De Makita bladblazer, het ideale tuingereedschap!

Wij beoordelen dit product met een:

De herfst komt alweer om de hoek kijken, sterker nog 18 september was de koudste 18 september ooit gemeten sinds begin 1900. De herfst brengt veel mooie kleuren en omgevingen met zich mee maar ook veel bladeren waardoor een bladblazer erg gewenst is. Wij gaan elk moment verhuizen naar onze nieuwe woning en bij onze nieuwe woning zit een grotere tuin met diverse bomen. Om die reden ben ik op zoek gegaan naar de beste bladblazer om als het perfecte tuingereedschap/hulpmiddel mijn tuin netjes te houden. In deze blog ga ik je meer vertellen over mijn zoektocht naar de beste bladblazer en vertel ik je meer over mijn uiteindelijke keuze.

Makita tuingereedschap

Persoonlijk ben ik een echte doe-het-zelf liefhebber, ik durf van mezelf te zeggen dat ik twee rechterhanden heb. Ik heb veel gereedschap in huis en voornamelijk van het welbekende merk Makita. Makita kennen we voornamelijk van het professionele gereedschap. Het is het algemeen ook wel iets duurder maar daar krijg je dan ook heel veel voor terug. Vroeger dacht ik bijvoorbeeld altijd een schroefmachine is een schroefmachine maar juist iets meer geld uitgeven aan goede gereedschappen levert je enorm veel tijdsbesparing op.

In mijn zoektocht naar het beste tuingereedschap (in dit geval de bladblazer) liep ik dan ook direct weer tegen mijn bekende merk Makita aan. Gezien mijn ervaringen met dit merk was ik meteen enthousiast en ben ik alle verschillende varianten gaan vergelijken.

Makita bladblazer op accu

In mijn zoektocht naar een bladblazer heb ik bewust toegespitst op een draadloze variant. De tuin bij onze woning is stukken groter dan bij ons vorige huis en met een verlengkabel werken is dan niet echt gewenst. We hebben dan natuurlijk de keuze uit een bladblazer met een benzine motor of juist een variant met accu’s. Gezien de duurzaamheid ging onze voorkeur uit naar de variant met de accu’s.

Uiteindelijk is de keuze gevallen voor de Makita DUB362TX1 Bladblazer. Deze bladblazer wordt geleverd met een 4 tal accu’s van 5Ah en 18V. De bladblazer heeft zelf 2 accu’s nodig en het fijne aan dit model is dat er een snellader en twee reserve accu’s bij zitten. Zo kom je zeker niet te staan en kan je je werkzaamheden vervolgen wanneer het eerste set accu’s leeg is.

Wat zit er allemaal in de verpakking?

De makita DUB362TX1 bladblazer wordt geleverd in een nette grote doos met daarbij een losse Makita koffer (de welbekende groene koffers). In deze koffer zitten de vier accu’s (197280-8 BL1850B 5,0Ah 18V) en de snellader (196933-6 Duo snellader DC18RD). In de Makita doos zit de bladblazer zelf, een handige schouderriem, een blaaspijp en een vlakke blaasmond.

Het Gezinsleven - Makita DUB362TX1 Bladblazer - verpakking
Het Gezinsleven - Makita DUB362TX1 Bladblazer - uit verpakking
Het Gezinsleven - Makita DUB362TX1 Bladblazer - uitgepakt

Specificaties van de Makita DUB362TX1 bladblazer

geluidsdrukniveau (lpa)79,1 dB(A)
debiet13,4 m³/min
afmetingen (l x b x h)930 x 205 x 295 mm
geluid onzekerheidsfactor (k)1,8 dB(A)
geluidssterkte (lwa)93,5 dB(A)
netto gewicht3,5 kg
nominale accuspanning2 x 18 V
triax. vibratiewaarde (ah)2,5 m/s²
vibratie onzekerheidsfactor (k)1,5 m/s²
toerental onbelast11400 – 21500 t.p.m.
max. luchtsnelheid194 km/h
bijgeleverde accu’s4 x 5,0Ah
blaaskracht14,4 N

Mijn ervaring met de Makita Bladblazer

Als je een hele goede bladblazer zoekt, dan ben je nu zeker klaar met jouw zoektocht. Koop de Makita DUB362 en je hebt het beste gereedschap in huis. De blaaskracht is erg goed te doseren in 6 verschillende standen wat ‘m geschikt maakt binnen elke tuin of voor hoekjes, paadjes en bloemen. Maar evengoed blaast de DUB362 een enorme hoop bladeren weg. De bouwkwaliteit is top en alles voelt aan en werkt alsof je er heel lang plezier van gaat hebben.

De blaaspijp van de bladblazer is in 3 stappen in te stellen tot een maximum van 100cm. De blazer voelt erg degelijk aan en het handvat is voorzien van een softgrip waardoor je een goede grip kunt behouden. Je kunt de bladblazen met behulp van de schouderriem comfortabel omhangen wat zorgt voor meer gebruiksgemak. Een extra handig hulpmiddeltje is de LED verlichting die aangeeft of de batterij bijna leeg is.

Wat mij betreft is de Makita DUB362 dan ook meer dan zijn geld waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant