4x goed voor je mentale gezondheid zorgen

Wij beoordelen dit product met een:

Een baan, kinderen, sociaal leven, sport, familie en alle andere verplichtingen die je mogelijk hebt. Al met al hebben we het hartstikke druk en hebben we daarom niet altijd de tijd die we denken nodig te hebben om goed voor onszelf te zorgen. Toch kun je door korte pauzes of momenten tussen afspraken te gebruiken, goed voor jezelf zorgen. Hieronder zetten we vier manieren voor je op een rij zodat jij zelf de best passende manieren kunt toepassen in jouw dagelijkse leven. 

Reflecteren 

Voordat je naar bed gaat en net nadat je uit bed komt, breng je wat tijd door in de badkamer om bijvoorbeeld te douchen, te wassen, je tanden te poetsen of je huid te verzorgen. Zorg ervoor dat je tijdens deze bekende ochtend- en avondrituelen de tijd neemt om eens goed naar jezelf te kijken in de spiegel en na te denken over de dag. Op die manier kun je bepaalde problemen, goals, situaties en gevoelens doornemen en verwerken. Daarnaast kun je ook de tijd voor zelfreflectie nemen. Dit heeft op de lange termijn een positieve invloed op je mentale gezondheid omdat je alles beter en bewuster verwerkt. 

Jouw lijstjes

Maak voor jezelf eens een lijstje, dit kan over van alles en nog wat gaan. Denk bijvoorbeeld aan een afspeellijst met muziek die perfect past bij hoe jij je voelt. Een lijst met goals die je hebt bereikt. Een bucketlist voor jezelf met activiteiten die je dit jaar wilt ondernemen. Ook kun je een lijst maken met dingen die je nog moet doen en deze van belangrijk en dringend naar minst belangrijk en dringend op een rij zetten. Zo kun je makkelijker je planning maken en heb je een beter overzicht van wat je eerst moet doen en wat nog even kan wachten. 

Zelfontdekking 

Of je nu samen of single bent, een korte solosessie in bed is niet alleen goed voor je seksleven maar ook voor je mentale gezondheid. Wanneer je een orgasme bereikt maken je hersenen namelijk oxytocine aan, wat bekend staat als het gelukshormoon. Steeds meer mensen willen een vibrator of masturbator kopen om zo hun eigen avontuur in bed te verbeteren.

Zorg voor ontspanning en plezier

Ontspanning en plezier toevoegen aan je dag zijn belangrijke manieren om je mentale gezondheid een boost te geven. Het is belangrijk om regelmatig tijd vrij te maken voor activiteiten die je helpen te ontspannen en te genieten van het leven. Voor de een is dat wandelen door de natuur of door te mediteren. Voor de ander kan juist bondage uitproberen zorgen voor extra plezier. 

Zet het op papier

Of je nu een prijswinnende schrijver bent of niet; ideeën, ervaringen en gevoelens opschrijven helpt je dingen beter te verwerken, onthouden en analyseren. Neem daarom soms de tijd om dingen op te schrijven voor jezelf, of voor anderen door het bijvoorbeeld op een blog of socialmedia-account te plaatsen. Dat kan zowel anoniem als met naam. Maak een plekje voor jezelf waar je af en toe alles van je af kunt schrijven. Dit kan een schrift, een dagboek, de notities op je telefoon of een app speciaal hiervoor zijn. Zo blijf je niet met de gedachtes in je hoofd zitten. 

Soms maken we het onszelf lastig door te denken dat we vaste momenten moeten inplannen. Maar juist door soms een korte pauze te gebruiken wordt het toegankelijker en makkelijker om aan jezelf te werken. Maak hier daarom goed gebruik van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant