De Marble Rush knikkerbaan van VTech

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De feestdagen zijn weer in aantocht en dat betekent ook dat we weer op zoek moeten naar leuke cadeau’s voor onze kleine mannen. Toch vind ik het persoonlijk elk jaar weer lastig om iets leuks te vinden, ze hebben al zo veel! In mijn zoektocht naar het leukste speelgoed ben ik uitgekomen bij de Marble Rush knikkerbaan van VTech. Mijn zoontjes houden van bouwen en vinden knikkerbanen dan ook erg gaaf, het leuke hieraan is dat je ook op youtube vele filmpjes hierover kunt vinden. Enige tijd geleden heeft mijn vrouw al een keer een knikkerbaan gekocht maar deze was niet erg stevig/stabiel en na wat onderzoek blijkt de Marble Rush van VTech de oplossing hiervoor.

Voor het schrijven van deze blog is de Marble Rush Ultimate Set Electronic XL100E beschikbaar gesteld door ToyChamp.

De Marble Rush knikkerbaan

VTech heeft in zijn marble rush speelsets verschillende knikkerbanen toegevoegd, elk van deze sets heeft een aantal verschillende onderdelen zodat het erg leuk is om ook verschillende sets te combineren. De marble rush set is dan ook modulair opgebouwd waardoor je eenvoudig de knikkerbaan naar wens kunt aanpassen of juist meerdere sets kunt combineren in een nog grotere knikkerbaan. Voor deze review hebben wij van ToyChamp de Ultimate Set Electronic XL100E gekregen, deze set bestaat uit 135 onderdelen waarmee je een enorm mooie baan kunt bouwen met bijvoorbeeld een kanon, een trechter, een lanceerder en een gemotoriseerd reuzenrad.

marble-rush-knikkerbaan

Uitpakken en opbouwen

Als we de Marble Rush uitpakken komen we snel bij een uitgebreid instructieboekje uit. In dit boekje staan drie verschillende knikkerbanen die we kunnen opbouwen met een verschillende moeilijkheidsgraad. Het is niet direct duidelijk dat het verschillende banen zijn dus let goed op voordat je voor niks begint. Mijn oudste zoontje is op dit moment vier jaar oud, ik zal daarom dan ook de baan samen met hem gaan opbouwen. Wij hebben gekozen voor de 3e variant omdat je daarbij bijna alle onderdelen gebruikt. De grootste baan is tenslotte het meest interessant.

Het leuke is natuurlijk om te zien dat mijn zoontjes direct ook zelf beginnen te bouwen met hun eigen fantasie. Zodra de knikkerbaan is gebouwd zoals in de handleiding wordt er druk gespeeld, maar al snel beginnen ze alweer met de eerste aanpassingen. De knikkerbaan valt ook onder leerzaam speelgoed, het is een goede oefening om het ruimtelijk inzicht van je kind verder te ontwikkelen.

Voor de papa’s is er ook nog een leuke klus, er zit nog een mooi stickervel bij met stickers die op alle verschillende onderdelen geplakt mogen worden.

Nu lekker spelen met de knikkerbaan

Mijn zoontjes zijn grote fan geworden van deze knikkerbaan, ze krijgen er maar geen genoeg van en blijven er mee spelen. Het enige nadeel is dat de knikkers door het hele huis verspreid lagen. We hebben nu twee knikkers bij de baan neergelegd (voor beide zoontjes eentje) zodat ze nu ook direct achter de knikker aangaan als deze door het huis rolt. Dit voorkomt dat we dadelijk alle knikkers kwijt zijn. De overige knikkers hebben wij even veilig opgeborgen.

Een van de meest populaire onderdelen van de knikkerbaan is de kanon en de lanceerder. Deze twee items moet je handmatig bedienen en daarmee schiet je de knikkers over de glijbaan. Dit vereist enige oefening om dit goed te kunnen bedienen en voor ons jongste zoontje is dit nog erg lastig en daarom ook een van de redenen dat de knikkers door de hele kamer vliegen.

marble-rush-knikkerbaan-spelen

De verschillende uitbreidingen van VTech

Naast deze Marble Rush ultimate set zijn er ook nog verschillende andere uitbreidingen te verkrijgen. Je kunt deze verschillende uitbreidingen hier bekijken. Zoals je kunt zien kan je naast deze set ook nog 5 andere sets van Marble Rush kopen bij ToyChamp. We hebben in dit geval de meest uitgebreide set gekregen maar we kunnen altijd nog een aantal sets bijbestellen zodat ze een nog grotere baan kunnen bouwen met zijn tweeën voor eindeloos speelplezier.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Officieel is ons jongste zoontje nog te jong voor het spelen met deze knikkerbaan. Het advies van VTech is namelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat heeft met name te maken met het feit dat kinderen de knikkers soms in hun mond stoppen wat erg gevaarlijk kan zijn. Wij hebben daarom ook afgesproken dat onze zoontjes enkel onder begeleiding met de baan mogen spelen om ongevallen te voorkomen.

Wat ons betreft is deze Marble Rush knikkerbaan een echte aanrader. De kids zijn er dol op en ook wanneer wij bezoek ontvangen zien we direct dat dit erg populair speelgoed is. Deze baan is daarom een echte aanrader als sinterklaascadeau of natuurlijk voor onder de kerstboom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant