4 Tips om je tuin direct kindproof te maken

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De tuin is een geweldige plek voor kinderen maar ook voor ouders om met hun kinderen in te spelen maar is de tuin ook kindproof? Buiten kunnen ze zich uitleven, spelletjes doen met hun vriendjes of lekker in hun eentje spelen. In de tuin kunnen echter ook gevaren op de loer liggen. We zien in tuinen vaak onderdelen terug komen waar extra aandacht aan geschonken is, deze dragen bijvoorbeeld bij een een duurzame lifestyle. Probeer hier dan met onderstaande tips rekening mee te houden. en Dit zijn vier tips om je tuin kinder-proof te maken:

Verwijder giftige planten

Kinderen houden van ontdekken en de tuin is een fantastische plek om meer van de wereld om hen heen te zien. Maar niet als het om giftige planten gaat. Hoe mooi sommige planten er in je tuin ook uitzien, er zijn planten die bij aanraking of inname ziektes kunnen veroorzaken en zelfs dodelijk kunnen zijn.

Bekijk voor de veiligheid van je kind de lijst met giftige planten hier en verwijder vervolgens alle planten op deze lijst die in je tuin groeien. Schaf vervolgens kindproof planten aan. Het leukste zijn planten die je samen met je kinderen kunt verzorgen en die ook nog eetbare vruchten geven. Denk aan cherrytomaatjes of radijsjes. Ga samen met je kind een bloempot kopen om de planten een mooi plekje te geven.

Kindproof - Tuin - het Gezinsleven - Kind - tuin - spelen

Veilig terras en vlonder voor de kinderen

Veel tuinen zijn voorzien van een terras of een houten vlonder. Als je kind hierop valt of uitglijdt, kan hij zich bezeren. Zorg voor antislip op de vlonder en houd de speelzone zo ver mogelijk uit de buurt van het terras. Als je kids uiteindelijk toch bij je komen spelen, kun je grote dekens, kussens of zitzakken neerleggen voor een zachte landing bij eventuele valpartijen.

Gevaarlijke voorwerpen opbergen

Als je een schuur of een garage hebt, gebruik deze dan om alles op te bergen wat gevaarlijk kan zijn voor kinderen. Denk aan tuingereedschap en alle producten die gevaarlijke chemicaliën bevatten en dus niet kindproof zijn. Het heeft geen zin om tegen je kinderen te zeggen dat ze bepaalde dingen niet mogen aanraken, want de verleiding om het toch te doen kan te groot zijn. Je kunt ook overwegen om giftige producten te vervangen door niet-giftige varianten, zodat je je kinderen na gebruik niet uit de tuin moet houden.

Controleer de poort en het hek

De ontdekkingsdrang van kinderen blijft niet altijd beperkt tot de eigen tuin. Als ze een hek zien of een gat in de omheining, kunnen ze in de verleiding komen om de buitenwereld te gaan verkennen. Maak daarom een kindproof slot op het hek en herstel gaten in de heg. Zo is je tuin kindproof en kan je kind er veilig op ontdekkingstocht gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant