Mellowood, het nieuwe duurzame textiel!

Wij beoordelen dit product met een:

We zien de laatste jaren veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid binnen de textielwereld. Sinds 2019 is er weer een nieuwe textielsoort op de markt gekomen onder de naam Mellowood. De textiel wereld is de op één na grootste CO2 vervuiler ter wereld en daarom is er natuurlijk ook veel winst te behalen in deze sector. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wat Mellowood nou precies is en wat de voordelen zijn van deze stof.

Wat is Mellowood?

Mellowood® is een unieke en duurzame stof welke is ontwikkeld door de eigenaren van het merk Undiemeister. De beide heren kwamen allebei uit het “bamboe textiel” wat een erg leuke stap in de goede richting was in het verduurzamen van de huidige textiel industrie. Toch waren de beide heren op zoek naar een nog beter alternatief, goed is namelijk niet goed genoeg! De heren wilde het beste en bleven zoeken naar een product wat 100% CO2 neutraal is en zo zijn zij uiteindelijk in contact gekomen met het bedrijf Lenzing gevestigd te Oostenrijk. Lenzing heeft het textiel TENCEL™ ontwikkeld en deze stof voldeed aan de verwachtingen van beide heren.

Toch waren de oprichters op zoek naar net iets andere eigenschappen dan TENCEL™ te bieden heeft. De stof mocht iets dikker zijn en iets minder glad, ze wilde het namelijk kunnen gebruiken voor heren onderkleding omdat ze beide daar hun roots hebben. Uiteindelijk heeft dat er toe geleid dat ze in samenwerking met Lenzing een nieuwe stof ontwikkelden welke een samenvoeging is geworden van TENCEL™ en gecertificeerd organisch katoen.

Waar is Mellowood verkijgbaar?

Op dit moment is Mellowood® nog exclusief verkrijgbaar bij Undiemeister. Het wordt gebruikt voor alle onderkleding van Undiemeister zelf. Op mijn vraag of we Mellowood® in de toekomst bij meerdere merken en winkels gaan terugvinden wordt volmondig geantwoord dat dit zeker tot de mogelijkheden behoord. Mellowood® is een mooie revolutionaire stof welke bijdraagt aan de duurzaamheid. Vanwege de grote impact van de textielindustrie kan dit dus een mooie ecologische voetprint geven aan het verder verduurzamen van deze industrie.

Mellowood-undiemeister-logo

De eigenschappen van deze duurzame stof

De stof Mellowood® heeft mooie eigenschappen welke erg wenselijk zijn bij een product als onderkleding, zoals zijdezacht, een snelle vochtopname en droogt snel. Daarnaast ventileert het maximaal, is het anti-bacterieel, pilt of krimpt het nauwelijks en behoudt de stof zijn kleur na meerdere wasbeurten.

Waarom maximaal duurzaam?

Undiemeister roept “maximaal duurzaam” terwijl de stof 100% milieuvriendelijk is. Waarom dan toch de term “maximaal duurzaam”? De uitleg die daarbij hoort is als volgt, wanneer er producten geproduceerd worden vinden er altijd vervoersbewegingen plaats. Daarnaast geldt dit natuurlijk ook als er producten verkocht worden door deze te versturen naar de eindconsument of naar de winkels. We zijn op dit moment druk bezig om alles te verduurzamen, denk aan elektrische auto’s, fietskoeriers etc. Helaas kunnen we nog niet alles indekken maar het productieproces zelf wel.

Zoals hierboven beschreven is Mellowood® een combinatie tussen TENCEL™ en organisch katoen. TENCEL™ wordt gemaakt door de Oostenrijkse firma LENZING™, wereldwijd voorloper in de duurzame productie van textiel. TENCEL™ is verkrijgbaar in de varianten Modal en Lyocell. Undiemeister start met TENCEL™ Modal, waarbij 95% van de middelen om de vezels te maken wordt gerecycled. Mellowood® bestaat uit 68% TENCEL™ (uit Beechwood ofwel beukenhout), 28% Biologisch katoen en 4% Elastaan.

Een grote stap richting duurzaamheid

Een gigantische stap in duurzaamheid, zeker als je dit vergelijkt met katoen of bamboe viscose. Bij Lyocell gaat de recycling zelfs naar 100%. Productie van alle TENCEL™ vezels (uit cellulose) bespaart maximaal water en energie en is CO2 neutraal. De grondstoffen van de natuurlijke vezels (Beechwood ofwel beukenhout bij Modal en eucalyptushout bij Lyocell) zijn afkomstig van duurzaam beheerde kwekerijen en bossen. De vezels zijn biologisch afbreekbaar en zeer goed verfbaar (weinig milieubelasting). Biologisch katoen wordt zonder landbouwgif geteeld.

Het Gezinsleven - Undiemeister Lenzing Mellowood

LENZING™ heeft de unieke blend van Mellowood® laboratorium getest en gecertificeerd. Mellowood® is ook als merk gedeponeerd en er is pattent verkregen in 2021 op de stof. Zo wordt voorkomen dat niet duurzaam geproduceerde stoffen, of van mindere kwaliteit, zich voordoen als het origineel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant