.

Volgens de website van de Rolfstone Air Balance filtert deze luchtreiniger 99,7% van de deeljes in de lucht met een grote van 0,3 micron. Maar wat betekent dit nou precies? En wat zijn de voordelen hiervan voor mij? HIeronder in het kort alle voordelen van de Rolfstone Air Balance:

  1. Verwijdert stof uit de lucht
  2. Vermindert klachten bij hooikoorts
  3. Vermindert klachten bij allergiën zoals huisstogmijt
  4. Verwijdert huisdier geurtjes en schilfers
  5. Verwijdert microplastics uit de lucht
  6. Geeft een betere nachtrust

Stijlvolle vormgeving

Ik heb na een online zoektocht gekozen voor de Rolfstone Air Balance vanwege de functionele eigenschappen maar ook vanwege de stijlvolle vormgeving. Het zijn mooie apparaten om te zien en gelukkig ook niet erg groot. Daarnaast zijn ze zeer stil en hoor je ze ook nauwelijks en hebben ze een erg gemakkelijke bediening met een touch paneel.

Hoe werkt het?

Simpel! De Rolfstone luchtreiniger is gemakkelijk om te installeren. Ik heb de luchtreiniger in mijn slaapkamer geplaatst. Een goede nachtrust is immers van essentieel belang en wij slapen sinds kort met een baby waardoor ik schone lucht op een slaapkamer nog belangrijker vind dan voorheen. Tevens hebben mijn partner en ik beide hooikoorts waardoor we in de zomer vaak onwijs snotteren in bed.

De luchtreiniger werkt met een stekker en kan op iedere gewenste plek ( ruimtes tot 20 m²) neergezet worden zolang de lucht rondom maar prima kan worden aangezogen. De Air Balance sensor meet de luchtkwaliteit en stelt automatisch de luchtreiniger hier op in. Je hebt er dus helemaal geen geen omkijken naar. Wil je de kamer sneller verfrissen, haal hem dan van de automatische stand en bepaal zelf de ventilatorsnelheid door op de touchbutton te drukken. Voor de nacht heb je een speciale functie waardoor de ventilator stiller is en de verlichting uitgeschakeld wordt.

rolfstone
De Rolfstone luchtreiniger op onze slaapkamer.

Mijn ervaring

De Rolfstone Air Balance doet wat hij belooft. Tevens ziet hij er onwijs fancy uit waardoor hij in ieder interieur prima past, opvalt maar niet teveel. Qua bediening kun je niet simpeler wensen! Alles werkt middels touch en hij reageert er ook super goed op. Het geluid van de Air Balance valt reuze mee, de ventilator is nauwelijks hoorbaar op de lagere stand. Wanneer je ervoor kiest de Air Balance op een hoger niveau te laten werken hoor je de ventilator natuurlijk meer, maar dit lijkt me ook niet meer dan logisch.

Door het licht kun je de luchtkwaliteit eenvoudig meten.

De nachtfunctie is ook erg prettig. Ik laat de luchtreiniger in de nacht aanstaan en hij maakt geen storend geluid voor de lichte slapers. Ik merk oprecht dat de lucht in de slaapkamer vele malen prettiger is dan voorheen. Wat mij zelfs opvalt is dat de welbekende ‘slaapgeur’ beduidend minder is dan zonder de Air Balance. Zelfs na een korte nacht in verband met onze jongste word ik toch redelijk uitgerust wakker. Ook slaap ik vaster en dieper. Ik ben ervan overtuigd dat deze fancy reiniger ons in de zomer ook een betere nachtrust gaat bieden zodra het alle pollen uit onze slaapkamer gefilterd heeft.

Bijzonderheden / eigenschappen

  1. De Air Balance is geschikt voor een oppervlakte tot 20m2
  2. De luchtreiniger is erg stil, 28db in slaapstand en 52db als hij vol aan staat. Dat is in rust vergelijkbaar met het geluid ruisen van boomblaadjes, hard is dat het geluid van regen of de koelkast.
  3. De filter van de Air Balance gaat 6 tot 8 maanden mee. Daarna moet je een nieuwe filter aanschaffen. Wel wordt er aanbevolen om in de tussentijd twee wekelijks de filter schoon te zuigen met de stofzuiger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant