Mijn kind wil geen groenten eten

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Je kent het vast wel, de dagelijkse struggle met je kind omdat hij of zij geen groenten wil eten. Het is niet leuk, voor jou niet maar ook voor je kind niet. Veel kinderen willen geen groenten eten, omdat ze het niet kennen of de smaak misschien raar vinden. Hoe ga je ervoor zorgen dat je kind het toch wil proberen en gaat wennen aan de smaak? In deze blog heb ik een paar tips bij elkaar gezet die je hopelijk zullen helpen en waardoor groenten eten een feestje wordt.

Laat je kind helpen

Dit begint al bij het doen van de boodschappen, maak hier een leuk uitstapje van. Neem je kind mee naar de supermarkt en laat ze uit verschillende soorten groenten kiezen. De meeste kinderen weten wel een keuze te maken en zo hebben ze zelf hun groenten voor die avond uitgekozen. Laat ze daarna helpen met koken en maak hier ook echt een feestje van. Gezellig samen alles in de pan gooien en roeren. Je zal zien dat je kind heel erg trots is op wat hij of zij gemaakt heeft en daardoor is de kans op een bord zonder overgebleven groenten veel kleiner.

Wees creatief

Laten we eerlijk wezen. Als kinderen naar hun bord kijken en het ziet er saai uit, zullen ze het al snel beu zijn. Probeer daarom creatief te zijn met wat je op het bord hebt liggen. Stukken broccoli kunnen bijvoorbeeld boompjes zijn, maak van een gehaktbal een gezicht met paprika stukjes en van de spaghetti haren die om de gehaktbal heen liggen. Het maakt niet zo heel veel uit. Zolang het er leuk en vrolijk uitziet voor je kind, zal hij of zij de groenten sneller opeten.

Rauw met dip

Welk kind houdt niet van snacks? Snijd bijvoorbeeld wat wortel, komkommer of paprika in dunne repen. Vraag aan je kind welke dipsaus hij of zij hier lekker bij zou vinden en zet deze naast de gesneden reepjes. Hier kunnen ze geen nee meer tegen zeggen, ze hebben ten slotte zelf de dip gekozen.

Groentepizza

De meeste kinderen lusten wel pizza en laten we eerlijk wezen, wij als volwassenen ook. Deze tip is niet alleen goed voor de kinderen maar ook voor ons. Maak een pizza met bijvoorbeeld een bodem van groenten. Bloemkool is hier heel geschikt voor. Laat je kind ook hier weer helpen met het maken van de pizza. Zet allerlei soorten groenten neer die je kind op de pizza kan doen. Zo wordt het een kleurrijk geheel, maar belangrijker, een heel gezond geheel.

Hetzelfde kun je ook doen met pannenkoeken. Ook een geliefd gerecht bij de kids. Voeg bij het beslag bijvoorbeeld spinazie toe (fijngesneden). Je kunt de pannenkoek hartig maken door deze te beleggen met groenten, maar dit moet je zelf een beetje aftasten. Niet elk kind trapt hierin, want een pannenkoek met groenten klopt in hun ogen natuurlijk niet.

Ook groentefrietjes kunnen we maken. Geen vette friet, maar friet van courgette, winterpeen, pastinaak, knolselderij of zoete aardappel. Het is net zo lekker als normale friet, maar wel gezonder.

Smoothies

In smoothies kun je heel goed groenten “verstoppen”. Pers deze uit met een sapcentrifuge of een slowjuicer, combineer het met zoet fruit en je zal zien dat de kinderen het gezonde groen dat erin zit nauwelijks proeven. Vooral met rode biet, selderij, wortel of spinazie werkt dit heel goed, omdat dit van zichzelf al redelijk zoete groenten zijn. Vergeet ook niet om je sapje een coole naam te geven, dit werk namelijk ook heel goed. Een groen sapje kan bijvoorbeeld het “vitaminemonster” heten.

Het geven van een coole of grappige naam aan eten werkt over het algemeen heel goed, niet alleen bij smoothies. Zo las ik ergens dat iemand de bietenstamppot, prinsessenstamppot noemde vanwege de kleur en doperwtjes, kaboutersnotjes noemde omdat ze zo klein zijn.

Relax

Wil je kind echt absoluut geen groenten eten? Relax.. Ga niet elke dag het gevecht aan met je kind, want dit heeft toch geen zin en is frustrerend voor jullie beide. Denk maar gewoon, wat ze vandaag niet binnenkrijgen, krijgen ze morgen wel.

Heb je zelf nog tips om je kind meer groenten te laten eten? Laat ze dan achter in de comments!

Wellicht heb je ook interesse in onze blog voor tips om proeven bij kinderen te stimuleren. Neem dan nu een kijkje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant