Mexican Train gezelschapsspel

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Wij zijn gek op gezelschapsspellen zoals Mexican Train. We zijn sinds we kleine kinderen hebben natuurlijk vaker thuis in de weekenden maar dat betekent niet dat we altijd maar op de bank hangen. We nodigen dan ook regelmatig familie en vrienden uit om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig een spel te spelen. We zijn dan ook altijd op zoek naar leuke nieuwe spellen welke wij kunnen toevoegen aan onze collectie.

Titel: Double Twelve Mexican Train Dominoes
Uitgeverij: Goliath
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 1-8

Mexican Train van Goliath Games

Laatst tijdens een midweekje weg met de vakantie maakte wij kennis met het spel Mexican Train. Mijn ouders hadden dit spel meegenomen en zodoende zijn we dit dus ook gaan spelen. Het eerste wat mij opviel is dat de doos met het spel ontzettend zwaar is. Na het openen van de doos werd duidelijk waarom. De doos bevat maar liefst 91 zware dominostenen, 8 treintjes en een centrumstuk.

Het welbekende dominospel heeft stenen met 2×6 stippen, dit spel gaat zelfs tot 2×12 stippen. Elk aantal stippen heeft een andere kleur zodat het aantal stippen makkelijker te onderscheiden is. Het lijkt dus domino maar de spelregels van Mexican Train zijn toch net iets anders en uitdagender.

De spelregels van Mexican Train

Als je start moeten we alle stenen op zijn kop op tafel leggen. Elke speler pakt, afhankelijk van het aantal spelers wat meespeelt, een aantal stenen en legt deze voor zich neer. Het is de bedoeling dat je deze niet aan je medespelers laat zien. Degene met de hoogste dubbele dominosteen mag beginnen door de steen in het midden van het centrumstuk te leggen. Dan kan het spel met de klok mee beginnen. Elke speler maakt vanaf het centrumstuk een persoonlijke trein door een steen aan te sluiten met evenveel stippen als de voorgaande steen. Heb je een dubbele steen, dan mag je die overdwars neerleggen en daarna nog een steen aansluiten (dan mag je dus twee stenen in één beurt leggen).

mexican train spel

Kun je geen steen aanleggen, dan mag je er een uit de pot pakken en kijken of je die aan kunt leggen. Kun je die steen niet aanleggen, dan leg je deze voor je neer en plaats je een treintje op jouw persoonlijke trein. Jouw trein is nu voor je medespelers vrij om stenen toe te voegen als het hun beurt is. Zodra jij weer een steen kunt toevoegen aan je eigen trein dan haal je het treintje weg en mogen je medespelers geen steen meer toevoegen.

Als je je persoonlijke trein bent begonnen kun je ook kiezen om een Mexican Train te beginnen. Deze trein ligt apart op tafel en sluit niet aan op het centrumstuk of aan persoonlijke treinen. Elke speler mag in zijn beurt een steen aansluiten aan de Mexican Train.

De winnaar is degene die als eerste zijn stenen kwijt is.

Mijn ervaring

Dit spel is een leuke variant op het bekende spel domino en heeft veel meer mogelijkheden en moeilijkheden. Het is naar mijn mening veel leuker dan het klassieke domino. Ik heb het spel samen met mijn ouders en mijn vrouw gespeeld en dat was erg leuk. Er zit wat meer strategie en denkwerk in om het spel te kunnen winnen. Elk getal heeft een andere kleur stippen en dat is ook wel nodig omdat de stenen tot maar liefst 2×12 stippen gaat. De verschillende kleuren maakt het wat overzichtelijker. Al vind ik wel dat in de schemering sommige kleuren moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn en je toch nog wel eens misgrijpt.

De stenen zijn zwaar en van goede kwaliteit. Het spel kan dan ook tegen een stootje. De leeftijdsadvies van het spel is 6 jaar en ik denk dat het ook redelijk klopt. De regels zijn eenvoudig en ook voor jonge kinderen makkelijk te begrijpen. Voorwaarde is wel dat ze tot twaalf kunnen tellen, als is dat met de verschillende kleuren misschien niet eens zo heel nodig.

De doos van het spel ziet er mooi uit met op de voorkant een trein vol met dominostenen en het dekt de lading van het spel !

De spelregels vond ik best lang met een lengte van 2x A5 met kleine lettertjes. De spelregels zijn eenvoudiger dan het in eerste instantie lijkt. Zelf vind ik het altijd prettig om een filmpje op Youtube te kijken waarin de spelregels van een spel duidelijk worden uitgelegd.

Waar te bestellen?

Ik heb het spel gekocht bij Bol.com. Je kunt het spel hier bestellen voor € 21,-.

Bekijk nu ook onze andere blog over 5 korte en snelle spelletjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant