Master your mindset

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Klinkt bekend? Master your mindset? Kan kloppen, want Michael Pilarczyk heeft hier een mooi boek over geschreven. Mijn inspiratiebron voor deze blog en voor veel dingen in mijn leven die ik ga veranderen, voornamelijk dus mijn mindset!

Waarom werken aan mijn mindset?

Om te kunnen begrijpen waarom iemand zou willen werken aan zijn of haar mindset, of in dit geval waarom ik er aan wil werken, moet je eerst wat weten over mindset. Jouw gedachtegang bepaalt de keuzes in je leven, het bepaalt hoe je jezelf voelt en daar handel je vaak naar. Dit is jouw mindset. Is een glas voor jou vaak half vol of juist half leeg? Je mindset is jouw manier van denken en die bepaalt hoe jij in het leven staat.

Uit bovenstaande kun je dus al opmerken dat werken aan je mindset een soort onderhoud voor je brein is. Dit is voor mij geen overbodige luxe. Mijn brein staat altijd aan! Mijn gedachten staan nooit stil en de laatste tijd merkte ik dat mijn glas meer half leeg dan half vol was. Dit moet anders. Ik wil meer rust in mijn leven en meer doen wat ik leuk vind. Zoals Michael omschrijft; mijn mooiste leven leven.

Oorzaken tot mijn mindset

De oorzaken tot mijn mindset zoals hij nu was liggen voornamelijk bij mezelf. Nasleep van een depressie, moeite met de knop omzetten en teveel vooruit denken. Wat als? De hamvraag van de dag. Momenteel slaapt mijn zoontje slecht. Iedere nacht of avond is een verrassing en dan bedoel ik geen aangename. We kunnen geen oorzaak vinden, we hebben van alles geprobeerd maar niks helpt. Mijn mindset was elke dag; Wat als? Wat als hij vanavond weer niet goed slaapt? Wat als we weer een korte nacht hebben? En daarop voortbordurend vast invullen hoe ik mezelf zou voelen, hoe moe ik zou zijn en hoe slecht ik zou functioneren.

Natuurlijk is dit deels niet onterecht. Slaap hebben we nodig om goed te kunnen functioneren, laat ik dat voorop stellen. Het is echter nog vermoeiender als je hoofd al een loopje neemt op iets waarvan je niet weet hoe het komen gaat. Ik raakte de controle over helder denken kwijt. Tijd for a change.

Master your mindset.

Ik kreeg dit boek met kerst van mijn vriend. Lang weg gelegd. Waarom? Geen idee, ik verwachte teveel confrontatie op een slechte manier. Oh boy was i wrong! Wat een fijn boek. Wat een eyeopener! Na de eerste 60 pagina’s wist ik dat er veel moest gaan veranderen, dat ik veel wilde veranderen. Meer leven in het hier en nu. Dit klinkt misschien onwijs zweverig, maar dat is het niet. Althans, als je ervoor open staat.

Zoals ik al zei draait alles om de manier van denken. In jezelf geloven. Als je niet in jezelf gelooft heeft doelen stellen geen zin. Durf op je bek te gaan, durf risico’s te nemen. Ik vraag mezelf meer wat ik nu echt wil. Wat wil ik nu echt in mijn leven? Dit klinkt eenvoudig, maar is moeilijk te beantwoorden. Ik heb daarom korte termijn doelen gesteld.

Wat wil ik voor mezelf op korte termijn bereiken? Waar word IK gelukkig van? Belangrijk is om meningen van anderen langs je af te laten gaan. Iets wat moeilijk is, want we vinden allemaal wat en willen elkaar bepaalde risico’s afnemen, elkaar beschermen.

Mijn doelen

Mijn korte termijn doelen zijn de volgende; een baan in het onderwijs, cursus fotografie en meer schrijven. Doen wat ik leuk vind! Vind ik mijn huidige werk niet leuk? Dat zeg ik niet, maar ik voel al vanaf kleins af aan dat ik het onderwijs in wil en de enige die me tegenhoud ben ik zelf. Ik hou vast aan zekerheid, ik kan elke maand de rekeningen betalen dus dat is prima zo. Maar door meer bezig te zijn met mijn mindset is ‘prima’ niet meer oké. Ik wil meer! Deze doelen wil ik voor het eind van het jaar behalen. En als je iets echt wilt, dan lukt het. Mindset!

Mindset en mindfulness

Je mindset omgooien doe je niet 1,2,3. Middels het boek is het een mooi proces waarin je veel leert. Waarin mooie quotes de revue passeren en waarmee je kennis maakt met meditatie en ademhalingsoefeningen. Zoals ik al aan gaf; je moet hiervoor open staan.

Ik ben begonnen aan een 30 days yoga challenge. Had me hier twee maanden geleden naar gevraagd en ik had je uitgelachen! Ik heb al drie dagen achtereen gemediteerd, dit was in mijn ogen voor geitenwollensokken types en tofu eters (moet toegeven dat laatste eet ik wel eens). Ik voel oprecht meer rust in mijn brein, waardoor ik ruimte krijg voor andere dingen. Dingen zoals deze blog! Inspiratie en rust.

Mindfulness is een mooie manier om innerlijke rust te creëren. Ik probeer ook gezonder te eten, we weten allemaal dat je uit gezondere voeding meer energie haalt. Op deze manier hoop ik uiteindelijk mijn mooiste leven te leven. Bewustere keuzes te maken in het hier en nu en die voor mij belangrijk zijn. Dat wil niet zeggen dat ik niet meer geniet! Genieten draagt ook bij aan een betere mindset.

Zelf proberen?

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt in wat jouw mindset veranderen voor jou kan doen? Geef het een kans! Koop het boek, vraag het cadeau of huur het bij de bibliotheek en lees je in. Leef je mooiste leven! Je bent het sowieso waard.

Mogelijk heb je ook interesse in onze blogs over het verbeteren van je focus en het verminderen van stress

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant